Hyvän työnantajabrändin 5 merkittävää hyötyä

Jaa somessa:

Työnantajabrändi on mielenkiintoinen asia. Tuntuu, että monikaan yritys ei tämän asian tärkeyttä ymmärrä tai kerkeä kiinnittää siihen huomiota. Se vaikuttaa moneen ja etenkin rekrytoinnissa on se merkittävässä roolissa. Eikä ainoastaan silloin, kun yritys itse tekee rekrytointia, vaan myös ulkoisen kumppanin kuten suorahakutoimijan toteuttaessa toimeksiantoa. On huomattava ero ”huntata” henkilöä sellaiseen yritykseen, jossa asiaan on panostettu ja näin parhaiden kandidaattien kiinnostuksen herääminen on todennäköisempää.

Seuraavassa hyvän työnantajabrändin 5 merkittävää hyötyä rekrytoinnin näkökulmasta:

  1. Kandidaattien laatu

Panostamalla työnantajabrändiin kandidaattien laatu paranee merkittävästi – näin paljastaa mm. CEBin vuonna 2014 teettämä raportti. Yritykset, jotka olivat panostaneet työnantajabrändin kehittämiseen, raportoivat merkittävää parannusta kandidaattien laadussa. Tämä taas johti parempiin palkkauksiin ja mm. pienempään vaihtuvuuteen. Paremmat palkkaukset = toiminta kehittyy, liikevaihto kasvaa sekä pienempi vaihtuvuus = rahaa säästyy.

  1. Kandidaattien määrä

Sama raportti kertoo merkittäviä parannuksia myös kandidaattien määrässä. Tähän ei varmasti tarvita sen enempää perusteluita, miksi se on hyvä asia.

Mielenkiintoista on myös se, että toiset tutkimukset ovat osoittaneet, että esimerkiksi Yhdysvalloissa 69% henkilöistä ei ottaisi paikkaa vastaan yrityksestä, jolla on huono maine, ei vaikka olisivat työttöminä!

  1. Pysyvyys

Hyvällä työnantajabrändillä on merkittävä vaikutus pysyvyyteen. Eikä ihme, koska hyvää työnantajabrändiä on vaikea keksiä ja loppuen lopuksi se on paljon myös sitä mitä ihmiset ja ennen kaikkea nykyiset ja entiset työntekijät siitä puhuvat.

Economistin artikkeli ”Labours Lost” kertoi, että useimmat asiantuntijat laskevat yhden menetetyn työntekijän maksavan organisaatiolle hänen puolenvuoden – puolentoistavuoden palkan verran. Tämän luulisi ainakin ihan niitä organisaation ylimmälläkin pallilla istuvia kiinnostavan, vaikka muuten ajatus työantajabrändin kehittämisestä kuulostaisi lähinnä HR- ja markkinointiosaston mukavalta pikku puuhastelulta.

  1. Alhaisempi kustannus per palkattu henkilö

Kun saadaan vähemmällä työllä enemmän ja parempia hakijoita, säästetään rahaa.  Amerikkalainen yritys Glassdoor oli laskenut, että panostamalla työnantajabrändiin kustannukset olivat tippuneet keskimäärin 22%. Yhden rekrytoinnin keskimääräinen kustannus kaikki alat huomioiden oli ollut 3300$. Tämä tarkoitti sitä, että jos yritys teki 30 rekrytointia vuositasolla, säästöä syntyi n. 22.000$. Rekrytointien ollessa 75 säästöä kertyi 55.000$ ja 300:lla rekrytoinnilla vaivaiset 220.000$.

  1. Suositusten määrä

Tänä päivänä nopea ja tehokas tapa kasvaa ja tehdä oikeita rekrytointeja on hyödyntää yrityksen omia verkostoja. Näillä verkostoilla usein tarkoitetaan yrityksen entisiä ja nykyisiä työntekijöitä. Tässä kohtaa tosin huonoja uutisia niille, jotka eivät pidä omasta työantajabrändistään huolta. Fakta nimittäin on, että kukaan ei suosittele edes vähän huonommalle ystävälleen sellaista paikkaa, jossa nämä asiat eivät ole kunnossa.

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

http://teemuruuska.branded.me/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Tällä hetkellä Teemu toimii InHunt Groupin digijohtajana sekä on Hunting Heads Espanjan toimitusjohtaja. Hunting Heads yksi maailman johtavista suorahakuketjuista johon InHunt Group liittyi vuonna 2013.

Seuraa InHuntia LinkedInissä:

http://www.linkedin.com/company/inhunt-group-oy

Tykkää InHuntista Facebookissa:

https://www.facebook.com/InhuntGroup

Seuraa InHuntia Twitterissä:

https://twitter.com/InHuntGroup

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
InHunt Group logo
CEO, Senior C-level Business Executive
Toiminnanjohtaja
Engagement Director, Public Sector, Nordcloud
Myyntijohtaja, Louhe Oy
Kasvun ja oppimisen toimialajohtaja
Uusimmat

Blogista

Nopeasti muuttuva teknologia ja kiristyvät turvallisuusvaatimukset haastavat hallitukset _1200px_2
Haastattelussa hallitustyön ammattilainen Timo Lappi – moderni hallitus kehittyy ja kehittää
Haastattelussa hallitustyön ammattilainen Timo Lappi – moderni hallitus kehittyy ja kehittää.
InHuntBlog_Työnantajat rekrytoivat myös joulukuussa_plain
Työnantajat rekrytoivat myös joulukuussa – näin erotut joukosta
Unelmien työpaikan etsiminen voi tuntua loputtomalta prosessilta. Vaikka et aina voi itse päättää, milloin aloitat työnhaun, voit parantaa mahdollisuuksiasi...
Kiinteä korvaus vai “success fee” rekrytointikumppanille avainhenkilöitä haettaessa. Kuvassa henkilö punnitsee ajatuksia rekrytointia suunnitellessa.
Kiinteä korvaus vai “success fee” rekrytointikumppanille avainhenkilöitä haettaessa
Avainhenkilöiden rekrytointi on aikaa vievä ja haastava prosessi. Lue kolme syytä, miksi kiinteä palkkio voittaa success fee -palkkion.
InHuntBlog_Miten hyödyntää ehdokkaiden arviointia rekrytointiprosessin parantamiseksi_1200px_plain
Miten hyödyntää ehdokkaiden arviointia rekrytointiprosessin parantamiseksi
Miten löydät juuri oikean henkilön työtehtävään? Ehdokkaiden arvioinnin avulla voit tehdä perustellumpia rekrytointipäätöksiä. Lue lisää>>
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa

    Artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi

    Teen itse ja säästän - vai säästänkö?

    Jätä sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle kolme faktantäyteistä työnantajille ja yrityksen päättäjille suunnattua asiantuntija-artikkelia sekä viikottaisen uutiskirjeemme. Voit halutessasi poistua postituslistalta uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.