Osa 2: Johtajuus ja johtajuuden murros

Jaa somessa:

Osa 2: Johtajuus ja johtajuuden murros

Johtaminen on murroksessa ja kenenkään ei enää tarvitse tyytyä huonoon johtamiseen. Mitä hyvältä johtajuudelta edellytetään, mistä kaikesta siinä on kyse ja miten omaa johtajuuttaan voi kehittää. 

Senior Headhunter Terhi Ahokas InHuntilta jatkaa keskustalua aiheesta blogin toisessa osuudessa yhdessä pitkänlinjan johtajan ja hallitusammattilaisen Heini Pirttijärven kanssa. Heini on seurannut johtajuuden murrosta aitiopaikoilta. Hänet on usein kutsuttu yritykseen tilanteessa, jossa yritys on kohdannut jonkun kriisin. Hän on tottunut luotsaamaan yrityksiä läpi vaikeiden paikkojen sekä operatiivisen johtajan kuin hallituksenkin näkökulmasta.

Blogin ensimmäinen osa on ilmestynyt 15.6.2022 ja on luettavissa täältä: Osa 1: Johtajuus ja johtajuuden murros

Miten rakentaa avoin kulttuuri?

Jos yrityksessä ei lähtökohtaisesti ole avointa kulttuuria on kulttuurimuutoksen läpivienti pitkä, joskus jopa useamman vuoden työ. Parhaat tulokset saavutetaan osallistamalla ja sitouttamalla organisaatio arvojen työstämiseen. 

On käytävä avointa keskustelua siitä, mitä yleensä ottaen kulttuurilla tarkoitetaan ja millaiseksi haluamme yhdessä meidän yrityksemme kulttuurin rakentaa. Kun saamme kulttuurin näkymään arjessa ja se on hyvin johdettu sekä siihen on kaikkien helppo sitoutua, tuo se yritykselle selkeän kilpailuedun.

Johtajan omaa jaksamista ei tule unohtaa

Vaikeina aikoina niin johtajan kuin hänen lähitiiminsä on pidettävä myös huolta itsestään ja toisistaan. Kun pöydällä on paljon, korostuu priorisointi ja se on syytä tehdä yhdessä oman tiiminsä kanssa. Päättää mikä on kaikkein keskeisintä ja minkä voi jättää vähemmälle huomiolle. 

Tämä siksi, että johtajan on oma innostus, innostavuus ja energisoivuus on edellytys, sille että yhdessä tiimin kanssa päästään kirkkaaseen tavoitteeseen.

Rohkeasti hyppäämällä uuteen ja tuntemattomaan – oppii parhaiten

Heini kannustaa kaikkia rohkeasti hyppäämään johonkin sellaiseen, joka on itselle uutta ja tuntematonta ja jossa joutuu osin epämukavuusalueelleenkin. Hänen omat parhaat johtamisopit ovat peräisin haastavasta ympäristöstä Moskovassa nuorena johtajana toimisesta. Siellä vaadittiin kykyä toimia nopeasti muuttuvassa ympäristössä, jossa oli hyväksyttävä se, että on asioita joihin voi vaikuttaa ja joihin ei. Silloin on keskityttävä tekemään parhaansa siinä mihin voi vaikuttaa. 

Näistä kokemuksista on paljon hyödynnettävissä tässä ajassa, joka myös vaatii rohkeutta ja jossa on selvää, että muutos on pysyvää.

 

Blogiartikkelin kirjoittaja:

Terhi Ahokas
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Lisää aiheesta aiemmin 15.6.2022 ilmestyneestä blogin ensimmäisestä osuudesta  ja 21.6.2022 julkaistusta InHunt podcastista.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Business Development Manager
Toimitusjohtaja
Chief Commercial Officer
Head of Marketing and Communications
Myyntijohtaja
Uusimmat

Blogista

ICT-ja kybertoimialapooli_InHuntGroup_sivu_upd
Tarvitseeko yrityksesi ICT-alan ja kyberturvallisuuden huippuosaajia?
ICT-alan ja kyberturvallisuuden headhunterimme eivät ole vain alansa konkareita, vaan heillä on myös laajat kotimaiset ja kansainväliset verkostot. Esimerkiksi...
Vastuullisuus_valot_päälle_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Viimeistään nyt ne pitkät valot päälle, hallitus
Vastuullisuusosaaminen hallitustyössä on uusi perustaito, eikä enää vain asiantuntijoiden erityiskenttää.
InHuntBlogi_Ari_1200x630px_plain
Tätä et tiennyt: miksi valinta ei kohdistunut sinuun
Senior Headhunter Ari Rahkonen kertoo työnhakuprosessin haasteista ja yllättävistä syistä, miksi et etene haastatteluprosessissa
Energiatoimiala_toimialapooli_InHuntGroup_sivu_upd2
Headhunter huolissaan energia-alan murroksesta ja tarpeesta uusille osaajille
Energiatoimialan murros käy vahvana yhteiskunnan siirtyessä kohti kestävämpiä energiaratkaisuja ja tämä murros näkyy selkeästi energia-alan rekrytoinneissa.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa