Nyt valitaan yritys, ei tehtävä

Jaa somessa:

Jos luet meidän kirjoituksiamme täällä siitä, miten löytää ns. piilotyöpaikkoja, neuvomme käytännössä aina aloittamaan miettimällä sitä, missä yrityksissä sitä haluaisi työskennellä.

Voi sanoa, että digitalisaation tuoman avoimuuden seurauksena yksi positiviinen asia on ollut se, että monet yritykset ja varsinkin start-up vaiheessa olevat ovat panostaneet hyvinkin paljon työpaikalla vallitsevaan ilmapiiriin, kulttuurin ja henkilöstön hyvinvointiin. Yritykset tietävät, että eivät usein pysty maksamaan korkeimpia palkkoja ja näin täytyy kilpailla muilla asioilla.

Viime vuosina on myös tapahtunut selkeä muutos työnhakijoissa, joka meneillään olevassa kriisissä, tulee vain voimistumaan. Itse tehtävä tai kuukausiansio eivät ole enää määräviä tekijöitä työpaikkaa valittaessa, vaan muut asiat menevät edellä. Työnantajilta eli yrityksiltä vaaditaan todella monia asioita ja ei mene aikaakaan, kun kohta niitä pidetään jo itsestään selvyyksinä, kuten sitä, että jokaisena päivänä ei tarvitse enää tulla konttorille.

Näin pandemian keskellä hyvien kandien houkuttelusta on myös tullut todella paljon haasteellisempaa. Työpaikan vaihtamiseen liittyy aina riskejä ja näin täytyy olla jotain todella paljon parempaa tarjolla, mikäli hyvä kandi saadaan harkitsemaan olemassaolevan työpaikan vaihtoa. Käytännössä aina katseet kääntyvät yritykseen ja siihen, mitä sillä on tarjolla. Minkälaisia ihmisiä siellä on, mitä yrityksen johdosta sanotaan, miltä näyttävät taloudelliset lukemat ja ennen kaikkea yrityksen kannattavuus ja tulevaisuuden näkymät.

Myös suomalaisten tulotaso on sen verran korkea ja varsinkin parhaat osaajat nauttivat hyvinkin muhkeista kuukausiansioista. Näin rahalla ei oikein ketään enää saa lähtemään. Siinä vaiheessa tienaako 8.000 €/kk vai 10.000 €/kk ei enää ole hirveästi väliä, varsinkin kun Suomen verottajakin pitää huolen siitä, että nettopalkka ei kasva suhteessa läheskään niin merkittävästi.

Näin ollen muut asiat painavat nykyisin huomattavasti enemmän vaakakupissa siinä vaiheessa, kun tehdään päätöstä ja yrityksen työnantajabrändi nousee arvoon arvaamattomaan.

Teemu Ruuska

CEO

InHunt World

https://www.linkedin.com/in/teemuruuska/

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Resort General Manager
Henkilöstöjohtaja
Client Director
Tuotantojohtaja
Toimitusjohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa