Ennakointi on vaikeaa ja juuri siksi siihen pitää panostaa | Jussi Nissilä


Tilannekuva ja tulevaisuuden osaamistarpeiden ennakointi koulutuksen kehittämisessä. Työelämän murrosta ja kohtaantohaastetta koskevassa InHunt Groupin videopodcastsarjassa tapasimme Ami Säätiö sr:n toimitusjohtaja Jussi Nissilän.

Vieraana: Ami Säätiö sr:n toimitusjohtaja, KTT Jussi Nissilä
Juontaja: Tuuli Paasilehto, Senior Headhunter

Toimintaympäristömme murros megatrendeineen (kaupungistuminen, maahanmuutto, digitalisaatio, ilmastokriisi) on kuin hyökyaalto. Jostain päättelemme sen olevan tulossa vaikka selkeitä merkkejä ei heti ymmärrä tai pysty havaitsemaan.

Kohta 50 vuotta täyttävä Ami Säätiö sr on uuden edessä. Matka ammatillisia koulutuspalveluja järjestävästä säätiöstä kohti Helsingin seudun ammatillisen koulutuksen laatua, vaikuttavuutta ja tehokkuutta tukevaksi apurahasäätiöksi on alkanut. Säätiön tavoitteena on tuottaa Pääkaupunkiseudun toimintaympäristön ennakointitietoa ja ajantasaista tilannekuvaa. Näitä tarvitaan ammatillisen koulutuksen suuntaamisessa ja kohdentamisessa sekä tuotettavien palveluiden laadun ja vaikuttavuuden kehittämisessä. Näin voidaan kasvattaa Helsingin seudun kilpailukykyä sekä yritysten ja yksilöiden mahdollisuuksia menestyä muuttuvassa työelämässä.

Tässä videopodcastissa käsitellään kohtaantohaastetta yritys- ja yksilötasolla. Omasta osaamisesta huolehtiminen on jatkuvaa työtä. Jatkuva oppiminen on taito, jossa kukin voi kehittyä mieltämällä, miten oppii. Vaihdamme aivan erityisesti ajatuksia digitalisaation mukanaan tuomista vaatimuksista jatkuvalle oppimiselle ja mm. työperäiselle maahanmuutolle. Lokakuussa 2021 Teknologiateollisuus ennakoi, että teknologiatoimialalle tarvitaan seuraavan 10 vuoden aikana 130.000 uutta osaajaa! Osaajien houkutteluun ja sitouttamiseen voidaan vaikuttaa yrityksen ja yhteiskunnan toimesta. Osaajaksi kehitytään yksilötasolla. Mutta edellyttääkö kansainvälisen osaamisen hyödyntäminen vielä muuttoa maan rajojen yli digitalisoituvassa maailmassa? Mihin työyhteisöjä ja kohtaamisia työpaikalla vielä tarvitaan?

Kauppatieteiden tohtori Jussi Nissilällä on mielenkiintoinen ura johto- ja asiantuntijatehtävissä sekä opetus- ja kehitystehtävissä eri organisaatioissa ja hän on hyvä esimerkki jatkuvasta oppimisesta. Kiinnostavien kohtaantohaasteteemojen lisäksi tässä podcastissa kuullaan, milloin Jussi kokee itse olevansa luovimmillaan ja miten hän vapauttaa arjen keskellä tilaa luovuudelle ja pitkille ajatuksille.

Tule mukaan keskusteluun. Kuulemme mielellämme, mitä ajatuksia keskustelumme herätti!

Tuuli Paasilehto
Senior Headhunter
InHunt Group

Jaa somessa:

Lisää kuunneltavaa

yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa