10 merkkiä siitä, että tähtityöntekijäsi on lähdössä tai etsii uusia haasteita

Jaa somessa:

 

Jokaisessa vähän isommassa yrityksessä yleisesti on muutama sellainen henkilö, joita pidetään lähes korvaamattomina. Hyvin harvoissa tapauksissa asia kuitenkaan on näin ja vaikka yksi näistä henkilöistä lähtee, niin pienen alkushokin jälkeen tilanne saadaan kuitenkin hallintaan.

 

Parhaiden työntekijöiden lähtö ei kuitenkaan usein ole toivottavaa ja se pystytään usein vielä estää, mikäli tilanne havaitaan hyvissä ajoin. Pari kuukautta sitten luin Liz Ryanin hyvän artikkelin, jossa hän kävi läpi 10 eri tilannetta tai merkkiä siitä, että tähtityöntekijäsi saattaa etsiskellä uusia haasteita:

 

 

  1. Ennen hän oli tyytymätön ja/tai turhautunut tiettyihin asioihin yrityksessä, mutta enää häntä ei näytä kiinnostavan. Hän ei myöskään jaksa kommentoida saati tehdä mitään sen eteen, että muutosta tapahtuisi.

 

  1. Hän on alkanut pukeutua vähemmän muodollisemmin kuin ennen.

 

  1. Hän alkaa saapua myöhässä töihin. Lisäksi hän saattaa usein lähteä ajoissa töistä ja/tai hänen kalenterissa alkaa yhtäkkiä olla paljon lounaita oman työpaikan ulkopuolella.

 

  1. Tuntuu ja näyttää siltä, että hänen ajatukset ovat koko ajan jossain muualla.

 

  1. Hän hoitaa edelleen oman työnsä hyvin, mutta ei tee enää mitään ylimääräistä tai suunnittele asioita pidemmällä tähtäimellä.

 

  1. Usein puhelimen soidessa hän siirtyy etäämmälle, toiseen huoneeseen tai ulos toimistosta.

 

  1. Häneltä alkaa nousta keskusteluissa ja palavereissa uusia ideoita, termejä, faktoja ja alan trendejä. Joko hän on alkanut seurata alan uutisia tehokkaammin tai sitten nämä ovat tarttuneet keskusteluista, joita hän on käynyt uusiin haasteisiin liittyen.

 

  1. Hän on lopettanut täysin uusien ideoiden esittelyn.

 

  1. Hän ei enää innostu samalla tavalla uusista tehtävistä tai projekteista. Tämä on ymmärrettävää, koska hän ei enää odota, että olisi toteuttamassa tai näkemässä niiden lopputulosta.

 

  1. Hänellä palaa uusi liekki sisällä ja kaikki ympärillä pystyvät huomaamaan sen.

 

 

Liz antaa myös erittäin hyviä ja joidenkin korvaan ihmeelliseltä kuulostavia ohjeita näihin tilanteisiin, joissa lähtöaikeet havaitaan ja lähdetään miettimään, miten saada henkilö vielä pidettyä talossa. Yksi näistä ohjeista nimittäin on se, että henkilöä pitäisi kannustaa työpaikan vaihtoon sekä oman itsensä kehittämiseen. Itse ymmärrän tuon hyvin ja sillä voi olla yllättäviä vaikutuksia, koska se voi saada henkilön tajuamaan, että hän on nyt yrityksessä, jossa häntä todellakin arvostetaan ja hänen parasta ajatellaan. Työpaikan vaihtoon liittyy kuitenkin aina paljon riskejä ja ikinä ei loppuen lopuksi tiedä minkälaisen johdon alle sitä joutuukaan tai minkälaisia esim. uudet työkaverit ovat.

 

Se mikä myös on hyvä näissä ymmärtää (kun on kyse siis ”tähtityöntekijöistä”), että harvemmin raha on syynä lähtöön. Eli tilannetta ei usein pitkällä tähtäimellä korjata vain sillä, että lyödään tonni tai kaksi lisää kuukauden bruttopalkkaan. Tällä ehkä hetkellinen positiivinen vaikutus saattaa olla, mutta muutaman kuukauden päästä ollaan taas samassa tilanteessa. Yleensä henkilö kokee, että hänen oman kehityksen tai uran etenemisen kannalta maiseman vaihto on tarpeellinen ja nyt onkin kysymys, että pystyykö nykyinen organisaatio näyttämään, että näin ei ehkä kuitenkaan ole.

 

Linkki alkuperäiseen artikkeliin löytyy alta. Mikäli asia kiinnostaa enemmän, kannattaa myös lukea ns. kirje johon Liz tuolla kirjoituksella vastaa. Siihen pääsee linkistä, joka löytyy tuon samaisen kirjoituksen alta. (”Page 2/2” ja nuoli sen vieressä)

 

https://www.forbes.com/sites/lizryan/2017/03/29/ten-signs-your-star-employee-is-job-hunting/2/#73b5fc8341ed

 

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014 ja vastaa tällä hetkellä InHuntin kansainvälisestä suorahakuverkostosta InHunt Worldistä. Viime vuodet Teemu on keskittynyt digitalisaatioon ja ennen kaikkea digitaaliseen transformaatioon rekrytointi- ja suorahakualalla.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Sales Manager, Abena Finland Oy
Aluejohtaja
Talousjohtaja / CFO / Financial Controller, Masku
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja
Talouspäällikkö
Uusimmat

Blogista

Kaupan ja elintarvike- alan osaajat_InHuntGroup_plain2
Varmista parhaat osaajat kaupan alan tehtäviin - näin onnistut!
InHuntin kaupan alan osaajapooli kattaa laajasti toimialaosaajia vähittäis- ja tukkukaupasta sekä elintarviketoimialalta.
Liitot, yhdistykset ja säätiöt_pooli_InHuntGroup_plain3
Miten välttää kymmenien tuhansien eurojen virheinvestointi liiton, järjestön tai säätiön rekrytoinnissa?
Suomessa kolmas sektori on täynnä monipuolisia toimijoita, jotka tarvitsevat parhaita osaajia menestyäkseen. Miten suorahaku voi olla avain onnistuneeseen rekrytointiin...
Julkisen-sektorin-osaajat_pooli_InHuntGroup_plain
Avainpaikka julkisella sektorilla – miten varmistat parhaat hakijat?
Oikea ja aito suorahaku on edelleen julkiselle sektorille Suomessa yllättävän vieras rekrytoinnin toimintamalli.
Talousosaajat_pooli_InHuntGroup_plain2
Yrittäjäomistaja, rekrytoi ensimmäisenä talousosaaja – näin varmistat yrityksesi menestymisen
InHunt Groupilla pystymme yhdistämään taloushallinto- ja rekrytointiosaamisemme vahvaksi kokonaisuudeksi.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa