Suorahakumarkkina jatkoi kasvuaan vuonna 2018. Tämä selviää Duunitorin jo kuudetta kertaa julkaistusta Suomen suorahakumarkkinaa (headhunting) käsittelevästä listauksesta, johon on koottu kaikki suorahakupalveluja tarjoavat yritykset Suomessa. Suorahakumarkkinan koko Suomessa vuonna 2018 oli n. 80M €.

InHunt Groupin kasvu aivan omaa luokkaansa

InHunt Groupin kasvu jatkui vahvana myös vuonna 2018 ja oli huikeat 39,8%. Kun katsotaan TOP 10 suorahakutoimijoita, ei yksikään toimija pääse edes lähelle InHuntin kasvulukemia. Se ei tietysti ole ihme, kun markkina kuitenkin kasvoi ainoastaan 7,7% vuoteen 2017 verrattuna. Näin ollen InHuntin kasvua voi pitää todella poikkeuksellisena.

Lähde: Suorahakuyritykset.fi

InHunt Group on siis jo toiseksi isoin suorahakutoimija liikevaihdollakin mitattuna ja selkeästi isoin, kun katsotaan esim. toteutettujen suorahakutoimeksiantojen määrää vuositasolla. InHunt Groupin yli 30 headhunterin joukko ja toimistot kahdeksalla eri paikkakunnalla ovat myös jotain ainutlaatuista Suomessa. Näiden lisäksi InHunt Group on ainoa suomalainen suorahakuyritys, jolta löytyy oma kansainvälinen suohakuverkosto (InHunt World), joka toimii jo yli 30 maassa ja kasvaa tasaisesti.

Listalla suurimpien tippujien joukkoon kuuluu Mercuri Urval, jonka lukuja selittää pitkälti se, että tänä vuonna Duunitori on kiinnittänyt enemmän huomiota puhtaisiin suorahakutoimeksiantoihin ja pyrkii erottelemaan haut, jotka ovat puhtaasti suorahakua niistä, joissa käytetään eri mediakanavia myös hakujen tukena (ns. hybridihaku). Niistä, kun on erittäin vaikea sanoa, että kuinka paljon oikeasti käytetään suorahakua vai hakeeko hakijat pääosin itse tehtävään eri kanavia pitkin.