Diversiteetti tuo uutta virtaa yrityksiin

Jaa somessa:

Diversiteetti tuo uutta virtaa yrityksiin

Jatkuvan kasvun ja kehityksen raaka-aineeksi tarvitaan erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia sekä uusia poikkeavia ja jopa haastavia ajatuksia. Diversiteetillä eli monimuotoisuudella edistetään luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä sekä tuodaan taloon uudenlaisia ajattelumalleja, näkökulmia ja osaamista.

Yhdellä ja samalla henkilöinvestoinnilla voidaan joko toistaa tuttua ja turvallista toimintamallia, tai vaihtoehtoisesti ottaa jänisloikka kehityksessä eteenpäin rakentamalla diversiteettiä.

Tuoreet näkemykset kehittävät koko organisaatiota

Jo yhden uudenlaisen näkemyksen omaavan henkilön palkkauksella voidaan saada jopa koko organisaatio katsomaan asioita tuoreesta vinkkelistä. Uusi ajattelumalli voi parhaimmillaan vaikuttaa muun muassa organisaation työskentelytapoihin, tuotekehitykseen ja kansainvälistymiseen.

 

Diversiteetin vaikutus työnantajakuvaan on kiistaton. Nuoret arvioivat jo nyt työnantajia myös sen mukaan, miten diversiteetti organisaatiossa toteutuu. Diversiteetti kertoo arvoista ja erityisesti niiden toteutumisesta käytännössä. Myös yrityksen imago voi parantua monikulttuurisuuden ja monimuotoisuuden myötä.

Lisäksi sukupuolten tasa-arvo saattaa olla yksi innovaatiorahoituksen edellytyksistä, ja ehkä kohta muukin diversiteetti.

Tuuletetaan yrityskulttuuria!

Joissakin yrityksissä on erityisen vahva organisaatiokulttuuri ja rekrytoinnin edellytyksenä on tavallisesti, että uusi työntekijä sopii tuohon kulttuuriin.

 

Mitä jos ei sopisikaan? Mitä jos kulttuurisopivuus on kehityksen este? Mitä jos henkilö, joka on vähän vähemmän ”culture fit”, saisikin uutta ajattelua aikaiseksi koko yhteisössä? Uskaltaako joku antaa mahdollisuuden kehitykselle, jossa organisaatioon tuodaan uutta tuulettamalla reippaasti yrityskulttuuria?

 

Samalla palkkarahalla eli henkilöinvestoinnilla voi saada moninkertaisen määrän kehityksen ja kasvun aineksia, kun pitää mielessä monimuotoisuuden tuomat mahdollisuudet. Yksinkertaisimmillaan diversiteetti saattaa tarkoittaa 59-vuotiaan palkkaamista parikymppisistä koostuvaan start up -yritykseen.

Headhunterit diversiteetin rakentajina

Diversiteetin mahdollistaminen on suorahaulla selkeästi normaalia rekryilmoittelua todennäköisempää. Perehtyvät ja liiketoiminnan tarpeet ymmärtävät headhunterit tekevät kaikkensa löytääkseen asiakkaalle erilaisia kriteerit täyttäviä ehdokkaita.

 

Aina tämä ei toteudu. Kaikkiin tehtäviin ei vielä Suomesta löydy eri kulttuuri-, kieli- tai etnisen taustan omaavia. Toisiin tehtäviin on jopa vaikea löytää edes eri sukupuolta olevia kandidaatteja. Mutta me kyllä käännämme kaikki kivet, jotta voimme esitellä finaaliehdokkaina mahdollisimman erilaisia hakukriteerit täyttäviä henkilöitä.

Uudistuminen vaatii kuitenkin rohkeutta. Löytyykö sitä?

Blogiartikkelin kirjoittaja

Pia Siukosaari
Senior Headhunter
InHunt Group Oy

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Resort General Manager
Henkilöstöjohtaja
Client Director
Tuotantojohtaja
Toimitusjohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa