Kuinka monta eri CV:tä tarvitsen?

Jaa somessa:

Isoin ja yleisin virhe, jonka työnhakijat järjestäen tekevät on se, että laitetaan yhtä ja samaa CV:tä joka paikkaan. Ajatellaan, että ei CV:llä niin väliä, kun pystyn tuomaan osaamistani esiin työhakemuksessa. Huonolla CV:llä työhakemus ei koskaan tule luetuksi (Lue edellinen kirjoitukseni, miten saada oma CV pinon päällimmäiseksi: http://goo.gl/Jr3ihf )ja valitettavan usein on sekin yksi ja sama dokumentti, johon vain otsikko on muutettu vastaamaan sitä tehtävää, johon ollaan nyt hakemassa.

Mitä sitten tarkoitan, kun puhun CV:stä monikossa? Helpointa minulle on käyttää itseäni tässä kohtaa esimerkkinä, jotta asia aukeaa. Olen valmistunut vuonna 2010 liiketalouden tradenomiksi ja syyskuusta 2014 asti olen asunut perheeni kanssa Madridissa Espanjassa. Täällä tällä hetkellä viimeistelen maisterin opintojani EAE Business Schoolissa. Opintojeni ohessa hoidan useita tehtäviä, joista osa liittyvät Suomeen ja osa liittyy kansainvälisten toimintojen kehittämiseen. Ennen Madridiin tuloa viimeiset viisi (5) vuotta olen työskennellyt suorahaun ja rekrytoinnin parissa, joista viimeiset kolme vuotta kehitysjohtajana InHuntissa. Näitä vuosia on edeltänyt mm. erilaisia projekti- ja myyntitehtäviä sekä BtoC, että BtoB puolella. Viimeisten vuosien aikana tehtäväni ovat olleet todella monipuoliset. Olen vastannut mm. uuden sähköisen rekrytointialustan kehittämisestä, palveluiden kehittämisestä ja konseptoinnista, uusien järjestelmien luomisesta, markkinoinnista, suorahaku ja rekrytointiprojektien toteuttamisesta, uusasiakashankinnasta ja asiakassuhteiden ylläpitämisestä, toiminnan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä, kumppanivalinnoista ja yhteistyöstä jne. Matkalla olen myös kerinnyt olla mukana parin uuden yrityksen perustamisessa.

Vaikkakin tulevaisuuden suunnitelmani ovat aikalailla selvät ja tarkoitukseni ei ole lähteä hakemaan työpaikkaa niin oletetaan, että asiat olisivat toisin. Oletetaan, että kun nyt keväällä saan maisterin paperit taskuuni, niin lähden hakemaan aktiivisesti uutta työpaikkaa. Siinä kohtaa varmasti olisi hyvä hetkeksi istua alas ja miettiä minkälaisia tehtäviä haluan jatkossa tehdä ja ennen kaikkea missä maassa, minkälaisessa yrityksessä ja minkälaisten ihmisten ympäröimänä. Lisäksi, kun katsoo koulutus- ja työkokemustani, niin eittämättä suurimmat vahvuuteni ovat liiketoiminnan kehittämisessä, digitaalisuudessa, myynnissä ja suorahaku/rekrytointi/HR toiminnoissa.  Myös aito kansainvälinen kokemukseni sekä englannin ja espanjan kielen puhuminen varsinkin Espanjan työmarkkinoilla olisi kovakin etu.  Näiden kokonaisuuksien sisältä varmasti löytyisi tuleva työpaikkani ja se minkälaista työtä lähtisin hakemaan.

Omalla kohdallani loisin kolme eri CV:tä: Yhden myynnillisiä tehtäviä, yhden kehitystehtäviä ja yhden henkilöstöhallinnon tehtäviä ajatellen. Kaikki CV:t noudattaisivat samaa logiikkaa, mutta se mitä esim. CV:ssä olevien työpaikkojeni alla lukisi, eroaisi sen mukaan, onko kyse myynnin, kehitystehtävien vai HR tehtävien CV:stä. Kyse ei ole asioiden vääristämisestä vaan siitä, että toisin niitä asioita esiin työhistoriastani, jotka vastaavat parhaiten kutakin mahdollista työtehtävää. Esimerkiksi myynti on ollut koko urani läsnä työnkuvassa, mutta se ei ensimmäiseksi pomppaa silmille jo ihan pelkästään nykyisen tehtäväni tittelistä johtuen. Sen lisäksi jokaisen CV:n alkuun tekisin lyhyen tiivistelmän osaamisestani, jonka taas tekisin vastaamaan kyseistä tehtävää. Tätä kappaletta siis viilaisin aina jokaista työpaikkaa silmällä pitäen ja pyrkisin siinä tuomaan esiin niitä asioita joita työpaikkailmoituksessa (avainsanat) on laadittu.

Olen itse kyllästynyt lukemaan kirjoituksia otsikolla ”1000 työhakemusta ja 0 työhaastattelua”. Jos asiat tekee edes suurin piirtein ohjeistamallani tavalla ja hakee sellaisiin paikkoihin joihin oikeasti omaa tarvittavat kyvyt, niin aivan varmasti tulee saamaan kutsuja työhaastatteluun. Sen jälkeen kaikki onkin jo enemmän omissa käsissä.

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemun vastuualueella InHuntissa on mm. liiketoiminnan kehittäminen, markkinoinnin suunnittelu ja toteutus sekä tuotteiden ja palveluiden konseptointi. Tällä hetkellä Teemu kirjoittaa mm. näitä kirjoituksia Madridista, Espanjasta käsin, jossa hän on viimeistelemässä maisterin tutkintoaan arvostetussa EAE Business Schoolissa.

Seuraa InHuntia LinkedInissä: http://www.linkedin.com/company/inhunt-group-oy

Tykkää InHuntista Facebookissa: https://www.facebook.com/InhuntGroup

Seuraa InHuntia Twitterissä: https://twitter.com/InHuntGroup

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
InHunt Group logo
CEO, Senior C-level Business Executive
Toiminnanjohtaja
Engagement Director, Public Sector, Nordcloud
Ravintolatoimenjohtaja
Myyntijohtaja, Louhe Oy
Uusimmat

Blogista

Nopeasti muuttuva teknologia ja kiristyvät turvallisuusvaatimukset haastavat hallitukset _1200px_2
Haastattelussa hallitustyön ammattilainen Timo Lappi – moderni hallitus kehittyy ja kehittää
Haastattelussa hallitustyön ammattilainen Timo Lappi – moderni hallitus kehittyy ja kehittää.
InHuntBlog_Työnantajat rekrytoivat myös joulukuussa_plain
Työnantajat rekrytoivat myös joulukuussa – näin erotut joukosta
Unelmien työpaikan etsiminen voi tuntua loputtomalta prosessilta. Vaikka et aina voi itse päättää, milloin aloitat työnhaun, voit parantaa mahdollisuuksiasi...
Kiinteä korvaus vai “success fee” rekrytointikumppanille avainhenkilöitä haettaessa. Kuvassa henkilö punnitsee ajatuksia rekrytointia suunnitellessa.
Kiinteä korvaus vai “success fee” rekrytointikumppanille avainhenkilöitä haettaessa
Avainhenkilöiden rekrytointi on aikaa vievä ja haastava prosessi. Lue kolme syytä, miksi kiinteä palkkio voittaa success fee -palkkion.
InHuntBlog_Miten hyödyntää ehdokkaiden arviointia rekrytointiprosessin parantamiseksi_1200px_plain
Miten hyödyntää ehdokkaiden arviointia rekrytointiprosessin parantamiseksi
Miten löydät juuri oikean henkilön työtehtävään? Ehdokkaiden arvioinnin avulla voit tehdä perustellumpia rekrytointipäätöksiä. Lue lisää>>
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa

    Artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi

    Teen itse ja säästän - vai säästänkö?

    Jätä sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle kolme faktantäyteistä työnantajille ja yrityksen päättäjille suunnattua asiantuntija-artikkelia sekä viikottaisen uutiskirjeemme. Voit halutessasi poistua postituslistalta uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.