Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen

Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen

Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen

Me headhunterit saamme paljon yhteydenottoja uuden uran suunnittelun äärellä olevilta henkilöiltä. On ihan eri asia, etsitkö uutta työtä koska haluat, vai koska on pakko. Mutta olipa tilanne kumpi tahansa, ohje on molempiin sama: mieti rauhassa mitä haluat. Kyse on sinun elämästäsi. Pohdi siis huolella mitä jatkossa haluat tehdä ja miksi.

Mietintä auttaa osumatarkkuudessa

Jos olet tilanteessa, jossa huomaat olevasi väärässä työpaikassa ja siksi lähdet pohtimaan uutta työtä, on siinä mukana myös positiivista jännitettä, omaa aktiivista päätöksentekoa. Toki taustalla voi olla myös pettymystä nykyiseen työhön, työnantajayritykseen – tai mikä tyypillisintä, omaan esihenkilöön. Silloin voi myös soitto headhunterilta toimia sysäyksenä alkaa aktiivisesti pohtia uutta. Joskus saatat kysyä tutulta luotto-headhunterilta, mikä olisi hyvä urakäänne seuraavaksi. Mutta se sinun on mietittävä itse – ja silloin headhunterkin saattaa kiinnostua sinusta. Voit sparrailla headhunterin kanssa, mikä sinua nyt innostaa, mihin kokemustaustasi antaa eväitä ja mitä uutta halua oppia. Olet tärkeän äärellä!


Ihan toisenlainen puheenparsi ymmärrettävästi on tilanteessa, jossa et ollut itse siirtymässä eteenpäin, mutta tilanne nyt onkin yllättäen se. Sinulta ei kysytty, sinulle se vain kerrottiin.

Headhunterin näkökulmasta nämä tilanteet ovat kuitenkin lähtökohdiltaan usein hämmentävän samanlaisia.

 

Tämän päivän elämä on täynnä syötteitä, fiidejä, ärsykkeitä ja herätteitä. Niitä on jopa siinä määrin, että emme ehkä tule toimineeksi, ellei jokin meidän ulkopuolinen asia tuuppaa meitä eteenpäin.

Ota sinä kuitenkin aktiivinen koppi omasta urastasi. Headhunterilta voit saada näkymää, mitä alalla nyt tapahtuu, tai mikä on juuri sinun ammattikuntasi tehtäväkentässä jännittävää. Hän voi ehkä myös valottaa, missä asioissa kannattaa kouluttautua tai mitä kokemustaustaa kannattaa juuri nyt korostaa, kun sinulla juuri sellaista sopivasti on. Tai juuri sellaista olet kiinnostunut nyt oppimaan.

Katse tulevaisuuteen, omaasi ja tulevan työnantajan

Kun pohdit uutta työtä ja uraa, mieti kaikkea sinulle jo kertynyttä kokemusta ja osaamista ja peilaa sitä mahdollisen uuden työnantajan tulevaisuuden tarpeisiin. Olet uniikki yhdistelmä sinulle kertynyttä kokemustaustaa ja uuden oppimisen innokkuutta. Kukaan muu ei ole juuri sellainen kuin sinä olet.

Kun mietit omaa potentiaaliasi, on toki hyvä kuvata mitä historiassa on tapahtunut ja mitä kaikkea oletkaan saanut aikaan. Mutta tärkeää on ottaa näkökulmaksi siitä saatava hyöty, mitä kaikkea uusi työnantaja voi saavuttaa kauttasi. Olipa osaamisesi spesiaalia substanssia tai huikeaa tiimityötaitoa, esihenkilökapasiteettia tai verkostoissa vaikuttamista – tai yhdistelmää näistä – sen ilmentymä voimavarana näyttäytyy, jos sitä voi peilata omaan tulevaisuuteen.

Avoimen työhakemuksen paradoksi – pitkät shortsit

Minulta kysytään usein, miltä hyvä ja toimiva avoin hakemus näyttää. Se koostuu CV:stä ja ns. motivational letteristä. Haaste on se, että avoimen hakemuksen pitäisi sopia ”mihin vain”, koska ethän voi tietää, mihin tehtävään juuri sinut nähdään mielenkiintoisena. Koitat siis ympätä CV:hen kaiken mahdollisen, jotta kaikki relevantti tieto on mukana. Kirjoitat saatekirjeeseen myös kaiken jo tekemäsi, ja harmi kyllä lopputuloksena voi syntyä summaus, jota voi olla haastavaa kenenkään muun käsittää.

Ja se kullanarvoinen ohje tulee tässä

Kun kipuilet – mikä siis on oikein viisasta – avoimen hakemuksen kirjoittamisen kanssa, älä ajattele liikaa menneitä. Äläkä lukijaakaan. Ajattele itseäsi! Mikä sinussa on olennaista ja merkityksellistä, mikä määrittää sinun tulevaisuuttasi. Kirjoita sellainen avoin hakemus, joka on vastaus unelmiesi työpaikkailmoitukseen!

Aloita siis avoimen hakemuksen kirjoittaminen kirjoittamalla ensin unelmiesi työpaikkailmoitus.

Ja näin se tehdään:

Alussa on ingressi, joka kertoo

… yrityksestä ja sen arvoista. Kirjoita vilpittömästi teksti, joka kertoo yrityksestä joka sinua puhuttelee. Mikä sen visio on, mikä missio ohjaa sen toimintaa. Millaista sen johtaminen, ja henkilöstöjohtaminen on. Miten hienoja sen tuotteet ja palvelut ovat, miten ne sinua puhuttelevat.

Seuraavaksi tulee titteli

… ja siksi etsimme nyt sinua TITTELI, joka sopisi juuri sinulle ja sinun urakaareesi

Sitten seuraa tehtäväkuvaus

Vastaat tässä tehtävässä

Seuraavaksi kuvaus, mitä sinulta edellytetään

Menestyt tehtävässä, kun

Hakuaika on jo käynnissä, ota siis kiireellä yhteyttä!
Eli kirjoita ensin unelmien työpaikkailmoitus ja sen jälkeen siihen osuva ja innostunut hakemuksesi.

Onnea matkaan & soitellaanhan taas?

Blogiartikkelin kirjoittaja
Tarja Ilvonen
Johtaja Board Competencies, Senior Headhunter

Etsitkö uusia mahdollisuuksia?

Katso kaikki avoinna olevat tehtävät tai jätä avoin hakemus!

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Vesiliikelaitoksen johtaja
Rahoitusjohtaja, SSA Rakennus Oy
Talousjohtaja
Palvelujohtaja, Söderberg & Partners
Toimitusjohtaja, Kuopion Palloseura
Uusimmat

Blogista

Hallituksen jäsenhaku – hakujen aatelia_InHuntBlogi_1200x630px_plain_1
Hallituksen jäsenhaku – hakujen aatelia
Hallitustyöskentelyn tulevaisuus vaatii muutosta, ja me InHuntilla olemme valmiina tähän muutokseen.
InHuntBlogi_Jukka Marttila – uudenlainen tapa tehdä headhunttausta_plain
Jukka Marttila – uudenlainen tapa tehdä headhunttausta
Jukka Marttila lähti rohkeasti kokeilemaan työurallaan uutta, jolloin pohdintaan nousivat myös omat arvot ja työskentelytavat.
Työnhaun hankaluudet- 7 yleistä virhettä ja niiden välttäminen_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vältä näitä virheitä, jos haluat tulla valituksi
Tässä lista sellaisia virheitä, joihin ehdokkaat aika ajoin sortuvat rekrytointiprosessin aikana ja joiden takia heikentävät omia mahdollisuuksiaan tulla valituksi...
Placementilla rakennetaan työnantajabrändiä_InHuntBlogi_1200x630px_plain_1
Placementilla rakennetaan työnantajabrändiä
Placement-palveluilla edistetään henkilön uudelleen työllistymistä.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa