Jatkuva oppiminen kasvun eväänä yritykselle ja työntekijälle | Tuula Antola

Tapasimme Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian johtajan Tuula Antolan kanssa InHunt Groupin videopodcastissa ja keskustelimme työelämän murroksesta ja kohtaantohaasteesta.

Vieraana: Tuula Antola, Omnia kuntayhtymän johtaja
Juontaja: Tuuli Paasilehto, Senior Headhunter

Jatkuva oppiminen tuo vaihtoehtoja, lisää hyvinvointia ja yleisesti lisää hallinnan tunnetta ympärillä muuttuvan maailman ja olosuhteiden keskellä.

Nykysääntelyn myötä koulutuksen suunnittelu lähtee yksilön (oppijan) tarpeista. Omniassakin pohditaan, mitä käytännössä tarkoittaa oppijalähtöinen pedagogiikka. Ihmisen osaaminen on kokonaisuus, joka on rakentunut muuallakin kuin koulun penkillä. Tutkinto tai täydennyskoulutuskokonaisuus luovat puitteet ja näytön osaamisesta. Kokonaisuuden suorittaminen voi olla jokaisella oppijalla yksilöllinen.

Selviytyminen jatkuvasta muutoksesta ja tulevaisuuteen varautuminen edellyttää että meillä kaikilla on tuntosarvet jatkuvasti pystyssä. Jatkuva, paikasta riippumaton oppiminen on taito ja itse asiassa se on osa jokaisen arkista työtä. Tämä on yksi esimerkki työelämän murroksen edellyttämistä metataidoista, joista tässä podcastissa keskustellaan paljon. On kyettävä tunnistamaan oma osaaminen niin, että sitä voi hyödyntää ja osaamisen rajat tunnistaessaan, täydentää. Headhunterina kohtaan joka päivä kandidaatteja, jotka ovat keskellä oman uransa käännekohtaa. Uuden tehtävän tai suunnan löytämistä helpottaa, jos osaa kommunikoida oman osaamisensa ja sen, mitä on tällä osaamisella saanut aikaan. Asiakasyrityksemme ovat oikein hyvin selvillä siitä, mitä pitäisi saada aikaiseksi ja mitä osaamista puuttuu. Palaset loksahtavat hyvin paikoilleen, kun yritys ja kandidaatti puhuvat samaa osaamisen ja aikaansaannosten kieltä. Löytyy se täydellinen match!

Tuula Antola on itse loistava esimerkki jatkuvasta oppimisesta. Hän kertoo vaihtaneensa uran suuntaa ja ammattia tähän asti seitsemän kertaa. ”Ei jokaista siirtoa tarvitse puhkianalysoida valintoja tehdessään”. Toisiaan täydentävät valinnat voivat selittyä jälkeenpäin, kun ne muodostavat osaamisen kehittymisen tarinan.

Työttömyys ja työvoimapula ovat työelämän murroksen myötä kehittyneitä ongelmia. Haasteiksi ne muuttuvat, kun ymmärretään että ratkaisun avaimet niihin on yhteiskunnalla, opetussektorilla sekä yrityksillä ja ihmisillä itsellään. Tässä videopodcastissa käsitellään monipuolisesti eri tahojen rooleja. Aivan erityisesti keskitytään yritysjohtajan ja työntekijän konkreettisiin mahdollisuuksiin itse myötävaikuttaa omaan tai yrityksensä tulevaisuuteen. Tule mukaan keskusteluun. Kuulemme mielellämme, mitä ajatuksia keskustelumme herätti!

Jaa somessa:

Lisää kuunneltavaa

yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa