Kaikki lähtee liikkeelle kunnon pohjatöistä –profiilinmäärittely ohjaa oikeiden tekijöiden luo

Jaa somessa:

Biila Solutions Oy on vuonna 2008 opiskelijavoimin perustettu autojen siirtopalveluja tarjoava teknologiayritys, jonka vahva kasvu perustuu kykyyn hyödyntää alustateknologiaa ja tekoälyä muuttuvassa maailmassa, missä freelancerius ja kevytyrittäjyys työn tekemisen malleina yleistyvät.

– Tiivistetysti sanottuna kuljetamme autoliikkeestä ostettuja autoja asiakkaille, autoliikkeestä toiseen sekä huoltoon ja takaisin – ympäri Suomea, nykyisin myös Ruotsissa ja jatkossa vielä laajemmin. Kuljettajamme eivät ole Biilan palkkalistoilla, vaan itsenäisiä yrittäjiä, jotka ansaitsevat kauttamme lisätuloja, kertoo Biila Solutions Oy:n toimitusjohtaja Aapeli Kallunki.

Biila toimii siis työelämän muutoksen ytimessä, missä yhä useampi hankkii toimeentulonsa useista lähteistä toimien kevytyrittäjinä, freelancereina tai pätkätöitä tehden. Vaikkakin myös vakituisia työsuhteita ja työntekijöitä tarvitaan, jotta kokonaisuus toimii ja kehittyy.

Biila onkin ollut kovassa nosteessa. Yritys on parin viime vuoden aikana kolminkertaistanut liikevaihtonsa runsaaseen 9 miljoonaan euroon, ja sillä on Vantaan pääkonttorin lisäksi toimipisteet Oulussa ja Tampereella sekä Ruotsin Borlängessä. Tavoitteet ovat vahvasti kansainvälisessä kasvussa, mihin myös viimeaikaiset rekrytoinnit ovat tähdänneet.

Asiantuntijoiden palkkaukset Biila on hoitanut itse, mutta kolmeen johtoryhmätasoiseen rekrytointiin yritys kaipasi kumppania – aluksi pelkästään profiilin määrittelyyn, mutta keskustelujen edetessä Biila päätti hyödyntää InHuntin osaamista myös rekrytointiprosessin muihin vaiheisiin.

– Tapasimme muutamia potentiaalisia kumppaneita, ja vaikka InHunt ei ollut se edullisin, heidän toimintatapansa tekivät vaikutuksen, Kallunki kertoo. 

Biila Solutions Oy on vuonna 2008 opiskelijavoimin perustettu autojen siirtopalveluja tarjoava teknologiayritys.


Biila saikin InHuntista Kallungin mukaan aisaparin, joka toi konkreettista lisäarvoa prosessiin – työelämätuntemuksen lisäksi toimialaosaamista, rohkeutta esittää uusia näkökulmia sekä laajimmat mahdolliset verkostot. Vaakakuppi kallistui Kallungin mukaan InHuntin puoleen myös siksi, että he lupasivat tekemiseensä tyytyväisyystakuun.

– Meillä oli tietenkin omat ajatuksemme siitä, millaiseen rooliin, ja millaista henkilöä tarvitsemme, mutta tiesimme myös, että työelämän murroksen tunteva asiantuntija voi tuoda tähän prosessiin arvokasta lisänäkemystä ja tietoa. Profiilin määrittelyvaiheessa käydyt keskustelut ohjasivat meitä pohtimaan mahdollisten osaamisyhdistelmien strategisia arvoja, kuin myös omia vetovoimatekijöitämme, Kallunki jatkaa.    

Kahden vuoden kumppanuus: InHuntin avulla Biila löysi juuri oikeat osaajat

Yhteistyötä on nyt takana kaksi vuotta ja sen aikana InHuntin kautta Biilalle on  järjestynyt asiakkuuksista vastaava Customer Success Director, kuljettajaverkoston kehittämisestä kopin ottanut Head of Partner Success sekä kansainvälisille markkinoille katseensa suunnannut Marketing Director.  

Haut edellä mainittuihin toimiin olivat julkisia, mutta InHunt käytti täsmäosaajien tavoittamiseen tehokasta suorahakua. 

– InHuntin vahvuus on selvästi heidän kyvyssään jalostaa tarpeemme konkreettisiksi profiileiksi ja kaivaa esiin arvojamme vastaavat, oikealla osaamisella varustetut ja motivoituneet kandidaatit, Kallunki kertoo.

Biilassa pantiin merkille myös hakuprosessien aikainen verkkosivuvierailujen määrän kasvu, joka kertoi siitä, että InHunt osasi esitellä asiakkaansa houkuttelevana työnantajana.

–Näimme heti, että olimme tekemisissä todellisten ammattilaisten kanssa, Kallunki toteaa.

Ammattitaidosta kertonee myös se, että itse päätöksenteko tehtiin Biilalle helpoksi.

– InHuntin perinpohjaisen taustatyön ansiosta saatoimme luottaa siihen, että jokainen haastatteluun tulleista kandidaateista olisi ollut loistava työssään. Tehtäväksemme jäi vain valita henkilö, joka omasta mielestämme sopisi parhaiten yrityksemme kulttuuriin ja tavoitteisiin, Kallunki summaa.

Ja ilmeisen hyvin valinnat ovatkin onnistuneet, sillä kaikki kolme InHuntin kautta Biilalle asettunutta avainhenkilöä työskentelevät yrityksessä edelleen – ja vielä ilmeisen tyytyväisinä. 

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Aluejohtaja Turku, Nobina
Head of Ship Design
Business Development Manager
Aluepäällikkö / - johtaja
Toiminnanjohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntGroup_TTK_AsiakasQuote_1200px_3
Uusi HR- ja kehitysjohtaja löytyi ketterästi suorahaulla
Työturvallisuuskeskus ry (TTK ry) on suomalaisten työmarkkinajärjestöjen hallinnoima järjestö, joka tarjoaa tietoa, koulutusta ja välineitä turvallisten ja terveellisten...
Miten yritykset voivat voittaa globalisaation haasteet. Kuvassa maapallo avaruudesta katsoen.
Miten yritykset voivat voittaa globalisaation haasteet?
Globalisaatio on kuin kolikko: sillä on kääntöpuolensa. Ennen kuin voimme arvioida tämän vaikusta liiketoimintaan, on punnittava sekä sen tarjoamat edut että...
InHunt_Blog_The Great Resignation 2.0 sekä The Great Reshuffle 2
Kohti vuotta 2025: The Great Resignation 2.0 tulossa. Oletko valmiina?
Näyttää siltä, että toinen suuri irtisanoutumis- ja työnvaihtoaalto on alkamassa vuonna 2025. 6 vinkkiä, kuinka varautua työnantajana
InHunt_Blog__kolme_suurinta_haastetta startup-yritysten rekrytoinnissa_1200px_plain
Kolme suurinta haastetta startup-yritysten rekrytoinnissa
Tässä ovat kolme suurinta haastetta, joita startup-rekrytoijat kohtaavat, sekä käytännön neuvoja näiden haasteiden voittamiseksi.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa