Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen

Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen
Jaa somessa:

Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen

Me headhunterit saamme paljon yhteydenottoja uuden uran suunnittelun äärellä olevilta henkilöiltä. On ihan eri asia, etsitkö uutta työtä koska haluat, vai koska on pakko. Mutta olipa tilanne kumpi tahansa, ohje on molempiin sama: mieti rauhassa mitä haluat. Kyse on sinun elämästäsi. Pohdi siis huolella mitä jatkossa haluat tehdä ja miksi.

Mietintä auttaa osumatarkkuudessa

Jos olet tilanteessa, jossa huomaat olevasi väärässä työpaikassa ja siksi lähdet pohtimaan uutta työtä, on siinä mukana myös positiivista jännitettä, omaa aktiivista päätöksentekoa. Toki taustalla voi olla myös pettymystä nykyiseen työhön, työnantajayritykseen – tai mikä tyypillisintä, omaan esihenkilöön. Silloin voi myös soitto headhunterilta toimia sysäyksenä alkaa aktiivisesti pohtia uutta. Joskus saatat kysyä tutulta luotto-headhunterilta, mikä olisi hyvä urakäänne seuraavaksi. Mutta se sinun on mietittävä itse – ja silloin headhunterkin saattaa kiinnostua sinusta. Voit sparrailla headhunterin kanssa, mikä sinua nyt innostaa, mihin kokemustaustasi antaa eväitä ja mitä uutta halua oppia. Olet tärkeän äärellä!


Ihan toisenlainen puheenparsi ymmärrettävästi on tilanteessa, jossa et ollut itse siirtymässä eteenpäin, mutta tilanne nyt onkin yllättäen se. Sinulta ei kysytty, sinulle se vain kerrottiin.

Headhunterin näkökulmasta nämä tilanteet ovat kuitenkin lähtökohdiltaan usein hämmentävän samanlaisia.

 

Tämän päivän elämä on täynnä syötteitä, fiidejä, ärsykkeitä ja herätteitä. Niitä on jopa siinä määrin, että emme ehkä tule toimineeksi, ellei jokin meidän ulkopuolinen asia tuuppaa meitä eteenpäin.

Ota sinä kuitenkin aktiivinen koppi omasta urastasi. Headhunterilta voit saada näkymää, mitä alalla nyt tapahtuu, tai mikä on juuri sinun ammattikuntasi tehtäväkentässä jännittävää. Hän voi ehkä myös valottaa, missä asioissa kannattaa kouluttautua tai mitä kokemustaustaa kannattaa juuri nyt korostaa, kun sinulla juuri sellaista sopivasti on. Tai juuri sellaista olet kiinnostunut nyt oppimaan.

Katse tulevaisuuteen, omaasi ja tulevan työnantajan

Kun pohdit uutta työtä ja uraa, mieti kaikkea sinulle jo kertynyttä kokemusta ja osaamista ja peilaa sitä mahdollisen uuden työnantajan tulevaisuuden tarpeisiin. Olet uniikki yhdistelmä sinulle kertynyttä kokemustaustaa ja uuden oppimisen innokkuutta. Kukaan muu ei ole juuri sellainen kuin sinä olet.

Kun mietit omaa potentiaaliasi, on toki hyvä kuvata mitä historiassa on tapahtunut ja mitä kaikkea oletkaan saanut aikaan. Mutta tärkeää on ottaa näkökulmaksi siitä saatava hyöty, mitä kaikkea uusi työnantaja voi saavuttaa kauttasi. Olipa osaamisesi spesiaalia substanssia tai huikeaa tiimityötaitoa, esihenkilökapasiteettia tai verkostoissa vaikuttamista – tai yhdistelmää näistä – sen ilmentymä voimavarana näyttäytyy, jos sitä voi peilata omaan tulevaisuuteen.

Avoimen työhakemuksen paradoksi – pitkät shortsit

Minulta kysytään usein, miltä hyvä ja toimiva avoin hakemus näyttää. Se koostuu CV:stä ja ns. motivational letteristä. Haaste on se, että avoimen hakemuksen pitäisi sopia ”mihin vain”, koska ethän voi tietää, mihin tehtävään juuri sinut nähdään mielenkiintoisena. Koitat siis ympätä CV:hen kaiken mahdollisen, jotta kaikki relevantti tieto on mukana. Kirjoitat saatekirjeeseen myös kaiken jo tekemäsi, ja harmi kyllä lopputuloksena voi syntyä summaus, jota voi olla haastavaa kenenkään muun käsittää.

Ja se kullanarvoinen ohje tulee tässä

Kun kipuilet – mikä siis on oikein viisasta – avoimen hakemuksen kirjoittamisen kanssa, älä ajattele liikaa menneitä. Äläkä lukijaakaan. Ajattele itseäsi! Mikä sinussa on olennaista ja merkityksellistä, mikä määrittää sinun tulevaisuuttasi. Kirjoita sellainen avoin hakemus, joka on vastaus unelmiesi työpaikkailmoitukseen!

Aloita siis avoimen hakemuksen kirjoittaminen kirjoittamalla ensin unelmiesi työpaikkailmoitus.

Ja näin se tehdään:

Alussa on ingressi, joka kertoo

… yrityksestä ja sen arvoista. Kirjoita vilpittömästi teksti, joka kertoo yrityksestä joka sinua puhuttelee. Mikä sen visio on, mikä missio ohjaa sen toimintaa. Millaista sen johtaminen, ja henkilöstöjohtaminen on. Miten hienoja sen tuotteet ja palvelut ovat, miten ne sinua puhuttelevat.

Seuraavaksi tulee titteli

… ja siksi etsimme nyt sinua TITTELI, joka sopisi juuri sinulle ja sinun urakaareesi

Sitten seuraa tehtäväkuvaus

Vastaat tässä tehtävässä

Seuraavaksi kuvaus, mitä sinulta edellytetään

Menestyt tehtävässä, kun

Hakuaika on jo käynnissä, ota siis kiireellä yhteyttä!
Eli kirjoita ensin unelmien työpaikkailmoitus ja sen jälkeen siihen osuva ja innostunut hakemuksesi.

Onnea matkaan & soitellaanhan taas?

Blogiartikkelin kirjoittaja
Tarja Ilvonen
Johtaja Board Competencies, Senior Headhunter

Etsitkö uusia mahdollisuuksia?

Katso kaikki avoinna olevat tehtävät tai jätä avoin hakemus!

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
InHunt Group logo
CEO, Senior C-level Business Executive
Toiminnanjohtaja
Engagement Director, Public Sector, Nordcloud
Ravintolatoimenjohtaja
Myyntijohtaja, Louhe Oy
Uusimmat

Blogista

Nopeasti muuttuva teknologia ja kiristyvät turvallisuusvaatimukset haastavat hallitukset _1200px_2
Haastattelussa hallitustyön ammattilainen Timo Lappi – moderni hallitus kehittyy ja kehittää
Haastattelussa hallitustyön ammattilainen Timo Lappi – moderni hallitus kehittyy ja kehittää.
InHuntBlog_Työnantajat rekrytoivat myös joulukuussa_plain
Työnantajat rekrytoivat myös joulukuussa – näin erotut joukosta
Unelmien työpaikan etsiminen voi tuntua loputtomalta prosessilta. Vaikka et aina voi itse päättää, milloin aloitat työnhaun, voit parantaa mahdollisuuksiasi...
Kiinteä korvaus vai “success fee” rekrytointikumppanille avainhenkilöitä haettaessa. Kuvassa henkilö punnitsee ajatuksia rekrytointia suunnitellessa.
Kiinteä korvaus vai “success fee” rekrytointikumppanille avainhenkilöitä haettaessa
Avainhenkilöiden rekrytointi on aikaa vievä ja haastava prosessi. Lue kolme syytä, miksi kiinteä palkkio voittaa success fee -palkkion.
InHuntBlog_Miten hyödyntää ehdokkaiden arviointia rekrytointiprosessin parantamiseksi_1200px_plain
Miten hyödyntää ehdokkaiden arviointia rekrytointiprosessin parantamiseksi
Miten löydät juuri oikean henkilön työtehtävään? Ehdokkaiden arvioinnin avulla voit tehdä perustellumpia rekrytointipäätöksiä. Lue lisää>>
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa

    Artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi

    Teen itse ja säästän - vai säästänkö?

    Jätä sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle kolme faktantäyteistä työnantajille ja yrityksen päättäjille suunnattua asiantuntija-artikkelia sekä viikottaisen uutiskirjeemme. Voit halutessasi poistua postituslistalta uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.