Avoin uusille mahdollisuuksille

Jaa somessa:

 

Tänä syksynä on voinut eri kanavissa törmätä siihen, että LinkedIn on tuonut erittäin mielenkiintoisen ominaisuuden kaikkia niitä ajatellen, jotka ovat kiinnostuneita uusista haasteista, mutta eivät halua siitä kovaan ääneen missään kuuluttaa.

 

Aluksi ominaisuus oli kuten normaalistikin, vain saatavilla muutamilla markkinoilla, kuten Yhdysvalloissa ja UK:ssa, mutta nyt LinkedIn on tuonut sen käytettäväksi kaikkiallla. Kun klikkaa ”jobs” välilehteä ja sieltä ”preferences” on löydettävissä tämä:

 

open-for-challenges

 

Klikkaamalla tuon ”täpän” ON –asentoon, kerrot niille rekrytoijille ja headhuntereille, joilla on laajennetut henkilöiden etsimiseen tarkoitetut tilit käytössä, olevasi kiinnostunut uusista haasteista. Näin mahdollisuutesi kasvaa huomattavasti ja joku päivä sinuun hyvinkin voidaan olla yhteydessä mielenkiintoisen mahdollisuuden tiimoilta.

Se miten tuo konkreettisesti näkyy rekrytoijille tai headhuntereille on se, että kun he hakevat henkilöitä LinkedInistä esim. alueena Helsinki ja avainsanoina vaikka Sales & Director, kokoaa LinkedIn heille suoraan listan henkilöistä, joilla nämä sanat löytyvät profiilista. Tämä lisäksi kuitenkin LinkedIn kokoaa toiseen listaan ne henkilöt, joilla löytyvät nämä asiat, mutta myös ovat käyneet aktivoimassa tuon ominaisuuden ja viestivät näin selkeästi olevansa kiinnostuneita uusista haasteista.

LinkedIn on ilmoittanut, että he ovat rakentaneet toiminnon niin, että se ei näytä tuota esim. oman yrityksesi rekrytoijille eikä niille, joiden voidaan katsoa olevan läheisesti tekemisissä kyseisen yrityksen kanssa. Kuitenkin LinkedIn painottaa, että he eivät voi taata sitä, etteikö joku nykyisen yrityksesi rekrytoijista tai yhteistyökumppaneista voisi tähän tietoon törmätä.

 

no-guarantee

 

Rehellisesti kyllä täytyy itse todeta, että kuka oikeasti voi syyttää siitä, että on avoin uusille mahdollisuuksille? Ainoastaan ymmärrän henkilöt, jotka ovat vastuussa isommista kokonaisuuksista ja sitoutuneet jonkun projektin läpiviemiseen tai ovat omistajina yrityksessä. Näissä tapauksessa sitoutumisen toivoisi olevan vähän isompaa, eikä välttämättä oltaisi hirveän aktiivisesti kartoittamassa uusia haasteita.

Kuitenkin suurimmalle osalle, olleessaan ihan vastuullisessakin positiossa, on ainoastaan tervettä pitää silmät ja korvat auki. Mielestäni on se jopa edesvastuutonta, jos ei niin tee tässä alati muuttuvassa maailmassa. On työnantajien homma ja vastuu pitää omat työntekijät ja avainhenkilöt niin tyytyväisinä, että heitä ei saa irrotettua ihan tuosta noin vaan. Ja tämänhän monet edelläkävijäyritykset ovat tajunneet ja siihen panostavatkin merkittävästi.

 

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Tällä hetkellä Teemu toimii InHunt Groupin digijohtajana sekä on InHuntin Espanjan toimintojen maajohtaja. Viime vuodet Teemu on keskittynyt digitalisaatioon ja ennen kaikkea digitaaliseen tranformaatioon rekrytointi- ja suorahakualalla.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Sales Manager, Abena Finland Oy
Aluejohtaja
Talousjohtaja / CFO / Financial Controller, Masku
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja
Talouspäällikkö - Anonyymi yritys
Uusimmat

Blogista

Kaupan ja elintarvike- alan osaajat_InHuntGroup_plain2
Varmista parhaat osaajat kaupan alan tehtäviin - näin onnistut!
InHuntin kaupan alan osaajapooli kattaa laajasti toimialaosaajia vähittäis- ja tukkukaupasta sekä elintarviketoimialalta.
Liitot, yhdistykset ja säätiöt_pooli_InHuntGroup_plain3
Miten välttää kymmenien tuhansien eurojen virheinvestointi liiton, järjestön tai säätiön rekrytoinnissa?
Suomessa kolmas sektori on täynnä monipuolisia toimijoita, jotka tarvitsevat parhaita osaajia menestyäkseen. Miten suorahaku voi olla avain onnistuneeseen rekrytointiin...
Julkisen-sektorin-osaajat_pooli_InHuntGroup_plain
Avainpaikka julkisella sektorilla – miten varmistat parhaat hakijat?
Oikea ja aito suorahaku on edelleen julkiselle sektorille Suomessa yllättävän vieras rekrytoinnin toimintamalli.
Talousosaajat_pooli_InHuntGroup_plain2
Yrittäjäomistaja, rekrytoi ensimmäisenä talousosaaja – näin varmistat yrityksesi menestymisen
InHunt Groupilla pystymme yhdistämään taloushallinto- ja rekrytointiosaamisemme vahvaksi kokonaisuudeksi.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa