job_interview

 

Olen tainnut muutaman kerran mainita, että suurin haaste on tulla valituksi työhaastatteluun. Sen jälkeen kaikki on omissa käsissä. Hyvin usein ihmiset kääntyvät myös puoleeni ja kysyvät miten työhaastattelussa tulisi toimia ja miten siihen tulisi valmistautua.

Työhaastattelu on usealle aika harvinaislaatuinen tilaisuus ja näin niiden todellinen luonne ja kulku on mysteeri.  Ensimmäinen asia, jonka yleensä totean on, että pitäisi pyrkiä konkretiaan eli mahdollisimman vähän ympäripyöreitä latteuksia, jotka eivät kerro oikeastaan mitään haastateltavasta. Turhan usein työhaastatteluun tullaan vähän takki auki ja kuvitellaan, että se on kuin mikä tahansa keskustelu. Osa haastattelijoista on kuitenkin raudanlujia ammattilaisia ja laittavat haastateltavat miettimään vastauksiaan haastamalla ja kyseenalaistamalla. En tässä kirjoituksessa varsinaisesti ota kantaa siihen, miten haastatteluun tulisi valmistautua, mutta alla listaan joitakin kysymyksiä ja käyn läpi miten niihin tulisi omasta mielestäni vastata:

”Kerro jotain itsestäsi?” Hyvin tyypillinen kysymys, jolla monet rekrytoijat avaavat haastattelun. Yleisin virhe on, että henkilö lähtee kertomaan omaelämäkertaansa vuodesta 1972. Työhaastattelussa on tärkeää pitää vastaukset lähellä tätä päivää, lyhyinä sekä konkreettisina. Kerro jotain sellaista, mitä muut eivät kerro ja jää näin positiivisella tavalla mieleen.

”Mistä pidät nykyisessä työssäsi?” Itse pidän tästä kysymyksestä todella paljon, koska se kertoo samalla mikä henkilöä motivoi ja miksi henkilö mahdollisesti hakee kyseistä paikkaa. Mieti hetki ja vastaa rehellisesti. Jos mahdollista niin pyri löytämään sellaisia asioita, joita todennäköisesti tulisit tekemään uudessa työssäsi.

”Miksi meidän pitäisi palkata sinut?” Liian usein haastateltava kompastelee tässä kysymyksessä ja vastaa ympäripyöreillä latteuksilla: ”Olen tiimipelaaja ja ahkera työntekijä joka ei pelkää haasteita. Lisäksi olen nopea oppimaan uusia asioita.” Näillä vastauksilla ei ainakaan omilla listoillani hirveän korkealle pääse. Oma ohjeeni on, että pyri tässäkin konkretiaan käyttämällä esim. tarkkoja lukuja tai aikaisempia saavutuksia apunasi. Suomalaisille on myös todella vaikea kehua itseään ja ollaan vähän turhankin vaatimatonta kansaa. Työhaastattelu on paikka, jossa vaatimattomuus ei ole hyve.

”Missä näet itsesi 5 vuoden päässä?” Älä vastaa tähän, että ”En tiedä” tai, että ”Viisi vuotta on pitkä aika ja minun on vaikea ajatella niin pitkälle”. Yrityksillä on visiota ja strategioita, jotka ulottuvat paljon pidemmälle kuin viisi vuotta ja he usein etsivät henkilöitä, jotka haluavat kasvaa ja kehittyä urallaan. Sinun ei tarvitse sanoa, että viiden vuoden päästä näet itsesi ko. yrityksessä, mutta voit kuvailla esimerkiksi positiota, yritystä, haasteita tai projekteja joiden parissa haluaisit nähdä itsesi viiden vuoden päästä.

”Minkä suuruista palkkaa tavoittelet?” ja jatkokysymys ”Mitä yritys sillä saa?”. Kuukausipalkkasi kerrottuna n. 1.55:llä on todellinen kustannus yrityksille sinusta kuukaudessa, joten on hyvä myös valmistautua perustelemaan palkkapyyntösi. Eli jälleen kerran käytä konkreettisia numeroita, vastuita, tuloksia etc. vastauksen apuna.

”Miksi työhistoriassasi on kahden vuoden rako?” En itse lähtisi selittelemään vaan kertoisin totuuden. Miksi tämä tilanne on tullut eteen, miten käytit sen ajan ja miksi olet tässä ja nyt. Varsinkin tässä aikakaudessa ei luulisi kenellekään tulevan enää yllätyksenä, että CV:stä saattaa löytyy aukko tai aukkoja.

”Mikä on isoin riski, jonka olet ottanut elämässäsi?” Monet yrityksistä etsivät rohkeita kunnianhimoisia henkilöitä. Jos et ole koskaan ottanut yhtään riskiä elämässäsi ja pelannut aina varman päälle, et ehkä ole heidän etsimänsä henkilö. Pyri kuitenkin vastaamaan tai edes perustelemaan se, miksi et ole joutunut tai halunnut ottaa riskejä.

”Mikä on suurin heikkoutesi / alue, joka tarvitsee kehittämistä? Erittäin tyypillinen työhaastattelukysymys johon liian usein henkilöt vastaavat sillä tavalla, että kääntävät heikkouden vahvuudeksi. ”Olen liian tarkka.”, ”Olen liian tunnollinen.” etc. Jokaisessa meissä on kehitettävää ja meistä kenestäkään ei tule koskaan valmista. Jokaisen olisi hyvä tunnistaa omat heikkoutensa ja vahvuutensa ja pystyä keskustelemaan niistä.

”Miksi ihmiset kiipeävät vuorille?” Tämä kysymys on hyvä tosin ehkä hivenen harvinaisempi. Kysymykseen tulee todella paljon erilaisia vastauksia kuten ”Päästäkseen huipulle.”, ”Nähdäkseen mitä on toisella puolella.”, ”Haastaakseen itsensä ja todistaakseen itselleen, että huipulle pääseminen on mahdollista.”. Kuten kaikki varmasti arvaavat ”En tiedä, koska ne tykkäävät siitä?” tyyppinen vastaus ei ole se paras vaihtoehto. Monesti rekrytoijat etsivät henkilöä, joka pystyy lähestymään asiaa järkevällä tavalla ja hivenen ehkä laatikon ulkopuolelta.

Sitten vielä loppukevennykseksi muutama epätavallisempi kysymys tunnettujen yritysten esittämänä:

”Jos voisit olla supersankari, kuka olisit?” – AT&T

“Jos joutuisit autiolle saarelle niin mitkä kolme asiaa ottaisit mukaasi?” – Yahoo

“Miksi tennispallo on pörröinen?” – Xerox

”Oletko ikinä varastanut kynää töistä?”- Jiffy Software

”Jos olisit laittanut puhelimesi äänettömälle ja se soisi silti äänekkäästi, mitä sanoisit minulle?” – Kimberly-Clark

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

Seuraa InHuntia LinkedInissä: http://www.linkedin.com/company/inhunt-group-oy

Tykkää InHuntista Facebookissa: https://www.facebook.com/InhuntGroup

Seuraa InHuntia Twitterissä: https://twitter.com/InHuntGroup

The Comments
  • Hyvä artikkeli. Varsinkin tuo kahden vuoden rako. Jos rekytoija laittaa sille suurta negatiivista arvoa, ei ymmärretä, että Suomessa on tällä hetkelle 300 000 ihmistä, jotka mielummin olisi töissä, kuin kotona.. Pätkiä on kaikilla.

    Googlehan on vähentänyt esim ”outoja” kysymyksiä, ja määritellyt kysymyksille standardit, koska ihmisten arviointi alkoi olemaan liian vaikeaa..

  • Haastattelijan kannattaisi kysyä konkreettisia lukuja. Itse olen törmännyt ”huolellisiin” joilla on 0% liikennevakuutuksen bonus, ja ”olen tarkka ja harkitseva”, jolla on neljä lasta kolmen eri miehen kanssa.

Add Your Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *