Enrique Dans on yksi Espanjan johtavista teknologia-asiantuntijoista. Hän on voittanut lukuisia aiheeseen liittyviä palkintoja ja on vakio kasvo erilaisissa asiantuntijaohjelmissa ja paneelikeskusteluissa. Pari viikkoa sitten silmiini osui hänen loistava kirjoitus siitä, kuinka kenenkään työpaikka ei ole enää varma tässä maailmassa, jossa elämme.

Hän käytti esimerkkinä WalMartia, joka oli juuri antanut potkut 7.000 työntekijälle. Syy tähän oli, että WalMart on pystynyt automatisoimaan useita ns. back-office tehtäviä. Näistä potkut saaneista 7.000 henkilöstä kenelläkään ei ollut suoraa kontaktia asiakkaaseen vaan hoitivat he erilaisia toimistotehtäviä. Useimmat olivat olleet WalMartin palkkalistoilla erittäin pitkään, aikaisemmin arvostettuja ja erittäin hyvin palkattuja työntekijöitä.

Wallmartin vähennykset ovat hyvä esimerkki siitä, mihin suuntaan maailma on menossa ja kuinka iso osa työtehtävistä pystytään jatkossa automatisoimaan ja tekemään koneilla tai tietokoneohjelmilla. Aiemmin back-office tehtäviä ja niiden suorittajia pidettiin arvokkaina ja tärkeinä, mutta nyt Walmart tajusikin niiden olevan täysin turhia ja arvottomia.

”Kuinka monta samanlaista työtä tulee sinulla mieleen? Kuinka monta yritystä tulee seuraamaan Walmartin esimerkkiä ja ajattelemaan sitä säästöä, joka vastaavilla toimenpiteillä saadaan aikaan. Kuinka kauan tämänlaiset työt tulevat kestämään? Kuinka monta ihmistä tiedät olevan tämänlaisissa tehtävissä ja vain odottavan sitä päivää, että samanlaiset uutiset osuvat omalle kohdalle?”, Enrique Dans kysyy kirjoituksessaan.

On varmaa, että lähitulevaisuudessa tulemme kuulemaan ja näkemään paljon samanlaisia toimenpiteitä maailmassa, jossa kenenkään työpaikka ei ole varma. Liipaisimella ei ole ainoastaan tehdastyöläiset vaan vaan myös toimistohenkilökunta mukaan lukien mm. talous ja HR-osastot. Kukaan ei siis ole turvassa, kirjoittaa Dans.

 

Linkki alkuperäiseen kirjoitukseen: https://medium.com/enrique-dans/think-your-job-is-safe-get-real-de254ad3a37c#.7h2lqcdcw

 

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

http://teemuruuska.branded.me/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Tällä hetkellä Teemu toimii InHunt Groupin digijohtajana sekä on Hunting Heads Espanjan toimitusjohtaja. Hunting Heads yksi maailman johtavista suorahakuketjuista johon InHunt Group liittyi vuonna 2013.