Uusi HR- ja kehitysjohtaja löytyi ketterästi suorahaulla

Jaa somessa:

Työturvallisuuskeskus ry (TTK ry) on suomalaisten työmarkkinajärjestöjen hallinnoima järjestö, joka tarjoaa tietoa, koulutusta ja välineitä turvallisten ja terveellisten työolojen ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä edistää työsuojelun yhteistoimintaa työpaikoilla.

Työturvallisuuskeskus ry:n johtoryhmän muutosten myötä organisaatiossa havahduttiin tarpeeseen löytää järjestöön henkilö, joka ottaisi kopin organisaation tulevien kyvykkyystarpeiden kartoittamisesta ja niitä vastaavien osaamisten kehittämisestä. 

Koska kyseessä oli strategisesti merkittävä toimenkuva, ja sen toteuttajalta edellytettiin laaja-alaista osaamista ja johtajuutta, päätti TTK kääntyä ulkopuolisen suorahakukumppanin puoleen.

– Etsimme samanaikaisesti myös viestintään uudentyyppistä osaamista ja kokemusta. Tiesimme, minkälaista ihmistä ja osaamista viestintään tarvitsemme, joten hoidimme sen haun itse. Mutta HR- ja kehitysjohtajan pestin muokkaamiseen ja siihen sopivan tekijän profilointiin kaipasimme kumppania, kertoo TTK ry:n toimitusjohtaja Timo Koskinen.

Koskinen tiesi asiantuntevan sparrauksen tuovan rekrytointiin uusia näkökulmia ja ohjaavan keskusteluja alkuperäisiä kaavailuja hedelmällisempään suuntaan.

– Tavoitteena oli löytää tekijä tukemaan strategiaamme – mutta millaisella osaamisyhdistelmällä, sen muotoiluun toivoimme saavamme lisänäkemyksiä, Koskinen jatkaa.   

Keskeinen syy ulkoisen kumppanin hyödyntämiseen oli Koskisen mukaan myös se, että TTK halusi lisää lihaksia ja volyymiä myös varsinaiseen hakuprosessiin.

HR- ja kehitysjohtajan pestin muokkaamiseen ja siihen sopivan tekijän profilointiin kaipasimme kumppania, kertoo TTK ry:n toimitusjohtaja Timo Koskinen.

Tuttu toimija jo entuudestaan

InHunt oli TTK:lle tuttu toimija jo entuudestaan ja heidän syvällinen ymmärrys TTK:n toiminnasta oli ratkaiseva tekijä, miksi järjestö halusi hyödyntää heidän osaamistaan myös tässä rekrytoinnissa.

– InHunt on oppinut tuntemaan meidät hyvin. He tietävät, mihin suuntaan haluamme toimintaamme viedä. Sellaisen tahon kanssa on helppoa keskustella tarpeistamme, Koskinen kertoo.

Vaikkakaan yksinomaan helppous ei ollut Koskisen mukaan yhteistyön tavoitteena, vaan ajatusten sparraaminen ja uusien näkökulmien tuominen mukaan keskusteluun.  

– Arvostan sitä, että konsultti uskaltaa ottaa kantaa ja tuoda reilusti esiin erilaisia näkemyksiä ja vielä perustella ne. InHuntilla onkin aidosti eteenpäin vievä ote, joka näkyy niin alun profiilinmäärittelyssä, kuin prosessin myöhemmissäkin vaiheissa, Koskinen jatkaa.

Prosessi eteni suunnitelmien mukaan

Vaikka haun käynnistyttyä yhteydenpitoa olikin säännöllisten viikkoraporttien ja niissä esiin nostettujen huomioiden merkeissä, Koskinen kertoo heidän saaneen keskittyä omiin tehtäviinsä InHuntin paiskiessa hommia läpi kesän.

Pesti oli julkisessa haussa, ja sen lisäksi InHunt käytti hyväkseen omia laajalevikkisiä kanaviaan ja teki suorahakua.

Lomakaudesta huolimatta, tai ehkä juuri sen ansiosta, hakemuksia tuli yli 170, mikä kertoo paitsi avoinna olleen toimen merkityksellisyydestä, TTK:n välittämästä positiivisesta työnantajamielikuvasta kuin myös onnistuneesta viestinnästä asian suhteen. 

– Hakijat olivat hyvin “purpose driven” ja melkein poikkeuksetta perustelivat kiinnostustaan halulla olla mukana vaikuttamassa suomalaisen työelämän laatuun. Me olemme pieni toimija, jolla on kuitenkin suuri vaikutus. Meitä arvostetaan ja meihin luotetaan, kertoo Koskinen tyytyväisenä.

Vaikuttuneita oltiin myös toiseen suuntaan – sekä InHuntista, että kandidaateista.

– Tiesimme, että InHunt osaa nostaa esiin mielenkiintoisia ihmisiä erilaisilla osaamisyhdistelmillä ja painotuksilla sekä perustella, mistä syistä nämä henkilöt olisivat varteenotettavia jatkoon, Koskinen jatkaa.  

Ammatillisen osaamisen lisäksi InHuntin tiimi osasi Koskisen mukaan tuoda loppukilpailuun ne henkilöt, jotka heidän mielestään sopisivat ihmisinä TTK-väen joukkoon. 

– Ja se on merkki hyvästä ihmistuntemuksesta, Koskinen kiteyttää.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Aluejohtaja Turku, Nobina
Head of Ship Design
Business Development Manager
Aluepäällikkö / - johtaja
Toiminnanjohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntGroup_Biila_AsiakasQuote_1200px_3
Kaikki lähtee liikkeelle kunnon pohjatöistä –profiilinmäärittely ohjaa oikeiden tekijöiden luo
Biila Solutions Oy on vuonna 2008 opiskelijavoimin perustettu autojen siirtopalveluja tarjoava teknologiayritys. Lue yhteistyöstä InHunt Groupin kanssa.
Miten yritykset voivat voittaa globalisaation haasteet. Kuvassa maapallo avaruudesta katsoen.
Miten yritykset voivat voittaa globalisaation haasteet?
Globalisaatio on kuin kolikko: sillä on kääntöpuolensa. Ennen kuin voimme arvioida tämän vaikusta liiketoimintaan, on punnittava sekä sen tarjoamat edut että...
InHunt_Blog_The Great Resignation 2.0 sekä The Great Reshuffle 2
Kohti vuotta 2025: The Great Resignation 2.0 tulossa. Oletko valmiina?
Näyttää siltä, että toinen suuri irtisanoutumis- ja työnvaihtoaalto on alkamassa vuonna 2025. 6 vinkkiä, kuinka varautua työnantajana
InHunt_Blog__kolme_suurinta_haastetta startup-yritysten rekrytoinnissa_1200px_plain
Kolme suurinta haastetta startup-yritysten rekrytoinnissa
Tässä ovat kolme suurinta haastetta, joita startup-rekrytoijat kohtaavat, sekä käytännön neuvoja näiden haasteiden voittamiseksi.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa