Suomen Metsäyhdistys luotti asiantuntija-apuun ja onnistui aikataulupaineista huolimatta
Suomen Metsäyhdistys on vuonna 1887 perustettu metsäviestinnän asiantuntijaorganisaatio, jonka yksi keskeisimmistä tehtävistä on viestiä metsien mahdollisuuksista yhteiskunnan kehittämisessä. Alkuun kohderyhmänä oli koko kansa, mutta ajan myötä viestintää kohdennettiin erityisille ryhmille. Yksi kohteista on nuoriso, jonka tavoittamisen jatkuvuus varmistettiin rekrytoimalla tehtävään osaaja yhteistyössä InHuntin kanssa.
“Nuorisoviestinnän johtava asiantuntija on jäämässä tulevana syksynä eläkkeelle ja ajattelimme etsiä hänelle seuraajan ajan kanssa. Tilanne kuitenkin muuttui, kun saimme tiedon uuden ja laajan nuorisoa koskevan hankkeen käynnistymisestä jo muutaman kuukauden kuluttua. Hankkeeseen tarvittiin projektipäällikkö, joten ajattelimme tehtävän toimivan mainiona sisäänajona nuorisoviestinnän kovaan ytimeen”, kertoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Joensuu.
Uuden tekijän rekrytointi tuli siis ajankohtaiseksi suunniteltua nopeammin – keskelle kiireistä loppuvuotta.
“Totesimme tarvitsevamme kyseiseen rekrytointiin ammattiapua, eli jonkun, joka ottaa hoitaakseen kaiken resursseja vievän pohjatyön GDPR-säädöksiin liittyvine yksityiskohtineen ja etsii meille parhaimmat mahdolliset ehdokkaat”, Joensuu jatkaa.
Yhdistys teki suorahakutoimijoiden kesken nopean kilpailutuksen, joka päättyi InHunt Group Oy:n voittoon.
“InHuntin valtteina olivat selkeä toimintamalli sekä substanssiosaaminen – toinen rekrytointiin osallistuneista konsulteista oli perehtynyt metsäalaan. Kolmas sopimukseen johtanut tekijä oli InHuntin vahvaan rekrytointialan asiantuntemukseen ja kokemukseen perustuva toimintavarmuus, jonka ansiosta he saattoivat taata prosessin korkean laadun – kiireestä huolimatta”, Joensuu vetää yhteen.

Suomen Metsäyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Joensuu: “Rekrytointiprosessi onnistui tiukasta aikataulusta huolimatta.”
Rekrytointimenetelmäksi muotoutui avoimen haun sekä suorahaun yhdistelmä, joka oli Joensuun mukaan tehokas keino tarkastella laajaa hakijapotentiaalia ja tavoittaa juuri oikeat henkilöt.
Ehdokkaita kertyikin riittämiin, kuten yhdistyksen rekrytoinneissa on aina ollut tapana, mikä kuvastaa paitsi vahvaa työnantajamielikuvaa, myös metsäalan yleistä vetovoimaa.
“Osasimme odottaa, että tehtävä herättää laajaa kiinnostusta ensinnäkin siksi, että metsä on merkinnyt kautta aikain suomalaisille paljon. Suomalainen metsäsuhde on monipuolinen ja metsää hyödynnetään nyky-Suomessa moninaisemmin kuin koskaan ennen. Koko kenttä on siis laaja ja vaikuttaa tavalla tai toisella meihin kaikkiin, joten alan rajapinnassa toimiminen tarjoaa luonnollisesti houkuttelevan aseman viestintäalan ammattilaisille”, Joensuu kertoo.
InHuntin valtteina olivat selkeä toimintamalli sekä substanssiosaaminen
Jämäkkä prosessi piti kiireen hallinnassa
Suuresta kiinnostuksen määrästä ja aikataulupaineista huolimatta rekrytointiprosessi eteni Joensuun mukaan kellontarkasti kuin juna.
“Meitä tarvittiin alun määrittelyissä sekä lopun haastatteluissa. Perjantaisin saimme tiiviin tilannekatsauksen, mutta muun ajan saimme keskittyä täysin omaan tekemiseemme”, Joensuu kertoo.
InHunt kunnioitti Joensuun mukaan tarkasti heidän toiveitaan ja varmisti, että loppusuoralle edenneet hakijat täyttivät täsmälleen ennalta määritellyt melko haastavat kriteerit. Kunnioitusta herätti myös InHuntin arvostava tapa kohdella työnhakijoita, joista vain yksi kerrallaan voi voittaa.
”Aikataulu oli tiukka, mutta InHuntin kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti saimme uuden asiantuntijan tiimiimme sovitusti ja omia alkuperäisiä suunnitelmiamme huomattavasti nopeammin,” Joensuu kiittelee. “Oli todella mukava lähteä joulun viettoon, kun nimet olivat jo papereissa ja kaikki oli valmiina tulevan vuoden startteihin”.