Miksi headhuntereita edelleen käytetään?

Viimeisten oikeastaan kymmenen vuoden aikana muutos ja digitalisaatio on ollut niin valtaisa, että potentiaalisten kandidaattien löytäminen ei yleensä olee enää mikään juttu. Tehokkaita sähköisiä kanavia on useita, joista potentiaaliset kandit löytyvät nopeasti. Etenkin LinkedIn on tehnyt sen, että valtava määrä tietoa henkilöistä on kaikkien saatavilla. Digitalisaatio on tuonut tiedon muutamien klikkauksien päähän ja nykyään headhunter tietää potentiaalisesta ehdokkaasta yllättävän paljon ennen kuin lähtee edes ensimmäistä yhteydenottoa tekemään. Kaukana ovat ne ajat, kun henkilön pelkän tittelin ja toimialan perusteella lähdettiin tekemään ensimmäistä yhteydenottoa.

Yksi iso ero suorahakutoimistojen välillä tulee siinä, että osataanko käyttää tehokkaasti näitä kaikkia saatavilla olevia työkaluja. Miten hyvin pystytään siivilöimään valtavasta tiedonmäärästä ne parhaat ja sopivimmat ja ennen kaikkea herättämään heidän kiinnostuksensa uudesta mahdollisuudesta. Varsinkin tuo viimeinen on erittäin ratkaisevaa ja se yleensä syntyy headhunter-tiimin kokemuksesta, toimialaosaamisesta sekä myyntitaidoista.

Mutta miksi sitten headhuntereita käytetään edelleen? Seuraavassa omasta näkökulmastani viisi isointa syytä:

Parhaat ovat yleensä jo jossakin töissä

Suurin yksinkertainen syy siihen, miksi headhuntereita edelleen käytetään, on se, että yleisesti parhaat työntekijät ovat jo jossakin töissä. Hyvin usein myös ne halutuimmat tekijät katoavat vapailta markkinoilta erittäin nopeasti, jos syystä tai toisesta niin on päässyt tapahtumaan. Hyvän headhunterin avulla tähän joukkoon päästään kiinni.

Tehtävän kriittisyys yrityksen menestymisen kannalta

Kun on kyse erittäin tärkeästä positiosta, turvaudutaan usein headhunterin apuun. Halutaan olla varmoja siitä, että prosessi hoidetaan laadukkaasti ja päästään tekemään valintaa erittäin kovan luokan ehdokkaista. Headhunterin avulla ja ammattimaisesti toteutetulla headhunting-prosessilla minimoidaan myös merkittävästi virherekrytoinnin ja siitä aiheutuvien massiivisten kustannusten riskiä.

Yrityksen oma rekrytointiosaaminen

Hyvin usein yritys tiedostaa, että rekrytointi ja varsinkaan headhunting eivät ole heidän ydinosaamistaan. Välillä se ei ole myöskään ihan sitä fiksuinta ajankäyttöä lähteä opettelemaan jotain sellaista, mihin on toisaalta helppo löytää apua. On huomattavasti helpompaa ja fiksumpaa antaa prosessi ammattilaisten hoidettavaksi ja keskittää oma aika siihen, minkä varmasti osaa ja hallitsee.

Yrityksen tunnettuus ja brändi

Suomessa suurin osa yrityksistä on suurelle osalle varsin tuntemattomia ja näin ollen ne eivät vedä automaattisesti puoleensa hyviä ehdokkaita. Iso osa meille tulevista toimeksiannoista on juuri tämän tyyppisiä, joissa asiakas kertoo yrittäneensä ensiksi itse, mutta omat hakuprosessit ja työpaikkailmoitukset eivät ole tuottaneet tarpeeksi laadukkaita hakijoita.

Yrityksen sijainti

Yrityksen sijainti on usein yksi asia, joka aiheuttaa isoja haasteita rekrytoinnille. Meillä InHuntilla on kahdeksan toimistoa Suomessa ja varsinkin mitä pohjoisemmaksi mennään, löytyy paljon yrityksiä pieniltä syrjäisiltä paikkakunnilta, joiden yksi merkittävä kasvun este on se, että oikean tyyppisiä henkilöitä ei tahdo löytyä. Tähän usein on ratkaisu asiansa osaava ja alueen tunteva headhunter, joka lähtee etsimään potentiaalisia henkilöitä vähän kauempaa. Myös mahdolliset paluumuuttajat ovat aina mielenkiintoisia kohteita yrityksen näkökulmasta.

Teemu Ruuska

CEO

InHunt World

https://www.linkedin.com/in/teemuruuska/

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Liiketoimintajohtaja
Toimitusjohtaja
HR-johtaja
Head of Sales, Process Industry
Hotellinjohtaja
Uusimmat

Blogista

Vastuullisuusstrategia vai vastuullinen strategia_InHuntBlogi_1200x630px_plain3
Vastuullisuusstrategia vai vastuullinen strategia
Vastuullisuuden asettamat vaatimukset tulevat aidosti muuttamaan yritysten liiketoiminnan muotoja. Hallituksella on avainrooli tässä muutoksessa.
InHuntBlogi_Tapani-Tuohimaa_plain
Headhunterin vinkit työnhakijalle: näin teet vaikutuksen ja myyt itsesi uuteen työpaikkaan
Senior Headhunter Tapani Tuohimaan vinkit työnhaussa vakuuttamiseen.
InHuntBlog-Mistä koostuu hallitushaun laatu – ja miksi laatu on tärkeää_plain2
Mistä koostuu hallitushaun laatu - ja miksi laatu on tärkeää?
InHunt Groupin hallitushakujen mallia on kehitetty systemaattisesti viimeiset viisi vuotta ja hakujen laadun tarkastelu on jatkuvaa
InHunt Groupin toimitusjohtajan ajatuksia hakijapalautteista_plain
InHunt Groupin toimitusjohtajan ajatuksia hakijapalautteista: “Tätä osasin odottaa, mutta yllätyin sen toistuvuudesta.” 
InHunt Groupin toimitusjohtaja Kari Juutilainen kävi läpi tuoreimmat sata InHuntille tullutta sanallista palautetta työnhakijoilta. Työnhakijat odottavat jo...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa