Osa 1: Johtajuus ja johtajuuden murros

Jaa somessa:

Osa 1: Johtajuus ja johtajuuden murros

Johtaminen on murroksessa ja kenenkään ei enää tarvitse tyytyä huonoon johtamiseen. Mitä hyvältä johtajuudelta edellytetään, mistä kaikesta siinä on kyse ja miten omaa johtajuuttaan voi kehittää? 

Senior Headhunter Terhi Ahokas InHuntilta keskusteli aiheesta pitkänlinjan johtajan ja hallitusammattilaisen Heini Pirttijärven kanssa. Heini on seurannut johtajuuden murrosta aitiopaikoilta. Hänet on usein kutsuttu yritykseen tilanteessa, jossa yritys on kohdannut jonkun kriisin. Hän on tottunut luotsaamaan yrityksiä läpi vaikeiden paikkojen sekä operatiivisen johtajan kuin hallituksenkin näkökulmasta. 

Tässä kaksiosaisessa blogissa pääset tutustumaan aiheeseen tarkemmin.

Hyvä johtajuus lähtee luottamuksen rakentamisesta

Hyvä johtajuus rakentuu useammasta tukipilarista, joista ensimmäisenä Heini nostaa esiin luottamuksen herättämisen. Luottamuksen herättäminen on kaiken keskiössä. Monista asioista on vaikea puhua niiden oikeilla nimillä, mutta jos puhuu asian vierestä, tai väärillä termeillä, synnyttää se epäluuloa. 

Luottamuksen saavuttamiseen auttaa se, että on viestinnässään selkeä ja johdonmukainen sekä on riittävästi esillä ja läsnä. Erinomaisen hyviä tuloksia voi saavuttaa antamalla myös pieni palanen itsestään ja pyrkimyksellä synnyttää mahdollisimman avoin yhteistyö. Tällä mahdollistaa psykologisesti turvallisen toimintaympäristön. Menestystä saavutetaan parhaiten olemalla oma itsensä.

Johtajana menestyminen vaatii aitoa välittämistä ja läsnäoloa

Toisen arvostus ja välittäminen ovat keskeisiä elementtejä hyvässä johtajuudessa. 

Välittämisen arkisia keinoja ovat aktiivinen ja johdonmukainen viestintä,  kuuntelu sekä tilan antaminen sille, että henkilökunta voi nostaa esiin vaikeitakin asioita. Nämä tekijät ovat avainasemassa yrityksen menestymisen kannalta. Numeroista nähdään menneisyys, asiakaspalaute kertoo nykyhetken ja henkilöstöpalaute peilaa usein tulevaisuuteen. Kun on pystynyt luomaan turvallisen ympäristön, niin henkilökunnalta kyllä kuulee miten asiat ovat, kunhan menee omana itsenään henkilökunnan pariin. 

Yksi välittämisen ja toisen arvostuksen olomuoto on aito läsnäolo. Se luo turvallisuutta ja läpinäkyvyyttä, joskin vaatii johtajalta johdonmukaista, selkeää ja strukturoitua toimintaa kaikissa tilanteissa.

Läsnäolo on kovasti muuttunut viime aikoina inhimillisempään ja aktiivisempaan suuntaan, kiitos uusien digitaalisten muotojen. Nykyaikaisilla työkaluilla on kaikilla organisaation jäsenillä mahdollisuus olla läsnä myös henkilöiden kanssa, jotka työskentelevät etätoimistosta, toisesta maasta tai toiselta paikkakunnalta käsin. Tärkeää näissä kohtaamisissa on tuoda omat kasvot sekä tunnetilat peliin. Näitä digitaalisia työkaluja onkin, kiitos pandemian, otettu käyttöön varsin menestyksekkäästi ja ne ovat monessa organisaatiossa osa arkea. Paras läsnäolon olomuoto on kuitenkin se, että on tarvittaessa käytettävissä ja lähestymisen kynnys on matala.

Blogiartikkelin kirjoittaja:

Terhi Ahokas
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Aiheesta lisää 21.6.2022 julkaistavassa InHunt podcastissa ja blogin toinen osa julkaistaan 22.6.2022.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Toimitusjohtaja
Asiakkuusjohtaja
Commercial Director - CollectiveCrunch
Maajohtaja, Finfact Oy
Resort General Manager
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa