Miten yritykset voivat voittaa globalisaation haasteet?

Miten yritykset voivat voittaa globalisaation haasteet. Kuvassa maapallo avaruudesta katsoen.
Jaa somessa:

Maailma muuttuu jatkuvasti, ja uusia teknologioita, ympäristömuutoksia, innovaatioita ja yrittäjyyttä, sekä uusia trendejä ja skenaarioita ilmestyy lähes joka päivä. Kaikki nämä vievät liikemaailman kartoittamattomille alueille, jotka vaativat huolellista suunnittelua ja toteutusta menestyäkseen. On kuitenkin sanomattakin selvää, että globalisaatio on tie eteenpäin, huolimatta siitä, että globalisaatio tuo mukanaan monia haasteita yrityksille. 

Nykyaikana globalisaatiosta on tullut vakiintunut ja olennainen osa liiketoimintaa. Globalisaation ansiosta voimme nykyään nauttia tuotteista ja palveluista ympäri maailmaa. Se on tuonut meille mahdollisuuden maistella eksoottisia ruokia, käyttää huipputeknologiaa ja käyttää tunnettujen merkkien tuotteita. Globalisaatio on parantanut elämäämme.

Yritykset, jotka yrittävät kasvaa ja laajentua kansallisten rajojensa ulkopuolelle, kohtaavat kuitenkin tiettyjä haasteita. Yksi tällainen haaste on työntekijöiden palkkaaminen erityisesti ulkomailta.

Yritysten on otettava huomioon kulttuurierot ja autettava valittuja ehdokkaita viisumien, työlupien ja muiden laillisten muodollisuuksien kanssa. 

Nämä voivat olla suuria esteitä yrityksille, jotka yrittävät muuttaa päivittäisiä toimintojaan, lisätä uusia tehtäviä tai laajentua ulkomaisille markkinoille. Kaikki nämä toimet edellyttävät työntekijöiden palkkaamista kyseisillä alueilla tai paikallisen kielen käyttöä julkisuuskampanjoissa tavoittaakseen uuden yleisön ja houkutellakseen asiakkaita. 

Jopa sopivan työpaikkailmoituksen kirjoittaminen vaatii paikallisen kielen, sen vivahteiden ja alueen kulttuurin tuntemusta, jotta voidaan laatia houkuttelevia tekstejä, jotka vetoavat sopiviin työnhakijoihin. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tehdä kaikkea tätä yksin, sillä voit aina palkata kokeneen rekrytointiyrityksen tekemään jalkatyön puolestasi.

Jos olet johtaja, joka keskittyy liiketoiminnan johtamiseen ja on kiireinen ydinliiketoiminnan asioiden kanssa, kaikkien näiden tehtävien hoitaminen yksin voi osoittautua vaikeaksi. Tällaisten haasteiden voittaminen onkin ratkaisevaa, jotta yrityksesi laajentumissuunnitelmat onnistuvat.

Esimerkiksi yhteistyö kokeneen rekrytointiyrityksen kanssa, jolla on vankka paikallinen ja globaali läsnäolo, voi auttaa sinua löytämään tehokkaita ratkaisuja rekrytointihaasteisiin.

Olipa kyseessä lähtötason tai johtotason kandidaatit, kokeneet rekrytoijat voivat auttaa sinua löytämään huippulahjakkuudet kasvusuunnitelmiesi tueksi.

Onko globalisaatio hyväksi liiketoiminnalle?

Globalisaatiolla on myös kääntöpuolensa. Ennen kuin voimme arvioida tämän vaikutusta liiketoimintaan, on punnittava sekä sen tarjoamat edut että mukanaan tuomat haasteet. Hyvänä puolena globalisaatio voi auttaa yrityksiä laajentumaan kansainvälisesti hyödyntämällä laajaa lahjakkuuspoolia kansallisten rajojen ulkopuolella ja hankkimalla tuotteita kaukaisilta mailta. 

Tuomalla yhteen huippulahjakkuudet eri maista, aloilta ja kulttuureista, globalisaatio myös edistää innovaatiota ja tervettä kilpailua. Yrityksesi voi jopa tavoittaa tähän asti tutkimattomia markkinoita ja löytää uusia asiakkaita näiltä alueilta hyödyntämällä globalisaation mahdollistamaa hallitusten, ihmisten ja yritysten välistä yhteyttä, keskinäistä riippuvuutta ja viestintää ympäri maailmaa. 

Toisin sanoen paikallinen yritys voi globalisoitua ja tulla tunnetuksi ihmisille kaukaisilla mailla globalisaation kautta.

Yrityksesi voisi jopa siirtää lahjakkaita ihmisiä maiden ja jopa mantereiden välillä vahvistaakseen jalanjälkiään näillä vierailla mailla tai laajentuakseen uusille rannoille. Kulttuurin, tiedon, liiketoimintakäytäntöjen ja teknologian jakaminen nopeasti ja lähes vaivattomasti ovat muita globalisaation etuja. 

Globalisaatio mahdollistaa ihmisten, ideoiden, tiedon, tavaroiden, palveluiden ja kielten jatkuvan virtaamisen kansallisten rajojen yli. Koska maailmamme yhdistyy ja tiivistyy yhä enemmän, kiitos modernien ja kehittyvien teknologioiden, globalisaation todelliset vaikutukset tuntuvat yhä voimakkaammin. Ei ole epäilystäkään siitä, että menestyvien yritysten tulevaisuus on globalisoitua ja tehdä se pitkällä aikavälillä.

Globalisaation haasteet yrityksille

Globalisaatio tuo mukanaan omat haasteensa. Yrityksesi voi joutua kamppailemaan niiden kanssa. Kun maa kärsii taloudellisesta taantumasta tai tapahtumista, kuten sodasta, poliittisesta levottomuudesta jne., se voi aiheuttaa dominoefektin kauppakumppaneihinsa. Esimerkkinä on Venäjän ja Ukrainan välinen sota, joka on aiheuttanut mm. öljyn, useiden raaka-aineiden ja kuljetuspalveluiden hintojen nousun. 

Sota on vaikuttanut myös pahasti toimitusketjuihin. Öljyn hinta nousi välillä 140 dollariin barrelilta, mikä ei ollut kaukana kaikkien aikojen ennätyksestä, Reutersin mukaan. Kuvittele, kuinka yrityksesi kärsisi, jos se käyttäisi merkittävän osan budjetistaan kuljetuksiin, jotka ovat kallistuneet öljyn ja kaasun hintojen nousun seurauksena käynnissä olevan sodan vuoksi. 

Koronapandemian yllättävä puhkeaminen aiheutti merkittäviä haasteita. Tauti aiheutti tuhoa maailmantaloudelle, ja useat maat kärsivät sen aiheuttamista taloudellisista taantumista ja lamakausista, mikä pakotti lukuisia yrityksiä lopettamaan toimintansa. 

Globalisaatio voi myös lisätä yrityksesi kohtaamaa kilpailua. Tämä voi liittyä kohdemarkkinoihin, tuotteiden ja palveluiden hinnoitteluun, markkinoille tulon nopeuteen, teknologian omaksumiseen, asiakkaiden tarpeisiin vastaamisen nopeuteen jne. Jos sinulla on pieni tai paikallinen yritys, tällaisen kovan kilpailun kohtaaminen voi olla vaikeaa. 

Toinen yritysten kohtaama haaste on rekrytointi, erityisesti kansainvälisten ehdokkaiden kohdalla. Olipa kyse maahanmuutto- ja työvoimalakien noudattamisesta, tai riittävästä tiedosta kilpailukykyisten palkkojen ja etuuksien tarjoamiseksi, yrityksesi on tiedettävä useita asioita houkutellakseen ihmisiä ottamaan vastaan työpaikkasi ja auttaakseen heitä matkustamaan kauas tullakseen työskentelemään yritykseesi.

Kansainvälisten muuttuvien työ- ja verolakien noudattamisen ylläpitäminen on toinen suuri huolenaihe useille yrityksille, jotka suunnittelevat toimintojensa laajentamista maailmanlaajuisesti. Kun on kyse globalisaation haasteista yrityksille, myös kulttuurierot ovat tekijä, joka on otettava huomioon.

InHunt Groupin edistyksellisen rekrytointipalvelun avulla ratkaiset helposti ja kustannustehokkaasti yrityksesi rekrytointitarpeet. Kuvassa InHuntin kaksi headhunteria istuvat palaverissa kokoushuoneessa.

 Kansainvälinen rekrytointi on monitahoinen haaste, joka vaatii yrityksiltä laajaa osaamista.

Globalisaation haasteiden voittaminen yrityksille

Löydä toimittajia ja kumppaneita eri puolilta maailmaa

Älä laita kaikkia munia samaan koriin. Tämä sanonta pätee myös liiketoimintaasi. Sen sijaan, että luottaisit raaka-aineiden hankintaan yhdeltä alueelta tai maasta tai olisit sidottu vain yhteen liikekumppaniin, sinun tulisi löytää useita eri puolilta maailmaa (hankkimalla tarjouksia useilta toimittajilta ja vertailemalla hintoja ja muita ehtoja). 


Useiden toimittajien ja kumppaneiden löytäminen ympäri maailmaa ja vahvojen suhteiden luominen heidän kanssaan auttaa sinua vähentämään riskiäsi kärsiä dominoefektistä ja vahvistamaan markkina-asemaasi ja osakettasi, vaikka ajat muuttuisivat vaikeiksi.

Älä luota yksittäisiin markkinoihin

Luottaminen yksittäisiin markkinoihin tai erittäin kapeaan yleisöön voi olla pelottavaa, varsinkin jos et onnistu erottumaan joukosta ja joku voi helposti jäljitellä tarjoamaasi. Tämä muuttuisi vieläkin pelottavammaksi, jos markkinat tai asiakaskunta, jotka ovat ainoa tulonlähteesi, yhtäkkiä vähenisivät tai katoaisivat, jolloin sinulle ei jäisi mitään pidettävää. 


Älä ymmärrä väärin. Voit silti johtaa menestyvää liiketoimintaa, jolla on erittäin rikas asiakaskunta ylellisyystuotteillesi, esimerkiksi. Mutta jollei sinulla ole tarjottavana vertaansa vailla olevia tuotteita tai palveluita, jotka ovat huippuluokan asiakastuen tukemia, on todennäköistä, että joku pian nousee kilpailemaan kanssasi ja voi jopa jäljitellä liiketoimintamalliasi ja mennä askeleen edelle sinua. 


Monipuolistamalla markkinoitasi, jotka voivat olla ulkomaisia maita tai kotimaasi alueita, joita et ole vielä tutkinut, voit varmistaa yrityksesi tulevaisuuden. Jopa uuden asiakassegmentin hyödyntäminen olemassa olevilla markkinoillasi tai resurssien investoiminen yleisön rakentamiseen on sen arvoista.

Yhteistyö luotettavan ja kokeneen rekrytointiyrityksen kanssa

Etsimällä oikeat ehdokkaat lähtötason tehtäviin tai rekrytoimalla johtajia, jotka istuvat yrityksesi hierarkian huipulla, globaalia läsnäoloa omaava rekrytointiyritys voi auttaa sinua löytämään huippulahjakkuuksia ympäri maailmaa ja saamaan heidät mukaan. 


Tarvitsetpa apua sopivan työpaikkailmoituksen kirjoittamiseen avoimeen tehtävään, ammattilaista ehdokkaiden seulontaan ja valintaan tai joku pätevä hoitamaan koko rekrytointiprosessin alusta loppuun, rekrytoijat voivat hoitaa kaiken tämän. 
Kokeneet rekrytoijat voivat myös paikantaa, houkutella ja rekrytoida kulttuuriltaan sopivia ehdokkaita, välttäen näin mahdolliset konfliktit ja rumat irtisanoutumiset myöhemmin.

Hyödynnä modernia teknologiaa

Yrityksesi voi omaksua teknologian digitaaliseen transformaatioon, nopeampaan ja tehokkaampaan viestintään sekä parempaan asiakaskokemukseen vahvistaakseen asemiaan globaalilla markkinapaikalla. 

Voit myös hyödyntää teknologiaa laajentaaksesi markkina-aluettasi ja jopa löytää tai rakentaa uusia markkinoita tarjouksillesi. Toistuvien prosessien automatisointi vapauttaen työntekijöitä, joiden taitoja voidaan käyttää paremmin ydinliiketoimintaprosesseihin, on toinen asia, jossa teknologia voi auttaa yritystäsi. Voit myös käyttää data-analytiikkatyökaluja toimintojesi tehostamiseksi nopeamman päätöksenteon ja tuottavuuden parantamiseksi. 
Lyhyesti sanottuna teknologia voi auttaa yritystäsi sopeutumaan nopeasti muuttuviin markkinatrendeihin ja -olosuhteisiin pysyäkseen kilpailukykyisenä.

Maailmamme muuttuu ja kutistuu nopeasti. Globalisaation tullessa normiksi, yrityksesi on sopeuduttava nopeasti tai vaarana on joutua unohduksiin. Huolimatta kohtaamistaan haasteista, kannattaa toimia nyt ja löytää ratkaisuja näihin haasteisiin päästäkseen eteenpäin.

Jos tarvitset apua rekrytointeihisi, ota yhteyttä InHunt Groupiin!

Kari-J-2_tuned
Kari Juutilainen
CEO ja Managing Partner, InHunt Group
kari.juutilainen@inhunt.fi
+ 358 40 658 4242

3-osainen artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi: 
Teen itse ja säästän – vai säästänkö?

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Aluejohtaja Turku, Nobina
Head of Ship Design
Business Development Manager
Aluepäällikkö / - johtaja
Toiminnanjohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntGroup_TTK_AsiakasQuote_1200px_3
Uusi HR- ja kehitysjohtaja löytyi ketterästi suorahaulla
Työturvallisuuskeskus ry (TTK ry) on suomalaisten työmarkkinajärjestöjen hallinnoima järjestö, joka tarjoaa tietoa, koulutusta ja välineitä turvallisten ja terveellisten...
InHuntGroup_Biila_AsiakasQuote_1200px_3
Kaikki lähtee liikkeelle kunnon pohjatöistä –profiilinmäärittely ohjaa oikeiden tekijöiden luo
Biila Solutions Oy on vuonna 2008 opiskelijavoimin perustettu autojen siirtopalveluja tarjoava teknologiayritys. Lue yhteistyöstä InHunt Groupin kanssa.
InHunt_Blog_The Great Resignation 2.0 sekä The Great Reshuffle 2
Kohti vuotta 2025: The Great Resignation 2.0 tulossa. Oletko valmiina?
Näyttää siltä, että toinen suuri irtisanoutumis- ja työnvaihtoaalto on alkamassa vuonna 2025. 6 vinkkiä, kuinka varautua työnantajana
InHunt_Blog__kolme_suurinta_haastetta startup-yritysten rekrytoinnissa_1200px_plain
Kolme suurinta haastetta startup-yritysten rekrytoinnissa
Tässä ovat kolme suurinta haastetta, joita startup-rekrytoijat kohtaavat, sekä käytännön neuvoja näiden haasteiden voittamiseksi.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa