Enkelisijoittaja Noora Fagerström uskaltaa pyytää palautetta – Olen välillä ollut ihan kauhuissani

Jaa somessa:

Enkelisijoittaja Noora Fagerström uskaltaa pyytää palautetta - Olen välillä ollut ihan kauhuissani

Noora Fagerström sarjayrittäjä ja enkelisijoittaja avautuu InHuntin podcastissa avoimesti oman yrittäjäuransa raskaimmista hetkistä ja siitä, miten niistä selvittiin ja kuinka hän on kehittynyt johtajana. Podcastin pääset kuuntelemaan täältä

Virheet auttavat ennakoimaan tulevaa

Noora kertoo, että yrittäjyytensä haastavin paikka oli noin vuosi sen Jungle Juice Barin perustamisen jälkeen ja lähdimme avaamaan uusia toimipisteitä, kun meille tuli jäätävä kassakriisi. Rahaa piti tehdä ja sä teet koko ajan tappiota. Se oli tosi vaikea tilanne.

Tuosta ajasta Noora kertoo oppineensa, että nyt hän tietää, miten toimisi, jos joutuisi vastaavanlaiseen tilanteeseen uudestaan. Ja haastava tilanne tulikin pian eteen, kun korona-aika alkoi. Olimme tehneen varjobudjetin. Pandemian alettua, otimme sen käyttöön heti ja aloimme nakuttamaan niitä asioista sieltä. Se oli meille helpompaa, kun pääsimme käyntiin heti.

Haasteet vahvistavat henkisesti

Haastavat tilanteet ovat vahvistaneet Noora Fagerströmiä henkisesti. Hän on oppinut, että kaikesta selviää. Hän oivalsi, ettei edes konkurssi ole kaiken loppu. Nykyisin Noora ajattelee, että mikäli tulee konkurssi, niin ei elämä siihen kaadu. Sitten mä hoidan niitä velkoja, ja se voi viedä joitakin vuosia, mutta mä tulen taas uudestaan, Noora toteaa. Ei se aina ole niin vakavaa ja asiat ovat jotenkin järjestettävissä. Tuntuu, että olen sillä tavalla vähän huolettomampi, että tiedän saavani asiat hoidettua, jatkaa Noora. 

Nooran mukaan on tärkeätä huolehtia siitä, että itse jaksaa, mieli pysyy kirkkaana ja pystyy tekemään niitä asioita, joista pitää. Asioita ei vain saa jättää tekemättä. Älytön paine ja stressi tulee yöuniin. Se on todella myrkyllistä.

Tiedätkö mitä alaisesti sinusta oikeasti ajattelevat?

Noora Fagerström on pyrkinyt kehittymään johtajana muun muassa pyytämällä palautetta suoraan työntekijöiltään, mutta myös 360-kyselyiden kautta. 

Olen välillä ollut ihan kauhuissani. Minulla on itsestäni ollut paremmat arviot kuin työntekijöilläni, Noora sanoo.

Hänellä on esimerkiksi ollut käsitys, että hän antaa henkilökunnan päättää asioista, mutta palautteen perusteella näin ei aina ole ollut. Hän kertoo ”kuuntelevansa sujuvasti”, mitä jollakin työntekijällä on ollut sanottavaa, esimerkiksi jonkun asian hoitamisesta paremmin. Joskus hyvälle idealle ei ole tapahtunut mitään pariin kuukauteen, kunnes hän kertoo esitelleensä sen ”omanaan”.

Kuuntelen ideat, mutta en ota niitä välttämättä toteutukseen. Sitten ei tapahdu mitään pariin kuukauteen ja saattaa olla, että esittelen idean omanani. En ole tehnyt sitä tarkoituksella, vaan olen työstänyt sitä alitajuntaisesti ja uskonut oikeasti, että se on ollut mun idea. Sitten työntekijä on sanonut, että ei, mä sanoin siitä, Noora Fagerström naurahtaa ja kertoo, että nykyisin ideat kerätään yhteiseen appiin, jossa ne pysyvät tallessa.

Kuuntele lisää nuorten johtamisesta, yritysmaailmasta ja Nooran omaa vivahteikasta tarinaa InHuntin podcastista täältä >>


Blogiartikkelin kirjoittaja
Jari Tourunen
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Sales Manager, Abena Finland Oy
Aluejohtaja
Talousjohtaja / CFO / Financial Controller, Masku
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja
Talouspäällikkö - Anonyymi yritys
Uusimmat

Blogista

Kaupan ja elintarvike- alan osaajat_InHuntGroup_plain2
Varmista parhaat osaajat kaupan alan tehtäviin - näin onnistut!
InHuntin kaupan alan osaajapooli kattaa laajasti toimialaosaajia vähittäis- ja tukkukaupasta sekä elintarviketoimialalta.
Liitot, yhdistykset ja säätiöt_pooli_InHuntGroup_plain3
Miten välttää kymmenien tuhansien eurojen virheinvestointi liiton, järjestön tai säätiön rekrytoinnissa?
Suomessa kolmas sektori on täynnä monipuolisia toimijoita, jotka tarvitsevat parhaita osaajia menestyäkseen. Miten suorahaku voi olla avain onnistuneeseen rekrytointiin...
Julkisen-sektorin-osaajat_pooli_InHuntGroup_plain
Avainpaikka julkisella sektorilla – miten varmistat parhaat hakijat?
Oikea ja aito suorahaku on edelleen julkiselle sektorille Suomessa yllättävän vieras rekrytoinnin toimintamalli.
Talousosaajat_pooli_InHuntGroup_plain2
Yrittäjäomistaja, rekrytoi ensimmäisenä talousosaaja – näin varmistat yrityksesi menestymisen
InHunt Groupilla pystymme yhdistämään taloushallinto- ja rekrytointiosaamisemme vahvaksi kokonaisuudeksi.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa