Ihmiset toteuttavat johdettavat asiat

ihmiset toteuttavat johdettavat asiat

Ihmiset toteuttavat johdettavat asiat

Petra Thorén on Lentokorkeus podcastin vieraana kertomassa ajatuksiaan modernista ja kokonaisvaltaisesta johtamisesta. Pääset kuuntelemaan podcast-haastattelun täältä.

Monipuolisuus uralla ja tehtävissä nopeuttaa asioiden monimutkaisten suhteiden ymmärrystä. Ja toisaalta selkiyttää myös johtamisen horisonttia, jotta ihmisen voi nähdä kokonaisuutena. Petran laaja-alainen ja vaihteleva kokemustausta on ollut isossa roolissa hänen johtajana kasvamisessaan. Hänellä on vankka ymmärrys taloudesta ja rahoituksesta, myös yrityskaupoista ja järjestelyistä. ”Asioiden hahmottaminen strategista viestintää varten on ollut äärimmäisen arvokasta myös”, kertoo Petra Thorén.

Nuorempana hän pelasi tennistä ammattilaisena, nykyisin edelleen urheilee aktiivisesti. Urheilu onkin ollut tärkeässä roolissa hänen elämässään. Sieltä hän on vuosien saatossa voinut ammentaa konkreettista ymmärrystä paitsi tavoitteellisuuden, myös kovan työn merkityksestä. Oleellista kuitenkin on kaikessa ollut rohkeus – asenne ”Play to win – play not to lose”.

Uskalla voittaa. Sillä ei voita, että toinen häviää.

Kilpaurheilu on myös vienyt ympäri maailmaa, ja sosiaaliset taidot ovat kehittyneet. Ne ovat myös todella tärkeät työelämässä. Vahvuutena on kuitenkin ollut henkinen kantti. ”Sen turvin ei välttämättä tarvitse olla valtavan lahjakas, kunhan on kova treenaamaan. Tämä on näkynyt työelämän vaikeissa paikoissa, jolloin on pää kestänyt, kehittynyt henkinen kantti on auttanut jatkamaan ja pysymään kuitenkin rauhallisena”, kuvailee Petra.

On valtavan tärkeää matkalla eteenpäin tietää – olipa vauhti sitten hitaampaa tai vauhdikkaampaa – että eteenpäin kuitenkin mennään.

Uuden ajan johtaminen vaatii ihmisen näkemisen kokonaisvaltaisena. Johtamisessa on sekä kovaa että pehmeää puolta. Ihmisasiat eivät ole pehmeitä, vaan johtamisen kovaa ydintä. Kovaa on johtajan tekemät analyysit, faktoihin perehtyminen ja looginen päättelykyky. Mutta johtamiseen kuuluu myös empaattisuus ja ihmisten huomioiminen kaiken keskiössä. Ihmiset arvostavat johtajalta saamaansa omaa vastuuta ja vapautta, aitoa luottamusta. Mutta ihmiset aistivat ja arvostavat myös johtajan aitoutta. Verrattuna tennikseen:

Tenniskentällä ei voi esittää parempaa pelaajaa, kuin on. Sama toimii myös johtamisessa.

Määrätietoinen itsensä kehittäminen on tärkeää. Hyvä valmentaminen tason nostamiseksi auttaa myös johtajaa kehittymään juuri niillä itselle ominaisilla kehitysalueilla, huomioiden omat luontaiset vahvuudet. Myös omat kollegat voivat toimia valmentavalla otteella, sparraten.

Palaute on jatkuvan kehittymisen lähde

Palautteen antaminen ja vastaanottaminen vaatii herkkyyttä ja tahtoa kehittyä – tahtoa voittaa. Urheilussa palaute on välitön, piste tulee heti ja tulos selviää pelin lopuksi. Nopeasti saatu palaute on tehokkainta ja sellaisena palautekeskustelun käyminen on luottamusta herättävintä. ”Viisaus löytyy organisaatiosta ja ihmisistä. Siksi kannattaa aina kysyä ja kuunnella”, opastaa Petra.

Johtajana kannattaa hakeutua uudenlaisiin tilanteisiin ja hakea monipuolista kokemusta. Erilaisten toimintaympäristöjen ja tilanteiden näkeminen auttaa soveltamaan opittua. Myös asioiden katsominen välillä kauempaa avartaa ja opettaa näkemään asioita uusilla tavoilla. Uteliaisuutta kannattaa ruokkia, seurata monipuolisesti erilaisia asioita, altistua uudelle.

Petra kertoo podcastissa omista kokemuksistaan oppia uutta, sekä urheilu-uralta saaduista kokemuksista soveltaen niitä omassa johtamis- ja hallitustyössä. Tässä ajassa erityisesti ennakoinnin osaaminen korostuu. ”Työpaikat eivät katoa, mutta ne muuttuvat. Tämä vaatii ihmisiltä kykyä oppia uutta ja olla joustavia muutostilanteissa”, Petra pohtii. Tärkeintä on kuitenkin aina määrittää selkeä tavoite ja ihmisiä kuunnellen ja yhdessä edeten viedä asioita eteenpäin.

Yrityskulttuurin merkitys johtamisen kehittämisessä

Kulttuuri on pehmeiden arvojen lisäksi myös konkreettisia asioita. Se ilmentyy vaikkapa ihmisten palkitsemisena. ”Yritysjärjestelyissä esimerkiksi täytyy luoda uusi yhteinen identiteetti, mikä on tilanteena yhteisen tahtotilan rakentamisen kulmakiviä. Yrityskaupoissa on tärkeätä saada mukaan molempien osapuolten parhaat kyvykkyydet (mergers of equals). Näin taataan henkilöstön sitoutuminen ja yrityskaupan onnistuminen,” Petra kertoo. Faktat ja toteutuneet tulokset ovat kaiken perusta, jotta yritystä voidaan johtaa kohti tulevaisuutta ja tulevaisuuden odotetun arvon tai tason realisoitumista.

Menneisiin asioihin on joskus ihan inhimillistä takertua, mutta silti kannattaa pyrkiä katsomaan eteenpäin. Tässä auttaa peli-ilo. Kannattaa olla hauskaa, vinkkaa Petra. Mitä tämä voisi sinun arjessasi tarkoittaa?

 

Blogiartikkelin kirjoittaja
Tarja Ilvonen
Johtaja Board Competencies, Senior Headhunter

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Toimitusjohtaja
Vastaava päätoimittaja
Toimitusjohtaja
Production Director
Talousjohtaja
Uusimmat

Blogista

Asiakaspalautteet osana työntekijäkokemusta
Asiakaspalautteet osana työntekijäkokemusta
Asiakaspalautteet osana työntekijäkokemusta Haastattelimme tutkimusyritys Sailerin toimitusjohtaja Hannu Uotilaa. Pääset kuuntelemaan podcast-haastattelun täältä....
Kannattaako_tyonantajamielikuvan_kehittaminen_inhunt
Kannattaako työnantajamielikuvaa kehittää?
Kannattaako työnantajamielikuvaa kehittää? Hannu Uotila on uuden ajan tutkimuksen pioneeri, asiakaskokemuksen ja tutkimuksen asiantuntija. Hän on myös Cannes-palkittu...
InHuntBlogi_Hallitustyön _vastuu _uudessa_muuntuvassa_toimintaympäristössä
Hallitustyön vastuu uudessa muuntuvassa toimintaympäristössä
Hallitustyön vastuu uudessa muuntuvassa toimintaympäristössä Haastattelemme Taru Lindemania hallitustyöhön kaivatuista osaamisista. Pääset kuuntelemaan podcast-haastattelun...
InHunt Blogi: Hallitustyön syventävät opinnot
Hallitustyön syventävät opinnot
Hallitustyön syventävät opinnot Taru Lindeman, Boardmanin toimitusjohtaja on yksi maamme kokeneimpia hallitustyön asiantuntijoita. Boardman on osaamisverkosto,...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group logo

  InHunt Group perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 45 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa