En tiedä muista kuin InHunt Groupista, miten alamme yrityksillä menee, koska ainakin somessa on muilla ollut viime aikoina ihmeen hiljaista. Huhujen mukaan viime vuosi olisi ollut myös suorahakuyrityksille todella haasteellinen ja haasteet jatkuisivat suurella osalla edelleenkin pandemiasta johtuen. Uskoisin kuitenkin, että valoa näkyy jo edessä laajalti meidänkin alallamme.

Yritysten rekrytoinnit lähes pysähtyivät vuosi sitten ja lomautukset alkoivat. Se oli kova isku meille, kuten niin monille muillekin. Suurin isku tuli kuitenkin siitä, kun shokkivaikutus sai aikaan sen, että myyntityö loppui. Juuri näin, se todella loppui monelta, kun ei nähty valoa missään. Ei siis aloitettu etsimään keinoja selviytyä, vaan tyydyttiin vallitsevaan olotilaan.

Kirjoitin vuosi sitten tämän julkaisun, siihen tuli nopeasti yli 200 000 näyttöä ja yli 2400 tykkäystä.

Päätimme koko InHuntin porukalla, että mehän emme luovuta, vaan etsimme keinot pärjätä. Lisäsimme aktiivisuuttamme todella paljon, soitimme viime kevään aikana tuhansille toimitusjohtajille ja tarjosimme apuamme Teams-keskusteluiden välityksellä. Julkaisimme mm. tämän jutun.

Koska useat toimeksiannot olivat siirtyneet meiltäkin tuonnemmaksi tiukkojen aikojen takia, annoimme siis keskusteluapuamme toimareille pro bono. Meidän headhuntereillammehan on lähes kaikilla itsellään vahvat toimaritaustat useilta eri toimialoilta, joten kyse oli ammattimaisesta vertaistuesta.

Keskustelimme InHuntissa paljon sisäisesti siitä, että hyvä tulee kyllä meille takaisin tulevaisuudessa, joten autetaan nyt muita, joilla on vielä meitäkin vaikeampaa. Autoimme varsinkin pienehköjä yrityksiä vaikeissa tilanteissa. Kuulumme Innovation Home -verkostoon, jossa on yli 150 yritystä ja lupasimme heillekin, että meiltä saa ilmaista neuvontaa yrityksen eri tilanteisiin.

Pääsimme viime syyskuusta alkaen joka kuukausi parhaiden vuosiemme tahtiin, joten jäimme edellisvuoden liikevaihdosta loppujen lopuksi vain reilut 400 000 euroa. Innovation Home -yritykset valitsivat meidät vuoden yritykseksi viime vuoden lopulla, nöyrä kiitos siitä!

Q1/2021 liikevaihtomme on yli 50 % parempi, kuin edellinen ennätyksemme ja yli 100 % parempi, kuin sitä edellinen ennätyksemme. Asiakaspalautteet sekä kandien antamat palautteet ovat erinomaisella tasolla.

Kannattaa antaa muille apuaan, se palkitaan kyllä jossain muodossa tulevaisuudessa. Ennemmin tai myöhemmin.

Kari Juutilainen

toimitusjohtaja

InHunt Group Oy