Soittiko headhunter?

InHunt blogi-Soittiko headhunter?
Jaa somessa:

Soittiko headhunter?

Arki rullaa ja mielenkiintoiset tehtävät seuraavat toisiaan. Vuosisuunnitelma ja strategisten tavoitteiden toteutumista seurataan ja intoa riittää. Ja sitten se headhunter soittaa ja toteaa, että ”alkaisiko tässä firmassa olla jo vuodet täynnä?” MITÄ?

Ne kuuluisat 7 vuotta alkavat olla täynnä, totta.

Seitsemää vuotta pidetään paitsi taloussyklin perusaikajänteenä, myös työurien tärkeänä merkkipaaluna. Mitä voisi tehdä, jos tuonkin ajan jälkeen tuntuu siltä, että matka on yhä kesken ja olisi vielä paljon järkevää saavutettavaa. Ja ennen kaikkea viihtyisi juuri tässä – miksi tästä nyt sitten pitäisi siirtyä jo uuteen?

Pitkän työrupeaman riski samalla työnantajalla on kuplautuminen

Työnantajat puhuvat tästä harvoin itse, mutta ihmisiä silläkin puolella pöytää lopulta on. Kun on riittävän pitkään ollut saman työnantajan palveluksessa, vaikka eri työtehtävissäkin, sama ympäristö opettaa ajattelemaan asioita samoilla tavoilla, tutun prosessin ja työilmapiirin kautta. Ajan myötä häviää näkymä siihen, miten asioita hoidetaan muualla.

Tuttuun ja turvalliseen taipuvaiset nauttivat vakaasta yrityskulttuurista, eivät rymistele liikaa ja pysyvät talossa pitkään. Uudistumishaluiset ja kehittyvät alkavat kuitenkin ihan viisaasti katsella ikkunasta ulos, ja tähytä uusia haasteita.

Ikävä totuus on kuitenkin se, etteivät asiat yksilön näkökulmasta aina vaihtamalla merkittävästi parane 

Organisaatioiden ja yritysten näkökulmasta vaihtaminen sekoittaa pakkaa, mikä edistää yritysten uudistumista. Tällä vilpittömällä asialla ovat myös headhunterit.

On kuitenkin selvää, ettei ruoho aina ole vihreämpää aidan toisella puolella. Jos nautit nykyisistä tehtävistäsi, työkavereistasi, eduistasi ja kaikesta mitä olet ehtinyt saavuttaa, onko sinulla vaihtoehtoja lähdön sijaan?

Onneksi on.

Ole aktiivinen ja estä itse oma kuplautumisesi. Ota oman päivätyön oheen hallitustason neuvonantajan tehtävä, tai pari. Rotaation myötä ota uusi jälleen parin vuoden päästä.

Mitä hyötyä strategisen tason neuvonantajatehtävistä on?

Kerro työnantajallesi, että haluat varmistaa jatkuvan aallonharjalla pysymisen. Tavoitteesi on myös varmistaa jatkuvasti kehittyvä lisäarvon tuottokyky.

Kouluttaudu hallitustason neuvonantajaksi ja hakeudu aktiivisesti ko. rooliin ihan toiselle toimialalle tai toisenlaiseen taloon, jossa kuitenkin oma erityisosaamisalueesi tulee hyödyksi. Näin voit törmäyttää omaa erityisosaamistasi vaikkapa asiakasymmärryksen tai data-analytiikan osaajana uudella alueella, ja saada oman työroolisi oheen näkymää yrityksen kokonaisjohtamisesta – strategisella tasolla.

Kun opit uutta, näkökulmasi laajenee ja kuplasi on vain kaukainen paha uni. Tästä hyötyy myös nykyinen työnantajasi.

Lisäksi Advisory Boardin jäsenyys on julkinen rooli, eli näkyy LinkedIn-profiilissasi ja CV:ssäsi. Eli hyvältä näyttää sitä päivää ajatellen, kun itse olet valmis etenemään urallasi uuteen yritykseen.

Ja nyt, kerro miksi et hakeutuisi Advisory Boardin jäseneksi?

Advisory Board -koulutus HAB – KauppakamariKauppa>>

Blogiartikkelin kirjoittaja
Tarja Ilvonen
Johtaja Board Competencies, Senior Headhunter

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Business Development Manager
Toimitusjohtaja
Chief Commercial Officer
Head of Marketing and Communications
Myyntijohtaja
Uusimmat

Blogista

ICT-ja kybertoimialapooli_InHuntGroup_sivu_upd
Tarvitseeko yrityksesi ICT-alan ja kyberturvallisuuden huippuosaajia?
ICT-alan ja kyberturvallisuuden headhunterimme eivät ole vain alansa konkareita, vaan heillä on myös laajat kotimaiset ja kansainväliset verkostot. Esimerkiksi...
Vastuullisuus_valot_päälle_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Viimeistään nyt ne pitkät valot päälle, hallitus
Vastuullisuusosaaminen hallitustyössä on uusi perustaito, eikä enää vain asiantuntijoiden erityiskenttää.
InHuntBlogi_Ari_1200x630px_plain
Tätä et tiennyt: miksi valinta ei kohdistunut sinuun
Senior Headhunter Ari Rahkonen kertoo työnhakuprosessin haasteista ja yllättävistä syistä, miksi et etene haastatteluprosessissa
Energiatoimiala_toimialapooli_InHuntGroup_sivu_upd2
Headhunter huolissaan energia-alan murroksesta ja tarpeesta uusille osaajille
Energiatoimialan murros käy vahvana yhteiskunnan siirtyessä kohti kestävämpiä energiaratkaisuja ja tämä murros näkyy selkeästi energia-alan rekrytoinneissa.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa