Kurssille vai törmäyskurssille?

Johdon ja asiantuntijoiden koulutus ja kurssit – johtamisen ismejä avaavat seminaarit – voiko ja pitääkö niitä haastaa? Kun kovan tason johtaja tai asiantuntija tänä päivänä kouluttautuu, nostaa tasoaan ja verkostoituu, hän menee kurssille tai seminaariin. Osallistuminen pitää miettiä huolella paitsi kustannusten, mutta ennen kaikkea käytetyn ajan ja saatavan hyödyn kannalta.

Pari päivää kurssilla voi tuntua houkuttelevalta monestakin syystä: todennäköisesti puhujat ovat nimekkäitä, ilmapiiri inspiroiva, teemat ajankohtaisia ja ehkä törmää mielenkiintoisiin ihmisiinkin. Myös pieni breikki hektisestä arjesta voi olla paikallaan.

Kääntäen, pari päivää poissa johtamisen eturivistä on kova juttu. Todennäköisesti täysi irrottautuminen ei ole mahdollista, eikä mielekästäkään, ja yleisön joukossa istuessa tulee seuratuksi työpaikan tapahtumia, vastattua sähköposteihin ja mietittyä työasioita.

Kurssin jälkeen mappi käteen ja takaisin töihin. Innostus voi olla aito ja sen huomaavat kollegatkin: pomo kävi kurssilla. Kurssin kohderyhmä on kuitenkin suuri ja tarpeet moninaiset. Vastuu opitun soveltamisesta on jokaisella itsellään, miten tuoda hyödyt firman hyödyksi. Vesi on kannettua ja joskus kasvimaa siitä toki hyötyykin.

Ja koska kurssiyleisö on heterogeenistä, verkostoitumisen hyöty on katsojan silmässä. Törmäät kehen sattuu ja joskus onnistaa, aina ei. Todennäköisyys on itse asiassa aika pieni. Voit keskustella koulutuksen teemoista vain yleisellä tasolla, vaikka soveltamisen pitää mennä syvälle businekseen.

Johtotason osaamisen kehittäminen modernilla ja oikeasti hyödyllisellä tavalla?

Jokaisella johtajalla ja kovan tason asiantuntijalla on erityisiä osaamisalueita, jotka on tunnistettu jo rekrytointivaiheessa ja joista on saatu näyttöjä työssä. Hyvä johtaja myös tietää kehitysalueensa, erityisesti tässä jatkuvassa muutoksessa mukana pysymisen ja mieluusti aallonharjalla kiitämisen aikana.

Omaa osaamista voi kehittää ryhtymällä Advisoriksi toiselle yritykselle. Ja se on varmasti hyödyllistä, kun Advisory Board on käynnistetty tehokkaalla InHunt Groupin Advisory Board -konseptilla (tutustu), joka pohjaa kovan tason yhteiskehittelyhankkeeseen. Advisorina sinusta tulee osa supertiimiä, joka vie kohdeyritystä eteenpäin. Boardissa verkostoidut täsmällisesti paitsi kollega-Advisoreiden kanssa, tulet myös osaksi heidän ammatillisia verkostojaan. Sitoudut esim. vuodeksi tai kahdeksi, kohtaatte muutamia kertoja vuodessa, teette konkreettista työtä, ideointia, törmäytätte osaamisianne ja löydätte menestyksen avaimet. Yritys hyötyy – sinä hyödyt, opit ja kehityt.  

Advisory Board -toiminta on nyt nostettu kovalle tasolle. Siitä kannattaa ottaa hyöty irti, paitsi itseään kehittävänä johtajana, myös yrityksenä; tarjoa myös omalle johdollesi mahdollisuutta ottaa työn rinnalle Advisor-rooli? Se koetaan varmasti todellisempana kehittymiseen panostamisena, kuin se kahden päivän kurssi.

Kirjoittanut,

Tarja Ilvonen

Johtaja Board Competencies, Senior Headhunter

InHunt Group

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Talousjohtaja
Toimitusjohtaja
Talousjohtaja
Tuotantojohtaja | COO | Chief Operations Officer
Haussa viestintajohtaja Keliber Oy:lle
Viestintäjohtaja
Uusimmat

Blogista

Enkelisijoittaja Noora Fagerström uskaltaa pyytää palautetta, InHunt blogi
Enkelisijoittaja Noora Fagerström uskaltaa pyytää palautetta – Olen välillä ollut ihan kauhuissani
Enkelisijoittaja Noora Fagerström uskaltaa pyytää palautetta – Olen välillä ollut ihan kauhuissani Noora Fagerström sarjayrittäjä ja enkelisijoittaja avautuu...
Enkelisijoittaja kertoo, mitä pomon pitää ymmärtää nuorten johtamisesta
Enkelisijoittaja kertoo, mitä pomon pitää ymmärtää nuorten johtamisesta
Enkelisijoittaja kertoo, mitä pomon pitää ymmärtää nuorten johtamisesta Noora Fagerström perusti miehensä Petteri Fagerströmin kanssa Jungle Juicen Barin, josta...
Huippu-urheiluun panostaminen edellyttää myös mittavia taloudellisia panostuksia_InHuntBlogi_2
Huippu-urheiluun panostaminen edellyttää mittavia taloudellisia panostuksia
Urheilijan on panostettava myös taloudellisesti uraan. Lue pikajuoksija Viljami Kaasalaisen suunnitelmista.
Tavoittellisuus ja suunnitelmallisuus huippu-urheilun ja työuran vauhdittajina
Tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus huippu-urheilun ja työuran vauhdittajina
Tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus huippu-urheilun ja työuran vauhdittajina Viljami Kaasalainen on 27-vuotias huippu-urheilija. Hänen tavoitteenaan on parantaa...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group logo

  InHunt Group perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 45 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa