Osa 2: Johtajuus ja johtajuuden murros

Osa 2: Johtajuus ja johtajuuden murros

Johtaminen on murroksessa ja kenenkään ei enää tarvitse tyytyä huonoon johtamiseen. Mitä hyvältä johtajuudelta edellytetään, mistä kaikesta siinä on kyse ja miten omaa johtajuuttaan voi kehittää. 

Senior Headhunter Terhi Ahokas InHuntilta jatkaa keskustalua aiheesta blogin toisessa osuudessa yhdessä pitkänlinjan johtajan ja hallitusammattilaisen Heini Pirttijärven kanssa. Heini on seurannut johtajuuden murrosta aitiopaikoilta. Hänet on usein kutsuttu yritykseen tilanteessa, jossa yritys on kohdannut jonkun kriisin. Hän on tottunut luotsaamaan yrityksiä läpi vaikeiden paikkojen sekä operatiivisen johtajan kuin hallituksenkin näkökulmasta.

Blogin ensimmäinen osa on ilmestynyt 15.6.2022 ja on luettavissa täältä: Osa 1: Johtajuus ja johtajuuden murros

Miten rakentaa avoin kulttuuri?

Jos yrityksessä ei lähtökohtaisesti ole avointa kulttuuria on kulttuurimuutoksen läpivienti pitkä, joskus jopa useamman vuoden työ. Parhaat tulokset saavutetaan osallistamalla ja sitouttamalla organisaatio arvojen työstämiseen. 

On käytävä avointa keskustelua siitä, mitä yleensä ottaen kulttuurilla tarkoitetaan ja millaiseksi haluamme yhdessä meidän yrityksemme kulttuurin rakentaa. Kun saamme kulttuurin näkymään arjessa ja se on hyvin johdettu sekä siihen on kaikkien helppo sitoutua, tuo se yritykselle selkeän kilpailuedun.

Johtajan omaa jaksamista ei tule unohtaa

Vaikeina aikoina niin johtajan kuin hänen lähitiiminsä on pidettävä myös huolta itsestään ja toisistaan. Kun pöydällä on paljon, korostuu priorisointi ja se on syytä tehdä yhdessä oman tiiminsä kanssa. Päättää mikä on kaikkein keskeisintä ja minkä voi jättää vähemmälle huomiolle. 

Tämä siksi, että johtajan on oma innostus, innostavuus ja energisoivuus on edellytys, sille että yhdessä tiimin kanssa päästään kirkkaaseen tavoitteeseen.

Rohkeasti hyppäämällä uuteen ja tuntemattomaan – oppii parhaiten

Heini kannustaa kaikkia rohkeasti hyppäämään johonkin sellaiseen, joka on itselle uutta ja tuntematonta ja jossa joutuu osin epämukavuusalueelleenkin. Hänen omat parhaat johtamisopit ovat peräisin haastavasta ympäristöstä Moskovassa nuorena johtajana toimisesta. Siellä vaadittiin kykyä toimia nopeasti muuttuvassa ympäristössä, jossa oli hyväksyttävä se, että on asioita joihin voi vaikuttaa ja joihin ei. Silloin on keskityttävä tekemään parhaansa siinä mihin voi vaikuttaa. 

Näistä kokemuksista on paljon hyödynnettävissä tässä ajassa, joka myös vaatii rohkeutta ja jossa on selvää, että muutos on pysyvää.

 

Blogiartikkelin kirjoittaja:

Terhi Ahokas
Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Lisää aiheesta aiemmin 15.6.2022 ilmestyneestä blogin ensimmäisestä osuudesta  ja 21.6.2022 julkaistusta InHunt podcastista.

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Talouspäällikkö
Toimitusjohtaja
Commercial Director
Factory General Manager
Toimitusketjun johtaja | Supply Chain Director
Uusimmat

Blogista

InHuntBlogi_asiat_jotka_ratkaisevat_valitaanko_työnhakija_työhaastatteluun_plain
Asiat, jotka ratkaisevat, valitaanko työnhakija työhaastatteluun
Asiat, jotka ratkaisevat, valitaanko työnhakija työhaastatteluun Työnhakijalla on todellakin mahdollisuus vaikuttaa siihen, tuleeko hän valituksi työhaastatteluun....
Henkilökuvassa Harri Roivanen
Harri Roivainen – Miten minusta tuli headhunter?
Voiko pitkä ura maanpuolustuksen alalla olla hyödyksi henkilöstörekrytoinnissa? Tähän mennessä saadut kokemukset mahdollisesta hyödyllisyydestä yllättivät itsenikin.
InHuntBlogi_johtamisen_vaikutus_tyovoiman_saatavuuteen
Johtamisen vaikutus työvoiman saatavuuteen
Tänä päivänä osaajien houkuttelussa töihin yritysten ja organisaatioiden maine ja työnantajamielikuva ovat koko ajan tärkeämmässä asemassa.
Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen
Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen
Etsitkö uutta työtä? Headhunterin vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group logo

  InHunt Group perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 45 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa