Yrittäjäomistaja, rekrytoi ensimmäisenä talousosaaja – näin varmistat yrityksesi menestymisen

Jaa somessa:

Tiesitkö, että headhunterin kanssa on mahdollisuus sparrata yrityksesi tilannekuvaa ja tavoitetilaa? InHuntin headhunterit ovat istuneet sinun puolellasi pöytää. Omakohtainen, monipuolinen kokemus ja yritysjohtajien kanssa käydyt keskustelut antavat pallottelupintaa sinun ajatuksillesi.

Yrityskoon kasvaessa, tulee usein tarve panostaa yrityksen johtamiseen. Onko aika palkata toimitusjohtaja? Monesti yrittäjäomistajan kanssa käyty keskustelu johtaa meidät keskustelemaan kuitenkin tarpeista, jotka liittyvät ennemmin talousosaajan profiiliin. Tarvetta olisi paremmalle liiketoiminnan analysoinnille ja ennustamiselle sekä konkreettisten suunnitelmien tekemiselle kasvun ja kannattavuuden tielle.

Talousosaajat headhuntereina

Senior Headhunter Juhana Gyllenbögelin ja muiden taloustaustaisten kollegoiden talousosaaminen aiemmista tehtävistä auttaa merkittävästi talouden roolien rekrytoinneissa. Rekrytointiprosessissa on mahdollisuus tehdä syvällisiä arviointeja ehdokkaiden osaamisesta. Edellä mainittu yhdistettynä laajoihin talousosaajien verkostoihin on voittava yhdistelmä InHunt Groupin suorahauissa.

Talousosaajataustaiset headhunterit ymmärtävät mitkä osaamiskokonaisuudet ovat realismia ja mitkä eivät. Mikä on rekrymarkkinan tilanne financial controllerin ja business controllerin suhteen? Nämä eroavat merkittävästi toisistaan. He ymmärtävät tehtävän kannalta kriittiset menestystekijät ja millainen osaaminen ehdokkaalla tulee olla nyt ja millaista kyvykkyyttä hänellä täytyy olla tulevaisuutta ajatellen.

”Ymmärrämme asiakkaan tarpeet talousfunktion osalta heti ja voimme käydä luontevaa keskustelua oikein termein tehtävästä ja haettavasta henkilöprofiilista sekä asiakkaan että ehdokkaiden kanssa”, Juhana tiivistää.

Talousosaajan rekrymarkkina – mitä ehdokkaat kysyvät meiltä?

Yleisesti tärkeiden työtehtävään, työnantajaan ja esihenkilöön liittyvien kysymysten lisäksi talousosaaja on kiinnostunut kuulemaan seuraavista asioista rekrytoivalta yritykseltä:

Yhtiön tarina kasvun ja kannattavuuden näkökulmasta.

Kasvu ja kannattavuus kiinnostavat talousosaajia. Miltä yhtiön luvut näyttävät nyt ja mitkä ovat tulevaisuuden kasvu- ja kannattavuustavoitteet? Mikä on tilanne yrityksen toimialalla ja miltä markkinat näyttävät? Tyypillisesti ehdokkaat ottavat selvää oma-aloitteisesti julkisista lähteistä saatavilla olevista yrityksen talousluvuista. Jokaisella talousosaajalla on oma riskiprofiilinsa. Aina ei tarvitse tehdä kasvua kannattavasti tai yrityksen toimialan ei tarvitse olla yhteiskunnan talouden veturi. Kokonaisuus pitää vain olla ehdokkaan tiedossa.

Ehdokkaan oma kasvutarina.

Uran alkupuolella olevat ehdokkaat haluavat ymmärtää mahdollisen urapolun controllerista talouspäälliköksi tai -johtajaksi, ja kokeneemmat ehdokkaat jo kerrytetyn osaamisensa käyttämistä vaativissa taloustehtävissä tai -projekteissa. Tällaisia tehtäviä tai projekteja voivat olla esim. yrityksen liiketoiminnan tukeminen business case -laskelmien kautta, yrityksen kasvun tukeminen yritysjärjestelyin tai jopa listautuminen, rahoituksen hankinta yritykselle, taloushallinnon toiminnan kokonaisvaltainen järjestäminen, erilaiset toiminnanohjaus- ja talouden järjestelmien kehitysprojektit.

Keitä muita taloustiimissä toimii?

Ehdokkaat haluavat aidosti ymmärtää miten taloustehtävät ovat järjestetty niin organisaation sisällä kuin ulkopuolella, eli jääkö tehtäväkuvauksessa tärkeimmiksi nostetuille tehtäville riittävästi aikaa. Tehtävässä saatetaan odottaa liiketoiminnan tukemista laskelmin ja analyysein, mutta aikaa meneekin hallinnollisiin tehtäviin. Tehtäväjaon ja ajankäytön hahmottaminen on yksi tärkeimmistä selvitettävistä asioista ehdokkaalle.

Mitkä järjestelmät teillä on käytössä?

Yleensä ehdokas haluaa tietää mitkä järjestelmät yrityksellä on käytössä ja toisaalta ovatko omistajat tai johto halukkaita investoimaan niihin, jos tarve kehittää toiminnanohjaus- tai talouden järjestelmiä on ilmeinen. Järjestelmien kokonaisuudella on merkitystä talousosaajan työssä. Taloushallinnossa tehokkuus ja mahdollisuus tuottaa lisäarvoa liiketoiminnan ja johdon tueksi on kiinni myös käytössä olevista järjestelmistä. Talousosaaja ei halua käyttää liikaa aikaa talousdatan luotettavuuden varmistamiseen tai sen manuaaliseen keräämiseen, vaan tuottaa analyysia ja ratkaisuehdotuksia liiketoiminnan ja johdon tueksi.

Moni talousosaaja haluaa yhdistää työssänsä työsuhteen ja yrittäjyyden.

Ammattilaiset haluavat työnantajansa sitouttavan hänet pitkäaikaisesti yrityksen tulevaisuuden rakentamiseen. Tyypillisesti puhutaan erilaisista tulospalkkioista, mutta voimakkain ja houkuttelevin sitouttamisen keino on osakeomistus.

Juhana Gyllenbögel InHunt Group
Emmekö vielä tunne toisiamme?
Juhana Gyllenbögel, Senior Headhunter, InHunt Group Oy

InHunt Groupilla pystymme yhdistämään taloushallinto- ja rekrytointiosaamisemme vahvaksi kokonaisuudeksi. Taloushallintotaustaisten headhunteriemme rekrytointiosaaminen, laaja-alainen työkokemus ja näkemys taloushallinnon eri rooleista sekä taloushallinnon järjestämisestä eri kokoisissa yrityksissä tuottaa liiketoiminnallesi pitkän aikavälin lisäarvoa.

Varaa maksuton konsultaatio taloushallinnon huippuosaajilta

Käytä tilaisuus hyväksi ja varaa yhteinen aika taloushallintotaustaisilta headhuntereiltamme. Käymme mielellämme kanssasi läpi ajatuksia talousosaajien rekrytoinneista ja voimme sparrata sinua myös siitä, miten järjestät yrityksesi taloushallinnon liiketoimintasi tueksi.

Jaa somessa:
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa