Sisäisen tarkastuksen johtaja

Espoo / Uusimaa

Lisätietoja tehtävästä antavat InHunt Group Oy:n Senior Headhunterit Tuuli Paasilehto (040 631 8777) ja Terhi Ahokas (050 388 9600).  

LähiTapiola-ryhmä on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva, asiakkaidensa omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita. LähiTapiolan tuotteet ja palvelut kattavat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelut. Olemme myös yritysten riskienhallinnan ja henkilöstön työhyvinvoinnin ammattilainen. Omistaja-asiakkaita meillä on lähes 1,6 miljoonaa. LähiTapiolan henkilöstömäärä on noin 3 400, josta noin puolet työskentelee alueyhtiöissä. 

 
LähiTapiolan uudistumismatka perinteisestä vakuutusyhtiöstä elämänturvayhtiöksi jatkuu. Elämänturva merkitsee asiakkaillemme kokonaisvaltaista ja ennakoivaa palvelua terveyden, turvallisuuden ja talouden alueilla. 

Etsimme nyt elämänturvaajien joukkoomme  

SISÄISEN TARKASTUKSEN JOHTAJAA

Oletko intohimolla työhösi suhtautuva rohkea ja hyväntahtoinen sisäisen tarkastuksen ammattilainen, jonka työskentelytapaa kuvaa arvostavuus, systemaattisuus ja aktiivisuus? Tässä tehtävässä pääset työskentelemään haasteellisten ja monipuolisten tehtävien parissa finanssialan näköalapaikalla. Sinulla on mahdollisuus kehittyä työssäsi osaamistaustasi mukaan. Saat ympärillesi rennon ja välittömän työyhteisön, joka on valmis auttamaan sinua menestyäksesi tehtävässä parhaalla mahdollisella tavalla.  

Meillä sinua odottaa mielenkiintoinen tehtävien ja vastuiden kokonaisuus: 

 • Vastaat sisäisen tarkastuksen palveluiden strategisesta suunnittelusta, operatiivisesta johtamisesta ja toiminnan kehittämisestä niin, että toiminta täyttää hallituksissa hyväksytyssä toimintaperiaatteissa määritellyt velvoitteet ja tavoitteet.  
 • Vastaat riippumattomuuden ja objektiivisuuden toteutumisesta yksikön toiminnassa. 
 • Johdat neljästä ammattilaisesta koostuvaa tiimiä sekä koordinoit ja valvot laatua myös ostopalveluiden osalta 
 • Seuraat aktiivisesti toimialaa koskevaa säätelyä.  
 • Koordinoit yhteistyötä tilintarkastajan ja muiden sidosryhmien kanssa. 

Esihenkilönäsi toimii LähiTapiola ryhmän pääjohtaja Juha Koponen. Raportoit sisäisen tarkastuksen toiminnasta tarkastusvaliokunnalle, hallituksille, johtoryhmille, viranomaisille ja muille yhteistyötahoille.  

Tarkastusten toteutumisaste, suositusten täytäntöönpanoaste sekä sisäisen tarkastuksen nauttima arvostus ja luottamus, toimivat keskeisinä mittareina onnistumisellesi työssäsi.  

Tärkeimpiä sisäisiä yhteistyötahojasi ovat ryhmän yhtiöiden toimitusjohtajat, hallituksen puheenjohtajat ja eri liiketoimintojen johtajat sekä compliance-, riskienhallinta-, talous/controller-, tietoturvapalveluiden sekä henkilöstöhallinnon avainhenkilöt. 

Toimit tiiviissä yhteistyössä tilintarkastajan, Finanssivalvonnan ja ostopalveluiden tuottajien kanssa. Osallistut myös alan tapahtumiin ja verkostoidut toimialan kollegoiden kanssa. 

Odotamme sinulta 

 • Hyvää henkilöstöjohtamisen kyvykkyyttä 
 • Finanssialan tai muiden vahvasti reguloitujen toimialojen tuntemista. 
 • Tehtävässä on eduksi kokonaisvaltainen riskienhallinnan ja vakavaraisuudenhallinnan vaatimusten ja menettelytapojen sekä vakuutustoimialan sääntelyn hyvä tuntemus.  
 • Erittäin hyvä tarkastusosaaminen (esim. tarkastamisen prosessi, tarkastustavat, raportointityökalut, ammattistandardien ja sisäisen valvonnan viitekehysten osaaminen) 
 • Kykyä hahmottaa kokonaisuuksia, ongelmanratkaisutaitoja ja innovatiivisuutta 
 • Oma-aloitteisuutta, pitkäjänteisyyttä ja päätöksentekokykyä 
 • Sitkeyttä, tarkkuutta ja paineensietokykyä 
 • Hyviä vuorovaikutus-, neuvottelu- ja esiintymistaitoja, sekä luottamusta herättävää ja avoimuutta kunnioittavaa toimintatyyliä 
 • Hyvää toimistojärjestelmien osaamista ja uusien järjestelmien käyttöönoton oppimiskykyä  
 • Soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa 

Mielenkiintoisten tehtävien ja mukavien, vastuullisten ja asiantuntevien kollegoiden lisäksi LähiTapiolassa on myös monipuoliset henkilöstöedut, kuten ateriaetu, 24/7 tapaturmavakuutus, laajennettu työterveyshuolto sekä ePassi. Työajan joustot ja etätyömahdollisuudet helpottavat työn ja arjen yhteensovittamista. 

Lisätietoja tehtävästä antavat InHunt Group Oy:n Senior Headhunterit Tuuli Paasilehto (040 631 8777) ja Terhi Ahokas (050 388 9600).  

Haastattelemme hakijoita sitä mukaa, kun saamme tehtävään sopivia hakemuksia.

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Uusimmat työpaikat
Maajohtaja, Bruhn Spedition Oy
kunnanjohtaja
toiminnanjohtaja
Head of Sales, Business Finance
Hallintojohtaja
Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat

Blogista

InHuntBlogi_EU-direktiivi-2026-suomalaisiin pörssiyhtiöihin sukupuolikiintiöt_plain
Uusi EU-direktiivi vaatii suomalaisiin pörssiyhtiöihin sukupuolikiintiöt - tukea vai puskemista?
Yritykset hyötyvät hallitusten kokoonpanossa diversiteetistä, joka ei synny vain sukupuolta tarkastelemalla.
Tomi_henkilökuva_plain korjattu2
Tomi Sohlman – Nämä merkit voivat johtaa työntekijän irtisanoutumiseen
Kokenut headhunter Tomi Sohlman listaa viisi yleisintä syytä, miksi hyvä työntekijä irtisanoutuu. Lue lisää >>
InHuntBlogi_Diversiteetti tuo uutta virtaa yrityksiin_1200x630px_plain2
Diversiteetti tuo uutta virtaa yrityksiin
Monimuotoisuudella edistetään luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä sekä tuodaan taloon uudenlaisia ajattelumalleja. Lue lisää >>
Hallituspaikan haku -valmennus
Hallituspaikan haku -valmennus
Kiinnostaisiko hallitustehtävät? Miten näyttäydyt parhaana ehdokkaana? Kuinka voit vahvistaa osaamistasi tai tehdä siitä vieläkin enemmän hallitustyöhön sopivaa?...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group logo

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 45 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa