Ehdokastyytyväisyys rekrytoinnissa

Ehdokastyytyväisyys rekrytoinnissa. Kuvassa ehdokas ja työnantaja kättelevät toisiaan.
Jaa somessa:

InHunt Groupilla on Suomessa eniten määrällisesti suorahakuja vuodessa: tänäkin vuonna teemme miltei 500 hakua eri puolilla Suomea, monenlaisiin yrityksiin, organisaatioihin ja kolmannelle sektorille unohtamatta tehtäväkirjoa hallitus- ja ylimmän johdon hauista päällikkö- ja asiantuntijatasolle. Usein ajatellaan, että ehdokastyytyväisyys on nimenomaan rekrytointikonsultin kriittinen mittari, mutta kyllä se on sitä myös työnantajalle.

Ehdokkaat arvostavat yhä enemmän työnantajia, jotka hyödyntävät headhuntereita rekrytoinnissaan. Tällä tavoin ehdokas voi luottamuksellisesti kysyä lisää ja pohdiskella rekrytointiammattilaisen kanssa, olisiko tämä tehtävä minulle sopiva – vastaisiko se varmasti toiveitani.

Myös mahdollisuus kilpailijalle siirtymisestä voisi petrata työelämätoiveita, mutta eihän sellainen muuvi ole ihan helppo. Myös silloin ensimmäiset keskustelut luottamuksellisesti headhunterin kanssa antavat riittävää lisävalaistusta, onko tämä suunta oikea. Jos hakemus pitäisi lähettää suoraan työnantajalle, noh – se voi jäädä lähettämättä.

Myös siirtyminen uuteen työhön silloin kun ei oikeasti etsi uutta työtä, yllättää ihanasti! Eihän kyse ollut siitä, etteikö uudet haasteet kiinnostaisi, arki vain vei työstään innostunutta ammattilaista. Silloin on hyvä, että puhelu saapui: mitä, olet siis headhunter…?

Ehdokastyytyväisyyden merkitys on kovassa kasvussa

Näinä aikoina työpaikkailmoituksiin tulee tyypillisesti paljon hakemuksia, tehtävästä riippumatta. Mutta hakipa tehtävää yrityksellenne relevantimpi tai täysin mahdotonkin valinta, on äärimmäisen tärkeää kohdata hakija kunnioittavasti.

Ehkäpä tällä koulutus- tai kokemustaustalla et valitsisi henkilöä juuri tähän rooliin, mutta muista että hän voi olla myös tuleva yhteistyökumppaninne – tai asiakkaanne.     

Kun hakemusten tulva joka tapauksessa tulee, näetkö aidosti järkeväksi siirtää sisäisiä resurssejanne prosessin hoitamiseen? Ja mistä voit olla varma, että siltikään kaikki menisi kuten Strömsössä? Riskinä on silloin, että joku hakija ei saa hänelle kuuluvaa huomiota.

Tätä riskiä ei ole, kun hyödyntää InHuntia: me hoidamme prosessin alusta loppuun tyylikkäästi ja työnantajakuvaanne vaalien.

InHuntin ehdokas-NPS on huikeat 81

Käytännössä tämä tarkoittaa seuraavia asioita:

InHunt mittaa ehdokastyytyväisyyttä systemaattisesti kysyen suosittelijahalukkuulta kaikilta finaaliehdokkailta. He ovat kulkeneet läpi koko ehdokaspolun houkuttelusta toimeksiantajan tapaamisiin
ehdokkaistamme 83 % suosittelee meitä antaen arvosanaksi 9 tai 10
ehdokkaistamme peräti 98 % suosittelee InHuntia antaen arvosanaksi 7, 8, 9 tai 10. Vain 2 % antaa arvosanan väliltä 0 – 6. Näissä tapauksissa jotain on mennyt pieleen ja siksi ehdokkaiden kanssa käytävät palautekeskustelut ovat toiminnan kehittämisemme kulmakivi
me kysymme ehdokas-NPS:ää anonyymisti, jotta ehdokas varmasti kertoo aidosti, jos jotain meni pieleen. Myös kiitoksista iloitsemme porukalla
InHuntissa tutkitaan ehdokastyytyväisyyttä erikseen palkattujen ja valitsematta jääneiden ehdokkaiden populaatioseurannalla: valitsematta jääneistä ehdokkaista 82 % suosittelee meitä antaen arvosanaksi parhaat 9 tai 10. Samoin näistä peräti 98 % suosittelee InHuntia antaen arvosanaksi 7, 8, 9 tai 10.
Kuvassa InHunt Groupin Ehdokas- ja asiakaspalautteita 2024.

Rekrytointiprosessin läpi kuljettaessa headhunter on koko ajan matkassa mukana. Siksi myös tyytyväisyys – tai tyytymättömyys – usein kohdistuu häneen. Mutta ihan selvää on myös se, että mitä headhunter ikinä tekeekään, se sataa myös rekrytoivan yrityksen laariin. Me myös sparraamme työnantajaa hyvän ehdokasmielikuvan varmistamiseksi, jotta onnistumme yhdessä.

Loistava prosessi ylläpitää hyvää tai jopa kasvattaa työnantaja- ja yrityskuvaa – sekä palkatun, mutta myös palkkaamatta jääneiden ehdokkaiden silmissä.

Ja kun muistat, että he ovat myös asiakkaitanne, joko yksityishenkilöinä tai asiakasyrityksenne päättäjinä, kannattaa seuraavan rekrytoinnin äärellä pyytää tarjous InHuntista. Anna meidän auttaa!

Artikkelin kirjoittaja
Tarja Ilvonen
Johtaja, Board Competencies
Senior Headhunter

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Business Development Manager
Aluepäällikkö / - johtaja
Toiminnanjohtaja
HR Director
Kehitysjohtaja
Uusimmat

Blogista

InHunt_Blog_The Great Resignation 2.0 sekä The Great Reshuffle 2
Kohti vuotta 2025: The Great Resignation 2.0 tulossa. Oletko valmiina?
Näyttää siltä, että toinen suuri irtisanoutumis- ja työnvaihtoaalto on alkamassa vuonna 2025. 6 vinkkiä, kuinka varautua työnantajana
InHunt_Blog__kolme_suurinta_haastetta startup-yritysten rekrytoinnissa_1200px_plain
Kolme suurinta haastetta startup-yritysten rekrytoinnissa
Tässä ovat kolme suurinta haastetta, joita startup-rekrytoijat kohtaavat, sekä käytännön neuvoja näiden haasteiden voittamiseksi.
viisi strategiaa ulkoisen rekrytointipalvelun tehokkaaseen käyttöön. Kuvassa kolme InHuntin senior headhuntteria neuvottelemassa.
5 strategiaa tehokkaaseen ulkoisen rekrytointipalvelun käyttöön
Kun yrityksesi alkaa kasvaa tasaisesti, itsenäinen rekrytointi voi muuttua yhä haastavammaksi. Aluksi sinä tai yrityksesi johto voitte hoitaa kaikki rekrytoinnit,...
Seitsemän vinkkiä oikean rekrytointikumppanin valintaan yrityksellesi. Kuvassa viisi henkilöä istuvat pyöreän pöydän ääressä ja neuvottelevat. Kuva on otettu ylhäältä alaspäin.
7 vinkkiä oikean rekrytointikumppanin valintaan yrityksellesi
Oikean lahjakkuuden hankkiminen voi olla haastavaa yrityksille nykyään, johtuen useilla toimialoilla vallitsevasta osaamisvajeesta ja merkittävästä muutoksesta...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa