Diversiteetti tuo uutta virtaa yrityksiin

Jaa somessa:

Diversiteetti tuo uutta virtaa yrityksiin

Jatkuvan kasvun ja kehityksen raaka-aineeksi tarvitaan erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia sekä uusia poikkeavia ja jopa haastavia ajatuksia. Diversiteetillä eli monimuotoisuudella edistetään luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä sekä tuodaan taloon uudenlaisia ajattelumalleja, näkökulmia ja osaamista.

Yhdellä ja samalla henkilöinvestoinnilla voidaan joko toistaa tuttua ja turvallista toimintamallia, tai vaihtoehtoisesti ottaa jänisloikka kehityksessä eteenpäin rakentamalla diversiteettiä.

Tuoreet näkemykset kehittävät koko organisaatiota

Jo yhden uudenlaisen näkemyksen omaavan henkilön palkkauksella voidaan saada jopa koko organisaatio katsomaan asioita tuoreesta vinkkelistä. Uusi ajattelumalli voi parhaimmillaan vaikuttaa muun muassa organisaation työskentelytapoihin, tuotekehitykseen ja kansainvälistymiseen.

 

Diversiteetin vaikutus työnantajakuvaan on kiistaton. Nuoret arvioivat jo nyt työnantajia myös sen mukaan, miten diversiteetti organisaatiossa toteutuu. Diversiteetti kertoo arvoista ja erityisesti niiden toteutumisesta käytännössä. Myös yrityksen imago voi parantua monikulttuurisuuden ja monimuotoisuuden myötä.

Lisäksi sukupuolten tasa-arvo saattaa olla yksi innovaatiorahoituksen edellytyksistä, ja ehkä kohta muukin diversiteetti.

Tuuletetaan yrityskulttuuria!

Joissakin yrityksissä on erityisen vahva organisaatiokulttuuri ja rekrytoinnin edellytyksenä on tavallisesti, että uusi työntekijä sopii tuohon kulttuuriin.

 

Mitä jos ei sopisikaan? Mitä jos kulttuurisopivuus on kehityksen este? Mitä jos henkilö, joka on vähän vähemmän ”culture fit”, saisikin uutta ajattelua aikaiseksi koko yhteisössä? Uskaltaako joku antaa mahdollisuuden kehitykselle, jossa organisaatioon tuodaan uutta tuulettamalla reippaasti yrityskulttuuria?

 

Samalla palkkarahalla eli henkilöinvestoinnilla voi saada moninkertaisen määrän kehityksen ja kasvun aineksia, kun pitää mielessä monimuotoisuuden tuomat mahdollisuudet. Yksinkertaisimmillaan diversiteetti saattaa tarkoittaa 59-vuotiaan palkkaamista parikymppisistä koostuvaan start up -yritykseen.

Headhunterit diversiteetin rakentajina

Diversiteetin mahdollistaminen on suorahaulla selkeästi normaalia rekryilmoittelua todennäköisempää. Perehtyvät ja liiketoiminnan tarpeet ymmärtävät headhunterit tekevät kaikkensa löytääkseen asiakkaalle erilaisia kriteerit täyttäviä ehdokkaita.

 

Aina tämä ei toteudu. Kaikkiin tehtäviin ei vielä Suomesta löydy eri kulttuuri-, kieli- tai etnisen taustan omaavia. Toisiin tehtäviin on jopa vaikea löytää edes eri sukupuolta olevia kandidaatteja. Mutta me kyllä käännämme kaikki kivet, jotta voimme esitellä finaaliehdokkaina mahdollisimman erilaisia hakukriteerit täyttäviä henkilöitä.

Uudistuminen vaatii kuitenkin rohkeutta. Löytyykö sitä?

Blogiartikkelin kirjoittaja

Pia Siukosaari
Senior Headhunter
InHunt Group Oy

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
InHunt Group logo
Headhunter
Country Retail Manager
Markkinointijohtaja, Varusteleka
Sales Manager, Abena Finland Oy
Aluejohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog__1200x630px_plain
InHuntin Advisory Board -toimintamalli täydentyy uudella konseptilla, Ambassadorilla
InHuntin Advisory Board -toimintamalli täydentyy uudella konseptilla, Ambassadorilla, joka on käytössä Metson Women’s Leadership Forumilla.
InHunt_hallitushakuDSC00328_HD
Hallituspaikan haku -valmennus: Suuri suosio ja innostuneita osallistujia
InHunt Groupin Hallituspaikan haku -valmennus on saanut suuren suosion ja vuoden 2024 ensimmäinen tilaisuus oli jälleen täynnä.
Kaupan ja elintarvike- alan osaajat_InHuntGroup_plain2
Varmista parhaat osaajat kaupan alan tehtäviin - näin onnistut!
InHuntin kaupan alan osaajapooli kattaa laajasti toimialaosaajia vähittäis- ja tukkukaupasta sekä elintarviketoimialalta.
Liitot, yhdistykset ja säätiöt_pooli_InHuntGroup_plain3
Miten välttää kymmenien tuhansien eurojen virheinvestointi liiton, järjestön tai säätiön rekrytoinnissa?
Suomessa kolmas sektori on täynnä monipuolisia toimijoita, jotka tarvitsevat parhaita osaajia menestyäkseen. Miten suorahaku voi olla avain onnistuneeseen rekrytointiin...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa