Ulkoistetun rekrytoinnin hyödyt yrityksille

Jaa somessa:

Gartner haastatteli yli 800 HR-johtajaa 60 maasta. Heidän kyselynsä mukaan 46 % HR-johtajista nosti rekrytoinnin kärkiprioriteetikseen vuonna 2023. Koska yritykset kohtaavat kovaa kilpailua lahjakkuuksista, jatkuvaa korkeaa inflaatiota ja maailmanlaajuisia toimitusrajoituksia, liiketoimintajohtajat ympäri maailmaa keskittyvät kasvuun yksinkertaisten kustannussäästötoimenpiteiden sijaan. Heidän painopisteensä on selvittää, mitkä investoinnit antavat heille kilpailuetua tulevina vuosina. Kasvu vaatii myös uusien osaajien rekrytointeja yrityksiin.

Vaikka 46 % HR-johtajista mainitsi rekrytoinnin tärkeimmäksi prioriteetikseen Gartnerin kyselyssä, 36 % heistä totesi, että heidän rekrytointistrategiansa ei riitä löytämään riittävän hyviä ehdokkaita tehtäviin. Jos kuulut tähän joukkoon, saatat pohtia sisäisen ja ulkoisen rekrytoinnin välillä. Koska ulkoisella rekrytoinnilla on useita etuja, kannattaa harkita tätä menetelmää sopivien ehdokkaiden etsimisessä.

Ulkoistetun rekrytoinnin edut

Rekrytoinnin kokonaan tai osin ulkoistaminen tarkoittaa ulkopuolisen kumppanin mukaan ottamista rekrytointiprosesseihin uusia osaajia rekrytoitaessa. Tämä eroaa sisäisestä rekrytoinnista, jossa siirretään tai ylennetään jo yrityksessä työskenteleviä henkilöitä avoimiin tehtäviin, tai hoidetaan rekrytointiprosessit omin voimin tavoitteena löytää yrityksen ulkopuolelta sopivia henkilöitä tehtäviin.

Vaikka voit käyttää työpaikkasivustoja, sosiaalista mediaa, työntekijäsuosituksia, yrityksen verkkosivuja, verkostoitumistapahtumia, työpaikkamessuja, paikallislehtien ilmoituksia, verkkomainoksia ja erilaisia urapalveluita löytääksesi ehdokkaita, yhteistyö kokeneen rekrytointiyrityksen kanssa nopeuttaa prosessia ja varmistaa juuri oikeanlaisia ehdokkaita tehtäviin. Yhdessä kokeneiden rekrytoijien kanssa pystyt täyttämään henkilöstötarpeesi nopeasti ja tehokkaasti.

Mutta miksi sinun pitäisi valita ulkoinen rekrytointi? Tutkitaanpa ulkoisen rekrytoinnin etuja löytääksemme vastauksia.

Säästää rahaa ja aikaa

Huonon rekrytoinnin kustannukset ovat korkeat. Etkö ole varma, mitä se tarkoittaa yrityksellesi? Tarkistetaanpa joitain kansainvälisiä tilastoja, poikkeavat jonkin verran toisistaan mutta ovat suuntaa-antavia:

Jos joudut jatkuvasti palkkaamaan työntekijöitä, irtisanomaan heitä ja palkkaamaan uudelleen, palkkaus-, perehdytys- ja koulutuskustannukset voivat kasvaa nopeasti. Huono rekrytointi voi myös maksaa sinulle rahaa asiakassuhteiden pilaamisen vuoksi.

Ehdokas, joka ei sovi tehtävään, voi olla jopa turvallisuusriski, jos hän kieltäytyy noudattamasta protokollia, tai hänellä ei ole tarvittavaa kokemusta. Tehtävien suorittamatta jättäminen ajallaan tai huolimattomasti tekeminen ja yrityskulttuurin vahingoittaminen ovat muita riskejä, jotka kannattaa ottaa huomioon huonoja rekrytointeja vältettäessä. Voit välttää nämä riskit ja säästää aikaa ja rahaa palkkaamalla oikeat henkilöt alusta alkaen.

Kokenut ulkoinen rekrytoija voi auttaa vähentämään huonon rekrytoinnin riskiä käyttämällä aikaa ehdokkaiden arviointiin ja valintaan perusteellisesti. Tiukan valintaprosessin ansiosta voit olla varma, että saat huippulahjakkuuksia, jotka tuovat lisäarvoa yrityksellesi.

Tarjoaa pääsyn laajempaan lahjakkuuspooliin

Merkittävä etu ulkoisessa rekrytoinnissa on, että se antaa pääsyn laajempaan lahjakkuuspooliin. Etsitpä sitten työntekijää ulkomailta tai ehdokasta, jolla on erikoiskoulutusta ja kokemusta, joita omilta työntekijöiltäsi puuttuu, ulkoinen rekrytoija voi etsiä laajemmalta alueelta ja suuremmasta henkilömäärästä löytääkseen sinulle huippulahjakkuuksia.

Vaikka sisäinen HR-tiimisi yrittäisi etsiä laajasti yrityksesi erityisten taitotarpeiden mukaan, se ei yllä ulkoisen rekrytoijan yhteyksien ja verkostoitumiskykyjen tasolle. Näitä hyödyntämällä rekrytointiyritykset, jotka erikoistuvat ammattilaisten rekrytointeihin, voivat aloittaa paljon suuremmalla määrällä potentiaalisia ehdokkaita ja karsia listan muutamaan tarpeisiisi sopivaan henkilöön. Tämä tarkoittaa, että voit luottaa löytäväsi ehdokkaita, jotka voivat täyttää avoimet paikkasi nopeasti ja alkaa tuoda lisäarvoa välittömästi.

Vähentää HR-tiimisi rekrytointistressiä

Laadukkaiden ehdokkaiden löytäminen ja palkkaaminen on usein pitkä ja uuvuttava prosessi. Vaikka HR-tiimisi yrittäisi rekrytoida sisäisesti, nykyisen työntekijän siirtäminen tai ylentäminen tarkoittaa, että vaikka avoin paikka täyttyy, uusi avoin paikka syntyy, joka taas vaatii nopeaa täyttämistä.

Koko rekrytointiprosessi sisältää useita vaiheita, kuten sopivien ehdokkaiden etsintä- ja houkuttelutyön, hakemusten seulonnan, ehdokkaiden taustojen tarkistamisen, heidän haastattelemisensa (usein useita kertoja), valintaprosesissa kaikkien osapuolten avustamisen ja lopulta myös avun siihen, miten heidät kannattaa perehdyttää, jos he päättävät hyväksyä työtarjouksen. Koska ulkoinen rekrytoija hoitaa koko prosessin, paine ei enää kohdistu sinuun tai yrityksesi HR-tiimiin. Sinun tarvitsee vain osallistua prosessin alussa sopivan hakuprofiilin määrittelyyn ja loppuvaiheissa valitaksesi suosikkisi ulkoisten rekrytoijien esittämistä huipputason ehdokkaista.

Tuo uusia taitoja, ideoita, näkökulmia ja kokemuksia

Ulkopuoliset kumppanit voivat tuoda uusia näkökulmia, uusia taitoja ja kokemuksia sekä innovatiivisia ideoita ja suosituksia rekrytointiprosesseihin, jos he ymmärtävät riittävästi tehtävää ja toimialaa. He todennäköisesti tuovat ehdokkaiksi myös erilaisia henkilöitä kuin nykyiset työntekijäsi ja nämä ulkoa palkatut henkilöt voivat auttaa tunnistamaan parannuskohteita ja jopa käynnistämään positiivisia muutoksia osastollaan ja yrityksessä. Kaikki nämä voivat olla erityisen hyödyllisiä apuja, jos yrityksesi haluaa päästä uusille markkinoille, monipuolistaa tuote-/palveluvalikoimaansa tai työskennellä uuden teknologian parissa.

Ottamalla vastaan laajan valikoiman taitoja, näkökulmia ja ideoita, innovointipolku on sujuvampi. Se myös kannustaa ja tukee monimuotoisen työvoiman luomista yrityksessäsi antamalla äänen erilaisille näkökulmille, mikä edistää osallisuutta ja voimaannuttamista.

Auttaa parantamaan työntekijöiden suorituskykyä, kilpailukykyä ja motivaatiota

Sopivien ulkopuolisten ehdokkaiden löytäminen ja palkkaaminen voi edistää tervettä kilpailuhenkeä, mikä motivoi nykyisiä työntekijöitä työskentelemään ahkerammin ja saavuttamaan enemmän.

Ulkopuolisen palkkaaminen voi myös vähentää jännitteitä nykyisten työntekijöiden keskuudessa, jotka saattavat kilpailla esim. esimiestehtävistä. Nykyisten työntekijöiden voi olla vaikea hyväksyä vertaisensa johtajaksi, joka työskenteli samalla tasolla vain muutama päivä sitten. Ulkopuolisten ehdokkaiden palkkaaminen voi helpottaa heidän johtajuusroolinsa vahvistamista verrattuna sisäisiin ehdokkaisiin, mikä taas edistää tuottavuutta ja suorituskykyä.

Ulkoinen rekrytointi mahdollistaa laajemman lahjakkuuspoolin hyödyntämisen ja parantaa mahdollisuuksia löytää täydellinen työntekijä.

Hyödyntääksesi ulkopuolisia kumppaneita rekrytointiprosesseissa parhaalla mahdollisella tavalla, muista luottaa  kokeneeseen rekrytointiyritykseen, kuten InHunt Group. Ota meihin yhteyttä jo tänään keskustellaksesi rekrytointitarpeistasi.

Kari-J-2_tuned
Kari Juutilainen
CEO ja Managing Partner, InHunt Group
kari.juutilainen@inhunt.fi
+ 358 40 658 4242

3-osainen artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi: 
Teen itse ja säästän – vai säästänkö?

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Business Development Manager
Aluepäällikkö / - johtaja
Toiminnanjohtaja
HR Director
Kehitysjohtaja
Uusimmat

Blogista

InHunt_Blog_The Great Resignation 2.0 sekä The Great Reshuffle 2
Kohti vuotta 2025: The Great Resignation 2.0 tulossa. Oletko valmiina?
Näyttää siltä, että toinen suuri irtisanoutumis- ja työnvaihtoaalto on alkamassa vuonna 2025. 6 vinkkiä, kuinka varautua työnantajana
InHunt_Blog__kolme_suurinta_haastetta startup-yritysten rekrytoinnissa_1200px_plain
Kolme suurinta haastetta startup-yritysten rekrytoinnissa
Tässä ovat kolme suurinta haastetta, joita startup-rekrytoijat kohtaavat, sekä käytännön neuvoja näiden haasteiden voittamiseksi.
Ehdokastyytyväisyys rekrytoinnissa. Kuvassa ehdokas ja työnantaja kättelevät toisiaan.
Ehdokastyytyväisyys rekrytoinnissa
InHunt Groupin ehdokas-NPS on huikeat 81! Tämä tarkoittaa sitä, että lähes kaikki ehdokkaamme suosittelevat meitä – niin valitut kuin valitsematta jääneetkin.
viisi strategiaa ulkoisen rekrytointipalvelun tehokkaaseen käyttöön. Kuvassa kolme InHuntin senior headhuntteria neuvottelemassa.
5 strategiaa tehokkaaseen ulkoisen rekrytointipalvelun käyttöön
Kun yrityksesi alkaa kasvaa tasaisesti, itsenäinen rekrytointi voi muuttua yhä haastavammaksi. Aluksi sinä tai yrityksesi johto voitte hoitaa kaikki rekrytoinnit,...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa