Olen aina pitänyt siitä, että saan itse olla mukana tekemässä – milloin asiakasrajapinnassa, milloin tuotannon ytimessä. Tämän ja monta muuta erinomaista neuvoa minulle aikoinaan opetti silloinen esimieheni; ”Muista Niclas, että arvostusta ei voi painaa käyntikorttiin, se tulee ansaita.”

Kun aloitin G4S Suomen toimitusjohtajana taannoin, pyysin päästä alkumetreillä mukaan mm. vartijan yölliselle kierrokselle. Opin sen yön aikana todella paljon sekä asiakastarpeista että meidän henkilökuntamme työolosuhteista. Saamani palaute oli pelkästään positiivista ja ehkä parhaiten kuvaavaa oli vartijan, eli ”kummini” palaute ”Olen ollut 17 vuotta täällä töissä, ja näen ensimmäistä kertaa toimitusjohtajan.” Minähän en näitäkään asioita olisi itse oivaltanut, ellei joku minua kokeneempi olisi niitä minulle kertonut.

Noin 25 vuotta kestäneen työurani aikana näitä ja vastaavia oivalluksia on ollut paljon. Tässä kohtaa niitä onkin mukavaa jakaa näitä eteenpäin – toimivat edelleen ja ovat täysin ajankohtaisia.

Nykyisessä roolissani, Headhunterina Suomen suurimmassa suorahakuyrityksessä, olen edelleen mukana tekemisen ytimessä. On todella hienoa, kun me kaikki InHunt Groupissa olemme oivaltaneet toimia vahvasti asiakasrajapinnassa, itse. Me kontaktoimme henkilökohtaisesti asiakkaita, me neuvottelemme jokainen henkilökohtaisesti toimeksiannoista ja niihin liittyvistä kriteereistä – positiivisesti haastaen ja panemalla oman osaamisemme ja kokemuksemme peliin.

Me etsimme verkostostamme, CV-kannoistamme, LinkedIn-kannasta ja muista lähteistä oikeita ehdokkaita itse. Suodatamme, seulomme ja keskustelemme puhelimitse ehdokkaiden kanssa itse. Jatkoon yltävät henkilöt haastattelemme henkilökohtaisesti ja olemme siten mukana koko prosessin aikana, ihan alkumetreiltä aina finaaliehdokkaan palkkaukseen asti. Sen lisäksi, että kaikki tieto eli myös hiljainen tieto näin toimimalla varmasti huomioidaan ja säilyy mukana kaikissa rekrytointiprosessin vaiheissa, niin me todellakin opimme tuntemaan sekä toimeksiantajan että ehdokkaat varsin hyvin.

Saamamme palaute toimintatavastamme on hyvä, ja olemme ylpeitä siitä että olemme itse ”hands on” kaikissa hakuprosessin vaiheissa.

Tervetuloa kahvikupposelle, niin kerromme lisää – tarjolla on itse keitetty kahvi.

Parhain terveisin,

Niclas Ahlbom

Senior Headhunter

InHunt Group Oy