Kuinka löydät oman polkusi ja tulet löydetyksi? Ota Headhunterin vinkit käyttöön

Jaa somessa:

Kun 5-vuotiaalta Mikolta kysyttiin mistä pidän, vastasin: ”kermavaahdosta ja korkokengistä.” Jos minulta kysyttäisiin samaa nyt, vastaisin varmaankin, että: ”pidän ihmisistä ja heidän kasvutarinoistaan sekä omaperäisistä, kauniista asioista ja mauista.”

Loppumaton kiinnostukseni ihmissuhteiden ja asioiden dynamiikkaan alkoi varhain. Ainoana lapsena ja lapsenlapsena  minulla oli siihen aitiopaikka monin tavoin. Lapsuuden leikkikaverini ja tätini Annukan down syndrooma ja erilaiset onnellisuuden eväät opettivat minulle erilaisuudesta, suvaitsevaisuudesta sekä arvoista.

Olen tainnut olla aina aika samanlainen eli diplomaatti ja luottamuksenrakentaja – ”ihmisten siltainsinööri” tai se raumalainen ja suomalainen jäänmurtaja, jolla on lämmin sydän. Ja henkilö,  jolle vieraat kulttuurit ja kielet ovat sielun ja silmänruokaa. Tästä kertoo lähes kahdenkymmenen vuoden urani asiantuntija- ja esimiestehtävissä Suomessa ja eritoten maailmalla, nyt lähinnä Wienistä ja Helsingistä käsin.

Tässä muutama ajatus siitä miten voit löytää itsesi ja samalla maksimoida mahdollisuutesi tulla huomatuksi.

Tunnista ja tunnusta supervoimasi – meillä jokaisella on niitä. Kerro myös, kun huomaat supervoimia toisissa.

Minun supervoimani on se, että saan ihmiset avautumaan, luottamaan nopeasti ja tuntemaan olonsa turvalliseksi myös isojen kysymysten äärellä – ja olen luottamuksen arvoinen.

Tee haasteista tavoitteita ja tee edistys näkyväksi – jokainen askel merkitsee.

Oma toiveeni oli lähteä maailmalle. Kun kerroin siitä ja annoin itselleni luvan haaveilla rohkeasti, työympäristö, kollegat ja esimiehet alkoivat tehdä unelmastani totta itseni lisäksi.

Ajattele isosti. Ole käytännönläheinen, ratkaisukeskeinen ja rohkea.

Itselläni on ollut monta ura- ja elämänpolkua. Olen piirtänyt ne paperille tai online-työkalujen valkotaululle (esim. Miro). Olen lisäksi miettinyt ja tehnyt näkyväksi ne pienemmätkin tekemiset, joita voin kokeilla uuden mahdollisen polun alussa. Olen visualisoinut myös ne päättyvät tiet. 

Aitous ja arvot ovat minulle kaikki kaikessa. Johtaminen, olkoon se sitten itsensä ja elämänsä johtamista tai esihenkilöasema, alkaa kaikki itsetuntemuksesta. Siitä, että katsoo peiliin. Sen jälkeen voi näyttää muillekin peiliä ja sanoittaa sieltä näkemäänsä. Arvot muuttuvat ajassa ja eri elämänvaiheissa – minun kolme kovaa ”teetä” ovat – TRUTH, TRUST & TRANSPARENCY (totuus, luottamus, avoimuus). Niihin tiivistyvät kivijalkani ihmisenä ja ammattilaisena.

Haluan valjastaa omat supervoimani ja kokemukseni sinun ja organisaatiosi käyttöön. Teen organisaatiosi tarvitsemien avainosaajien, hallituksen tai Advisory Boardin ihmispääomasta tavoittelemaasi paremman investoinnin myös kansainvälisesti. Puhutaan tästä päivästä ja tulevaisuudesta – ota yhteyttä, kanavasta viis!

Lue myös mitä ajattelen strategiatyön huomisesta kirjoittamassani blogissa.

InHuntBlogiOnko kaukonäköisyyden aika taas koittanut_1200x630px_plain
Onko strategiatyön huominen hallussa?
Toimintaympäristön muutosvauhti ja ennakointi huutavat strategisen ja pitkäjänteisen fokuksen perään.

Mikko Knuuttila,
Senior Headhunter,
InHunt Group

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Talousjohtaja
Business Development Manager
Head of ICT for Finland, Turku area
Tuotantojohtaja_Produktionsdirektör_ProductionDirector_Parainen_Pargas_Executive Search_HarriKnaapi_+358458698228
Tuotantojohtaja | Produktionsdirektör | Production Director, Parainen | Pargas
Talousjohtaja, Hengitysliitto ry
Uusimmat

Blogista

InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
Vastuullisuus hallituksen agendalla-miksi__InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vastuullisuus hallituksen agendalla: miksi?
Vastuullisuus hallituksen agendalla: miksi? Päivi Koivisto, Kalmarin vastuullisuusjohtaja, oli yksi InHunt Groupin Hallituspaikan haku -valmennuksen ensimmäisen...
Rakennus- ja infra-alan_osaajat_InHuntGroup_plain
Miksi valita InHunt Group rakennus- ja infra-alan rekrytointeihin?
Luotettavaa ja tehokas tapa löytää parhaat osaajat rakennus- ja infra-alan tehtäviin. Ota yhteyttä ja anna meidän auttaa sinua rakentamaan menestyvää tiimiä,...
hankinta-alan_osaajat_InHuntGroup_plain2
Panosta hankintaosaamiseen - vaikutat yrityksesi menestykseen
Hankinnat ovat liiketoiminnan keskeinen osa-alue, joka vaikuttaa suoraan yrityksen menestykseen. Ammattimaisesti hoidetut hankinnat tuovat yritykselle kilpailuetua,...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa