Haluatko välttää sen, että CV:si tai työhakemuksesi ei siirry automaattisesti “ei jatkoon” pinoon? Pyri silloin välttämään seuraavia kliseitä sekä CV:ssä, että työhakemuksessa:

 

– Olen ulospäinsuuntautunut ja tulen hyvin ihmisten kanssa toimeen

 

– Olen tiimipelaaja, joka tykkää myös työskennellä itsenäisesti

 

– Olen nopea oppimaan / Olen innokas oppimaan uusia asioita

 

– Pidän uusista haasteista / En pelkää uusia haasteita

 

– Olen energinen ja tuloshakuinen

 

– Olen kokenut (tehtävä / rooli / ala) ammattilainen

 

– Henkilönä olen positiivinen ja helposti lähestyttävä

 

– jne. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään, mutta sait varmaan kiinni, mistä on kyse?

 

Äläkä käsitä väärin! Nuo edellä kirjoitetut asiat ovat kyllä erittäin arvostettuja piirteitä ja asioita, joita jokainen työnantaja hakee. Mutta pelkästään sellaisenaan käytettynä, voivat ne kääntyä henkilöä vastaan. Varsinkin jos hakemusta lukee vähänkin useamman rekrytoinnin tehnyt henkilö. Pahimmillaan näitä sitten tulee oikein pötkössä tyyliin:

 

”Olen kokenut markkinoinnin ammattilainen, joka ei pelkää uusia haasteita ja on nopea oppimaan uutta. Persoonana olen energinen, tuloshakuinen ja ulospäinsuuntautunut tiimipelaaja, joka tykkää myös työskennellä itsenäisesti.”

 

Jep jep…ei jatkoon.

 

Sen sijaan, että täytetään hakemus tyhjillä täytelauseilla, yritettäisiin mielummin keskittyä siihen, että tuodaan aidosti omat vahvuudet ja osaaminen esiin. Ja jos vielä mahdollista, tehdään se konkreettisten esimerkkien, numeroiden tai faktojen avulla. Mitä yritys saisi palkatessaan sinut? Tämä on hyvä kysymys, joka kannattaa itselleen esittää ja sen jälkeen katsoa omaa CV:tä ja/tai hakemusta ja miettiä, kuinka hyvin se nousee sieltä esiin. 

 

Hyvä CV / työhakemus on kyseiseen tehtävään kohdistettu ja niin, että rekrytointia tekevälle henkilölle tulee lukiessa se tunne, että häntä puhutellaan ja sanat on osoitettu juuri hänelle ja kyseistä tehtävää varten. Eikä niin, että sitä lukiessa rekrytoija miettii, kuinkakohan montaa paikkaa samalla CV:llä / hakemuksella on jo haettu. Parhaimmillaan, kun lukee hyvin kirjoitettua hakemusta ja / tai CV:tä tulee aidosti se fiilis, että haluaa tavata kyseisen henkilön. Valitettavasti tämä ei tapahdu liian usein ja hyvätkin ehdokkaat sortuvat tässä kirjoituksessa mainittuihin kliseisiin.

 

Kirjoittanut,

 

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014 ja vastaa tällä hetkellä InHuntin kansainvälisestä suorahakuverkostosta InHunt Worldistä. Viime vuodet Teemu on keskittynyt digitalisaatioon ja ennen kaikkea digitaaliseen transformaatioon rekrytointi- ja suorahakualalla.