Kun on aika vaihtaa työpaikkaa

Jaa somessa:

 

Kesästä jäi hyvä fiilis ja kevään työstressi sekä murheet olivat enää muisto vain. Kesällä jopa aloit miettiä, että oliko asiat kuitenkaan niin huonosti ja ehkä vain väsymyksen mukana tuomaa ylireagointia.

Toista viikkoa mennään lomien jälkeen ja huomaat kuitenkin, että mikään ei ole muuttunut. Pomoa ei näy eikä kuulu ja luvatut muutokset ja uudistukset näyttävät taas olleen kauniita puheita firman kesäjuhlissa. Epätietoisuus, asioiden pyörittely, turhat palaverit sekä työkavereidesi naamat alkavat ärsyttämään ihan samalla tavalla kuin ennen lomaa.

Huomaamattasi olet taas ajautunut LinkedInin työpaikka osioon vilkuilemaan, mitä mielenkiintoista olisi tällä hetkellä tarjolla. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun näin käy. Ensiksi sinut valtaa innostus uudesta työpaikasta ja heti perään valtaa se sama ahdistus – miten tästä eteenpäin? Vaikka löytäisin mielenkiintoisen paikan, miten myyn itseni erittäin haastavassa markkinassa? Varsinkin tilanteeni ollessa arka ja haluten pitää mahdollisimman matalaa profiilia, jotta käytäväkeskustelut eivät turhaan lähde liikkeelle.

Tämä kuvaus sopii varmasti hyvin monen tilanteeseen, joka ei ole helppo, mutta ei toivotonkaan. Seuraavassa muutama vinkki, joilla pääsee eteenpäin:

  1. Mitä sinulla on ja mitä muilla ei ole

Vaikea kysymys, jota jokaisen työnhakijan tai uutta haastetta etsivän tulisi kuitenkin miettiä. Yritykset eivät ole kiinnostuneita kenestä tahansa vaan haluavat aidosti osaajia. Mitä sinulla on tarjota yritykselle jotain sellaista mitä mahdollisesti muilla ei ole tai voit hyvällä omalla tunnolla sanoa olevasi siinä erittäin hyvä?

  1. Hae harkiten

Koska tilanteesi on arka ja et halua siitä turhaan muille huudella, on erittäin tärkeää hakea sellaisiin paikkoihin, jotka aidosti näyttävät kiinnostavilta ja sinulla olisi hyvä mahdollisuus ne saada. Tämä tarkoittaa myös sitä, että sinun kannattaa satsata todella paljon jokaiseen hakuun eikä ainoastaan CV:n ja työhakemuksen tekoon, vaan taustoittaa myös kohdeyritykset mahdollisimman tarkkaan. Näin saat varmuuden siitä, että on yritys on todellakin sellainen, jossa haluaisit työskennellä.

  1. Tee itsestäsi kiinnostava

On sinun onni, että elämme vuotta 2016. Koskaan ennen ei ole työnhakijalla ollut niin paljon mahdollisuuksia erottautua. Internet tarjoaa tähän rajattomasti mahdollisuuksia ja paljon olen puhunut oman henkilökohtaisen brändin rakentamista mm. omilla nettisivuilla, blogilla, videoilla jne. Tänä päivänä esim. LinkedIn tarjoaa erittäin helpon tavan jakaa omia ajatuksia (osaamista) kirjoituksien muodossa. Jos lähetät vain CV:n ja työhakemuksen, olet vain yksi hakija muiden joukossa. Jos pyrit erottautumaan edes jollakin tavalla, kuulut siihen pieneen joukkoon, joka menee yleensä prosesseissa pitkälle.

  1. Et hae työpaikkaa vaan tarjoat osaamistasi

Ne jotka tämän tajuavat ja osaavat, menevät prosesseissa hyvin pitkälle ja saavat herätettyä kiinnostuksen. Jos pystyy myymään yritykselle ajatuksen siitä, mitä on heille tarjoamassa ts. mitä he ovat saamassa, kun palkkaavat sinut, on onnistunut kääntämään osat päälaelleen. Siinä vaiheessa, kun tiedostaa aidosti omat vahvuudet, ymmärtää roolin mitä yritys on hakemassa, ymmärtää mitä yritys tekee ja tuntee toimialan piirteet ja trendit, pystyy jo prosessin alkuvaiheessa esittämään mielenkiintoisia ajatuksia siitä mitä yritys saisi palkatessaan sinut.

  1. Perusasiat kuntoon

Tärkeää on muistaa, että hyvä CV ja työhakemus eivät ole kadonneet mihinkään ja jos ne halutaan nähdä, on hyvä ne olla kunnossa. En tässä ala niitä erikseen käydä läpi, koska niistä olen kirjoittanut sen verran monta blogia, jotka löytyvät tuolta esim. CV tai työnhaku kategorioita klikkaamalla. Ne kannattaa ehdottomasti käydä  läpi, jotta matka ei tyssää heti prosessin alkuvaiheessa.

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

http://teemuruuska.branded.me/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Tällä hetkellä Teemu toimii InHunt Groupin digijohtajana sekä on Hunting Heads Espanjan toimitusjohtaja. Hunting Heads yksi maailman johtavista suorahakuketjuista johon InHunt Group liittyi vuonna 2013.

Seuraa InHuntia LinkedInissä:

http://www.linkedin.com/company/inhunt-group-oy

Tykkää InHuntista Facebookissa:

https://www.facebook.com/InhuntGroup

Seuraa InHuntia Twitterissä:

https://twitter.com/InHuntGroup

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
InHunt Group logo
Headhunter
Country Retail Manager
Markkinointijohtaja, Varusteleka
Talouspäällikkö - Anonyymi yritys
Hallitusammattilainen
Uusimmat

Blogista

Vastuullisuuteen kuuluu avoimuus_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vastuullisuuteen kuuluu avoimuus, josta päätökset tekee hallitus
Avoin viestintä vastuullisuudesta on olennainen osa toimintaa. Vaikka vastuullisuudesta ei välttämättä tarvitse erikseen kertoa, tämä aika ja yhteiskunnallinen...
InHuntBlog__1200x630px_plain
InHuntin Advisory Board -toimintamalli täydentyy uudella konseptilla, Ambassadorilla
InHuntin Advisory Board -toimintamalli täydentyy uudella konseptilla, Ambassadorilla, joka on käytössä Metson Women’s Leadership Forumilla.
InHunt_hallitushakuDSC00328_HD
Hallituspaikan haku -valmennus: Suuri suosio ja innostuneita osallistujia
InHunt Groupin Hallituspaikan haku -valmennus on saanut suuren suosion ja vuoden 2024 ensimmäinen tilaisuus oli jälleen täynnä.
Kaupan ja elintarvike- alan osaajat_InHuntGroup_plain2
Varmista parhaat osaajat kaupan alan tehtäviin - näin onnistut!
InHuntin kaupan alan osaajapooli kattaa laajasti toimialaosaajia vähittäis- ja tukkukaupasta sekä elintarviketoimialalta.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa