Strategia – johtamisen aamiainen, lounas ja päivällinen

Jaa somessa:

Kaiken myllerryksen ja maailman kokeman dramatiikan äärellä voi pysähtyä myös miettimään pakon voimaa. Jäävätkö asiat tekemättä siksi tai silloin, kun niitä ei ole ihan pakko tehdä? Pakko on kova motivaattori, ja sellaisena yritykset näkevät nyt muuttuvan toimintaympäristön. Aikaisemmin jo kliseeksi muotoutunut ”jatkuva muutos” tuntuu nyt naurettavalta höpötykseltä, edelläkävijöiden voimannäytöltä. Eihän se kuitenkaan kaikkia koske, jonkunhan on pidettävä perääkin? Ja ihan muista syistä, eihän se minua kuitenkaan koske? 

No nyt on maailmankirjat avattu kohdasta, jossa muutos koskettaa kaikkia.

Kun rakensimme InHunt Groupissa Advisory Board -toimintamallia, elimme aikaa ennen koronaa. Motivaationa oli määritellä yhdessä yritysten ja organisaatioiden kanssa malli, jolla sinänsä loistavan Advisory Boardin saisi hallituksen ja johdon strategisen johtamisen tueksi tehokkaasti ja luotettavasti. Maailma on pullollaan huippuosaamista, jota kuitenkaan ei voi optimaalisesti käyttää laajemmin kun se on valjastettu vain osaajan oman työnantajan hyötykäyttöön. Uusi toimintamalli varmistaa hyödyllisyyden sekä yrityksen että Advisory Boardin jäsenen näkökulmasta, unohtamatta työnantajanäkökulmaakaan! Kun oma osaaja pääsee törmäyttämään huipputason osaamistaan oman yrityksen kuplan ulkopuolella, osaaminen jalostuu ja päivittyy. Kyllä se työnantajan laariinkin sitten sataa. Advisory Boardin perustavan yrityksen työnantajakuvan näkökulmasta myös julkisesti yrityksen nettisivuilla näkyvät henkilöt ovat positiivinen merkki yrityksen edelläkävijyydestä ja jatkuvasta kehittymisestä

Käsittelemme strategisen tason johtamisen ja hallitustyön haasteita Lentokorkeus-podcastissa

Seuraavaksi julkaisemme kolmen lähetyksen sarjan, jossa lähestytään modernia johtamista Advisory Boardin toiminnan, strategian ja uudistuvan hallitustyön näkökulmien kautta. Kaikki kolme näkökulmaa ovat tärkeitä kaikille johtamisen toimijoille: Advisory Boardin jäsenelle, strategiasta ja sen operationalisoinnista vastaavalle johtajalle ja hallitukselle.

Advisory Board -toimintamalli on saanut suuren, jopa odotukset ylittävän suosion. Vaikka toimintamallin eli parhaiden käytäntöjen konseptointi yksiin kansiin auttaakin käynnistämään toiminnan nopeasti ja luottamusta herättävästi, on palaute sen hyödyistä sisältänyt myös kiitosta itse haasteeseen keskittymisestä: toimintamallin mukainen Advisory Boardin suunnittelu on jäsentynyttä, mutta yhtä aikaa todella työlästä! Varsinaiset panokset ja pohdinnan voi nyt kuitenkin keskittää tarpeen mietintään; miksi haluaisimme omaan johtamisjärjestelmäämme Advisory Boardin? Vastaukseksi ei riitäkään se että ”muutkin tekevät niin”, tai että olisi mielenkiintoista nähdä mihin se johtaa. Jos tarvetta ei ole määritelty, voin jo tässä valmiiksi kertoa mihin se johtaa, ojasta allikkoon. Hyvällä tuurilla toki voi menestystäkin syntyä, mutta kyllä se todennäköisempää on kun Advisory Board -toiminta määritellään huolellisesti johdon ja omistajien toimesta. Tietenkään ei pidä ryhtyä ratkomaan asioita suunnitteluvaiheessa, vaan jätetään ne Advisory Boardille pähkittäviksi. Mutta tärkeää on luoda yhteinen näkymä ongelmaan tai haasteeseen, joka halutaan ratkaista. Suunnittelun kypsyys varmistetaan kyvykkyydellä kirjoittaa Advisory Board -toiminnasta julkisuuteen tarjoiltava hissipuhe.

Advisory Boardin jäsenen näkökulmaa avaa podcastissa meille Antti Tanaka, Alkon Online and Digital Development manager. Antti on digitalisaation monenlaiset vaiheet kokeneena johtajana toiminut toki neuvonantajana aiemminkin, mutta nyt on ensimmäistä kertaa toimintamallin mukaisesti rakennetussa Advisory Boardissa. Toiminta on yllättänyt hänet positiivisesti, erityisesti muiden jäsenten kautta. Hän on työssä tutustunut huikeisiin uusiin ihmisiin, ja tutustumisen tapahtuessa oikean yrityksen mahtavan taklattavan haasteen äärellä, oppiminen ja oivallukset ovat huikeita.

Advisory Board voi olla käänteentekevä toimija yritykselle, joka sellaisen päättää perustaa. Sen jälkeen strateginen suunta määritellään ei vain sisältä asioita katsoen, vaan aktiivisesti ulkoapäin yritystä ja sen menestyksen eväitä tarkastellen.

Johtajan tehtävä on yksinäinen

Sitä se varmasti on, puhuttiinpa toimitusjohtajasta, omistajasta tai yrittäjästä. Hallituksiin haetaan nykyisin entistä useammin myös ulkopuolisia jäseniä tuomaan nimenomaan uutta ja itseltä puuttuvaa osaamista ja näkemystä. Hyvä tapa uudistaa omaa ajattelua voi olla myös osaavan Advisory Boardin perustaminen.

Luottamus Advisory Boardin jäsenten kesken rakennetaan tutustumalla toisten jäsenten, Boardin kollegoiden taustoihin, kompetensseihin ja kokemustaustaan. Tämä on hyvä pohja yhteiselle asioiden käsittelylle, ja erilaisten skenaarioiden miettimiselle.

Toinen puoli luottamusta on omistajan, yrittäjän ja johtajan suhde valitsemaansa Advisory Boardiin. Luottamus siihen sekä ryhmänä että jokaiseen jäseneen yksilönä. Toimintamalli tukee luottamussuhteen systemaattista rakentamista ja näin yhteinen matka voi alkaa ja jatkua menestyksellisesti.

Tervetuloa mukaan Lentokorkeus-podcastiin! Kuuntele lisää aiheesta täältä! 

Blogipostauksen kirjoittaja:

Tarja Ilvonen
CEO ja Partner InHunt Boards Oy,
Senior Headhunter, Johtaja Board Competencies InHunt Group Oy

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Sales Manager, Abena Finland Oy
Aluejohtaja
Talousjohtaja / CFO / Financial Controller, Masku
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja
Talouspäällikkö - Anonyymi yritys
Uusimmat

Blogista

Kaupan ja elintarvike- alan osaajat_InHuntGroup_plain2
Varmista parhaat osaajat kaupan alan tehtäviin - näin onnistut!
InHuntin kaupan alan osaajapooli kattaa laajasti toimialaosaajia vähittäis- ja tukkukaupasta sekä elintarviketoimialalta.
Liitot, yhdistykset ja säätiöt_pooli_InHuntGroup_plain3
Miten välttää kymmenien tuhansien eurojen virheinvestointi liiton, järjestön tai säätiön rekrytoinnissa?
Suomessa kolmas sektori on täynnä monipuolisia toimijoita, jotka tarvitsevat parhaita osaajia menestyäkseen. Miten suorahaku voi olla avain onnistuneeseen rekrytointiin...
Julkisen-sektorin-osaajat_pooli_InHuntGroup_plain
Avainpaikka julkisella sektorilla – miten varmistat parhaat hakijat?
Oikea ja aito suorahaku on edelleen julkiselle sektorille Suomessa yllättävän vieras rekrytoinnin toimintamalli.
Talousosaajat_pooli_InHuntGroup_plain2
Yrittäjäomistaja, rekrytoi ensimmäisenä talousosaaja – näin varmistat yrityksesi menestymisen
InHunt Groupilla pystymme yhdistämään taloushallinto- ja rekrytointiosaamisemme vahvaksi kokonaisuudeksi.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa