7 vinkkiä oikean rekrytointikumppanin valintaan yrityksellesi

Seitsemän vinkkiä oikean rekrytointikumppanin valintaan yrityksellesi. Kuvassa viisi henkilöä istuvat pyöreän pöydän ääressä ja neuvottelevat. Kuva on otettu ylhäältä alaspäin.
Jaa somessa:

Oikean lahjakkuuden hankkiminen voi olla haastavaa yrityksille nykyään, johtuen useilla toimialoilla vallitsevasta osaamisvajeesta ja merkittävästä muutoksesta rekrytointimarkkinoilla. Sen sijaan, että koko rekrytointiprosessi hoidettaisiin talon sisällä, yhä useammat yritykset luottavat tiettyjen rekrytointiprosessien strategiseen ulkoistamiseen ulkopuolisille palveluntarjoajille, joilla on erikoistunutta osaamista ja kykyä käsitellä edistyneitä teknologioita. Tämä voi auttaa

  • vähentämään rekrytointikustannuksia
  • keventämään hallinnollista taakkaa
  • minimoimaan riskejä
  • parantamaan ehdokkaiden kokemuksia
  • tehostamaan rekrytointimittareita
  • vähentämään henkilöstön vaihtuvuutta.

RPO eli ”rekrytointiprosessin ulkoistaminen” tarkoittaa kaikkien rekrytointitoimintojen ulkoistamista, tai osaa niistä. Jos olet valmis valitsemaan RPO-palveluntarjoajan, tässä on seitsemän tärkeintä seikkaa, jotka on otettava huomioon, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.

Skaalautuvuus ja joustavuus

Yrityksesi rekrytointitarpeet muuttuvat liiketoimintatilanteiden muuttuessa. Joskus tämä voi tapahtua äkillisesti. On hyödyllistä, että RPO-palveluntarjoajasi tarjoaa skaalautuvia ja joustavia rekrytointiratkaisuja, jotka auttavat sinua löytämään sopivia ehdokkaita nykyisten tarpeidesi täyttämiseksi.

Olitpa tarvitsemassa end-to-end-rekrytointia, jossa RPO-palveluntarjoajasi hoitaa kaiken työpaikan avaamisesta perehdytystukeen saakka, tai kausiluonteista tai projektiin perustuvaa rekrytointia, jossa haet tukea yhden sijainnin tai osaston rekrytointiin tai apua tietyn työtehtävän täyttämisessä, RPO-palveluntarjoajasi tulisi olla joustava. Tämä tarkoittaa kykyä mukauttaa resurssejaan ja strategioitaan rekrytointivolyymien vaihteluihin.

Joskus yrityksesi saattaa tarvita vain yhden rekrytointialan ammattilaisen täyttämään rekrytointitarpeensa, kun taas hätärekrytointi tai muut välittömät tarpeet voitaisiin täyttää parhaiten, kun kokonainen tiimi taitavia rekrytoijia työskentelee organisaatiossasi niin kauan kuin tarvitaan, kunnes he löytävät ja auttavat sinua palkkaamaan sopivia ehdokkaita.

Toimialan tuntemus ja asiantuntemus

Koska markkinoilla on useita RPO-palveluntarjoajia, voi olla vaikea valita, kenet valita. Yksi tapa on harkita heidän toimialan tuntemustaan ja asiantuntemustaan. Heidän tulisi tietää, kuinka rekrytoida juuri sinun toimialallasi, eikä vain kertoa sinulle, kuinka he voivat rekrytoida. RPO-palveluntarjoajasi tulisi siis olla asiantuntija juuri sinun toimialallasi tai markkinasegmentissäsi ja ymmärtää toimialasi ainutlaatuiset haasteet ja tarpeet.

Koska monet RPO-palveluntarjoajat erikoistuvat tiettyyn toimialaan (kuten teknologia tai rahoitus) tai markkinasegmenttiin (kuten suuret yritykset tai PK-yritykset), olisi viisasta valita kumppaniksi sellainen, joka erikoistuu sinun toimialaasi ja tuntee siihen liittyvät rekrytointihaasteet ja työmarkkinoiden dynamiikan. Tällainen palveluntarjoaja on paremmin varustettu houkuttelemaan ja arvioimaan ehdokkaita, jotka sopivat toimialaasi.

Räätälöity rekrytointistrategia on tärkeä asia. Jos RPO-palveluntarjoajalla on yksi ja sama strategia kaikkien osaajien rekrytointiin, se on suuri varoitusmerkki, koska se viittaa siihen, että palveluntarjoaja ei täytä ainutlaatuisia rekrytointitarpeitasi ja -vaatimuksiasi. Esimerkiksi, jos yritykselläsi on toimipaikkoja eri puolilla maata tai maailmaa, RPO-kumppanisi tulisi tuntea paikalliset kulttuuriset mieltymykset, palkkaussäännökset ja työmarkkinat auttaakseen sinua palkkaamaan missä tahansa ympäristössä ja maantieteellisellä alueella. Jos ei tunne, sinun tulisi harkita myös muuta vaihtoehtoa.

Teknologia ja työkalut

Johtavat RPO-palveluntarjoajat hyödyntävät uusinta teknologiaa ja työkaluja löytääkseen sopivimman lahjakkuuden jokaiseen tehtävään. On tärkeää tarkastella RPO-palveluntarjoajan teknologisia valmiuksia ennen päätöksentekoa. Kannattaa etsiä palveluntarjoajia, jotka pystyvät työskentelemään olemassa olevan teknologiakokonaisuutesi ja prosessiesi kanssa ja tarjota samalla pääsyn uusiin ja innovatiivisiin ratkaisuihin.

Ihanteellisesti sinun tulisi löytää RPO-palveluntarjoajia, jotka käyttävät tekoälypohjaisia seulontatyökaluja, edistyneitä rekrytointiohjelmistoja, kehittyneitä hakijaseurantajärjestelmiä ja data-analytiikkatyökaluja, jotka voivat virtaviivaistaa ja optimoida rekrytointiprosessia. Edistyneet teknologiset valmiudet voivat merkittävästi parantaa ehdokkaiden laatua ja rekrytoinnin tehokkuutta samalla kun ne vähentävät avoimen tehtävän täyttämiseen kuluvaa aikaa.

Lahjakkuuksien laatu

Koska päätavoitteesi yhteistyössä RPO-palveluntarjoajan kanssa on houkutella ja palkata huippulaadukkaita lahjakkuuksia, on tärkeää arvioida palveluntarjoajan kykyä toimittaa korkealaatuisia ehdokkaita. Kannattaa etsiä palveluntarjoajia, joilla on vahva ehdokkaiden etsimis-, löytämis- ja houkuttelustrategia, mukaan lukien proaktiivinen ehdokkaiden seulonta, lahjakkuuksien tunnistamismenetelmät ja arviointiprosessit.


Arvioidaksesi RPO-palveluntarjoajan menestystä lahjakkuuksien hankinnassa, voit pyytää mittareita, kuten rekrytointiaika, ehdokkaiden pysyvyysasteet ja tyytyväisyysarviot. Älä unohda vertailla muutamia RPO-palveluntarjoajia näiden mittareiden perusteella ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Kustannukset ja ROI

Vaikka kustannusten ei pitäisi olla ainoa päätöksentekoon vaikuttava tekijä, on tärkeää harkita muutamien RPO-palveluntarjoajien hinnoittelumalleja ja tuottoa investoinnille (ROI) ennen lopullisen valinnan tekemistä. Sinun tulisi vertailla eri palveluntarjoajien hinnoittelurakenteita, kiinnittäen erityistä huomiota siihen, veloittavatko he transaktioperusteisia maksuja, kiinteitä maksuja, vai näiden yhdistelmiä.


On yhtä tärkeää arvioida mahdollinen ROI arvioimalla valitun RPO-palveluntarjoajan kykyä vähentää palkkausaikaa ja -kustannuksia. Valitun RPO-kumppanin tulisi pystyä hallitsemaan rekrytointikustannuksiasi samalla parantaen ehdokkaiden laatua ja tehostaen kokonaisrekrytointia.

Kulttuurinen yhteensopivuus

Kulttuurinen yhteensopivuus on ratkaiseva tekijä onnistuneessa rekrytoinnissa. RPO-palveluntarjoajasi tulisi ymmärtää organisaatiosi missio, arvot, brändi-identiteetti, kulttuuri ja tavoitteet. Näin he voivat tehokkaasti viestiä työnantajalupaustasi (EVP) potentiaalisille ehdokkaille varmistaakseen yhtenäisyyden ehdokkaiden valinnassa.

Sinun tulisi pyrkiä löytämään RPO-palveluntarjoajia, jotka ottavat aikaa ymmärtääkseen organisaatiosi kulttuurin ja integroivat sen rekrytointiprosesseihinsa. Kulttuurinen yhteensopivuus valitun RPO-palveluntarjoajan ja organisaatiosi välillä kannustaa saumatonta yhteistyötä ja varmistaa yhtenäisen ehdokaskokemuksen.

Lisäksi kulttuurinen yhteensopivuus RPO-palveluntarjoajan ja yrityksesi välillä johtaa parempaan työntekijöiden sitoutumiseen ja pysyvyyteen pitkällä aikavälillä.

Vastuunotto ja yhteistyö

Yhteistyö RPO-palveluntarjoajan kanssa ei ole pikaratkaisu. Sen sijaan se on pitkäaikainen strateginen kumppanuus. RPO-palveluntarjoajan tulisi käyttää aikaa ymmärtääkseen yrityksesi rekrytointitarpeet, haasteet ja tavoitteet ja sitten luoda räätälöidyt rekrytointiratkaisut vastaamaan ainutlaatuiseen tilanteeseesi.


Sinun tulisi vaatia vastuullisuutta ja yhteistyötä varmistaaksesi, että onnistuneita tuloksia toimitetaan joka kerta. On hyödyllistä työskennellä RPO-kumppaneiden kanssa, jotka asettavat erityisiä, mitattavissa olevia tavoitteita, kuten palkkauksen laadun, rekrytointiajan ja tyytyväisyysarvioiden ympärille sekä rekrytoivien esimiesten että ehdokkaiden näkökulmasta, toimittaakseen lupaamansa rekrytointitulokset.

 Oikean RPO-palveluntarjoajan valinta on tärkeä päätös, joka voi merkittävästi vaikuttaa organisaatiosi rekrytointituloksiin. Ottamalla huomioon tekijät, kuten skaalautuvuus ja joustavuus, toimialan tuntemus ja asiantuntemus, teknologia ja työkalut, lahjakkuuksien hankinnan laatu, kustannukset ja ROI, kulttuurinen yhteensopivuus sekä vastuullisuus ja yhteistyö, voit tehdä tietoon perustuvan valinnan.

Kannattaa muistaa, että oikea RPO-kumppani voi auttaa yritystäsi houkuttelemaan ja pitämään huippulahjakkuuksia, nauttimaan kilpailuedusta liiketoimintaympäristössä ja edistämään pitkäaikaista menestystä.

Jos etsit tehokasta RPO-palveluntarjoajaa täyttämään rekrytointitarpeesi, ota meihin yhteyttä InHunt Groupissa tänään!

Kari-J-2_tuned
Kari Juutilainen
CEO ja Managing Partner, InHunt Group
kari.juutilainen@inhunt.fi
+ 358 40 658 4242

3-osainen artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi: 
Teen itse ja säästän – vai säästänkö?

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Aluepäällikkö / - johtaja
Toiminnanjohtaja
HR Director
Kehitysjohtaja
Toimitusjohtaja | Elintarviketuotantoyhtiöön | Lounais-Suomi (Anonyymi)
Uusimmat

Blogista

Ehdokastyytyväisyys rekrytoinnissa. Kuvassa ehdokas ja työnantaja kättelevät toisiaan.
Ehdokastyytyväisyys rekrytoinnissa
InHunt Groupin ehdokas-NPS on huikeat 81! Tämä tarkoittaa sitä, että lähes kaikki ehdokkaamme suosittelevat meitä – niin valitut kuin valitsematta jääneetkin.
viisi strategiaa ulkoisen rekrytointipalvelun tehokkaaseen käyttöön. Kuvassa kolme InHuntin senior headhuntteria neuvottelemassa.
5 strategiaa tehokkaaseen ulkoisen rekrytointipalvelun käyttöön
Kun yrityksesi alkaa kasvaa tasaisesti, itsenäinen rekrytointi voi muuttua yhä haastavammaksi. Aluksi sinä tai yrityksesi johto voitte hoitaa kaikki rekrytoinnit,...
rekrytointiprosessin ulkoistamisen viisi hyötyä. Kolme henkilöä keskustelee toimistolla keskenään. Yksi henkilö hymyilee.
Rekrytointiprosessin ulkoistamisen viisi parasta hyötyä
Rekrytointiprosessin ulkoistuskumppanin valinta vaatii huolellisuutta, mutta onnistunut yhteistyö voi tuoda yrityksellesi monia arvokkaita ja jopa yllättäviä...
Kaksi henkilöä nojaa pöytään. Vasemmalla Brand ID:n pääomistaja, toimitusjohtaja Juha Heljakka ja oikealla hallituksen puheenjohtaja Olli Kivelä. Erinomaiset hallituksen jäsenet luovat erinomaisen hallitustyöskentelyn – ja yrityksen tulevaisuuden.
Erinomaiset hallituksen jäsenet luovat erinomaisen hallitustyöskentelyn – ja yrityksen tulevaisuuden
Brand ID Oy voitti Hallituspartnereiden Kultainen Nuija -palkinnon hallituksen puheenjohtajansa Olli Kivelän johdolla vuosi sitten. Palkinto oli merkittävä kiitos...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa