Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla

Jaa somessa:

Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua ajankohtaisista hallitustason teemoista. Keynote Speaker Hanna Kivelä Fujitsulta aloitti tilaisuuden vaikuttavalla puheenvuorollaan kestävästä digitaalisesta murroksesta.

Keynote Speaker Hanna Kivelä Fujitsulta aloitti Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisen alumnitapahtuman vaikuttavalla puheenvuorollaan kestävästä digitaalisesta murroksesta.

Hanna Kivelä on Fujitsun toimitusjohtaja Suomessa sekä johtoryhmän jäsen Fujitsu Europessa. Hanna on toiminut vuosien varrella lukuisissa eri yrityksissä hallitus- ja neuvonantajarooleissa. Parhaillaan hän on Lindström Groupin hallituksen varapuheenjohtaja ja Excellence Finlandin varapuheenjohtaja. Hanna edistää myös suomalaisen yhteiskunnan digitaalista muutosta Teknologiateollisuus ry:n ICT-toimialan neuvottelukunnassa sekä Teknologiateollisuus ry:n hallituksen varajäsenenä. Ennen nykyistä tehtäväänsä Hanna toimi erilaisissa johtotehtävissä Googlessa, sekä Irlannin EMEA-pääkonttorissa että Suomessa. 

Make the world more sustainable by building trust in society through innovation

”Fujitsun purpose on vaikuttava ja puhutteleva”, Hanna Kivelä toteaa ja jatkaa: ”Tänä päivänä kaikkien yritysten ja yhteistyökumppaneiden on otettava vastuullisuus vakavasti. Me edistämme elämän onnellisuutta teknologialla ja se näkyy toiminnassa konkreettisesti äärimmäisenä luottamuksena, laajana kattauksena palveluita sekä innovatiivisuutena.”

Maailman muutos – maailman murros

Tämän päivän elämässä kohtaamme valtavan määrän erilaisia haasteita. Niistä monet kohdistuvat niin liiketoimintaan kuin meidän jokaisen arkeenkin. Osa haasteista kytkeytyy toisiinsa, mutta osa liittyy yksittäisiin toimintoihin jotka vaativat selkeitä valintoja. Tällaisia ovat esimerkiksi ympäristöön ja ilmaston lämpenemiseen liittyvät päätökset. ”Näissä yritysten ylimmän johdon täytyy ottaa ohjat käsiinsä ja luotsata toimintaa määrätietoisesti. Yritysten hallituksissa tulee olla, tai tulee muodostaa selkeä näkemys oman yrityksen ja sen kumppanivalintojen osalta, millaista toimintaa haluamme edistää ja millaisena itse näyttäytyä”, Kivelä toteaa.

Kivelän puheenvuoron siivittämänä tärkeimmäksi viestiksi kuitenkin aiheesta nousee sen mahdollisuudet: eihän kyse lopulta ole vain haasteista, vaikka toiminnan kehittäminen usein sellaiseksi koetaankin. ”Kyse on omista valinnoista, jotka ovat entistä parempia – kestävämpiä”, Hanna sanoo. ”Kestävän toiminnan arvo muodostaa liiketoiminnalle mallin, joka kattaa arvonmuodostuksen kaikissa huomioon otettavissa näkökulmissa: ympäristö, ihmiset sekä talous.”

 

Change Makers, eli ne yritykset, jotka etenevät muutoksen eturintamassa saavat selkeän kilpailuedun muihin yrityksiin nähden. ”Suomi on edelläkävijäyritysten edelläkävijämaa, Saksan jälkeen toisena. Suomessa 23 % yrityksistä on Change Makereita (Saksassa 24 %), joten olemme hyvässä asemassa – mutta matkaa on vielä jäljellä”, Kivelä sanoo. Myös toimialoista erottuvat muutosta ensimmäisenä edistävät, joita ovat mm. energia, terveydenhuolto, finanssisektori, valmistus ja vähittäiskauppa.

Matkalla Change Makeriksi?

AI tulee vaikuttamaan kaikissa liiketoiminnoissa, ja 88 % yrityksistä investoi siihen tänä vuonna. Valtaosa hyödyntää sitä nykyisin esimerkiksi asiakasrajapinnan töiden automatisoinnissa ja rutiinitöissä, mutta seuraavien muutaman vuoden aikana tässä tapahtuu merkittävää laajentumista. AI on jatkossa enemmän ja enemmän mukana yritysten kriittisissä ja kompleksissa toiminnoissa. 

Hanna antoi esityksessään konkreettiset askelmerkit etenemiseksi:

  1. Määrittele organisaatiosi tarkoitus ja aseta selkeät tavoitteet
  2. Määrittele end-to-end SX strategia ja toimeenpane se
  3. Kasvata sisäisesti hyödyntämääsi dataa
  4. Tee aktiivista yhteistyötä muiden kanssa datan hyödyntämisessä

Minkä kysymyksen sinä aiot esittää seuraavassa hallituksen kokouksessasi?


Artikkelin kirjoittaja,

Tarja Ilvonen
Johtaja, Board Competencies
Senior Headhunter

Lue myös tilaisuuden toisen keynote speakerin Päivi Koiviston ajatuksia vastuullisuudesta blogista ”Vastuullisuus hallituksen agendalla: miksi?”:

Vastuullisuus hallituksen agendalla-miksi__InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vastuullisuus hallituksen agendalla: miksi?
Vastuullisuus hallituksen agendalla: miksi? Päivi Koivisto, Kalmarin vastuullisuusjohtaja, oli yksi InHunt Groupin Hallituspaikan...
Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Toimitusjohtaja
Asiakkuusjohtaja
Commercial Director - CollectiveCrunch
Maajohtaja, Finfact Oy
Resort General Manager
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
Vastuullisuus hallituksen agendalla-miksi__InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vastuullisuus hallituksen agendalla: miksi?
Vastuullisuus hallituksen agendalla: miksi? Päivi Koivisto, Kalmarin vastuullisuusjohtaja, oli yksi InHunt Groupin Hallituspaikan haku -valmennuksen ensimmäisen...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa