Kyllä, vieläkin vuonna 2017 koen tärkeänä kirjoittaa CV:stä ja ottaa siihen kantaa, koska sen rooli vaan pysyy isona osana useiden yrityksien rekrytointiprosesseja.

 

Tämän kirjoituksen otsikko ja sisältö lähti liikkeelle siitä, kun näin taas hyvän kirjoituksen, mitä ammattimaisen CV:n tulisi sisältää. Yhdessä näistä kohdista painotettiin kuvan tärkeyttä, ihan samalla tavalla kuin käytännössä jokaisessa aihetta käsittelevässä kirjoituksessa. Ja ihan samalla tavalla, nousi sitten kirjoituksen kommenteissa taas se asia esiin, että miksi kuva on tärkeä ja mitä lisäarvoa se tuo?

 

Aloin itsekin tätä pohtia ja miettiä, että miksi se sitten on tärkeä? Koska fakta, että itselleni se on tärkeä. Ihan samalla tavalla kuin LinkedIn profiili ilman kuvaa on hyvin kasvoton. Lisäksi itselleni se viestii myös sitä, että henkilö ei ole LinkedInissä kovin aktiivinen. Kuva ”antaa CV:lle kasvot” ja niin kauan, kun ihmiset hoitavat rekrytointia ja tekevät päätöksiä, on näillä asioilla merkitystä. On huomattavasti mukavampi lukea jonkun ihmisen CV:tä tai vaikka soittaa hänelle, kun voi jo mielessä mieltää henkilön kasvot, jonka kanssa keskustelee. Eli tässä kohtaa voisi sanoa, että kuva liittyy vahvasti tunteisiin. Se, että onko se positiviinen tai negatiivinen riippuu varmasti paljolti siitä, mitä kuvaa on käytetty. Onko kuva toteutettu ammattimaisesti vai onko se vain joku kuva vaikka viime kesältä.

 

Kuten varmasti arvaat, luen siis itse paljon mieluimmin CV:n, jossa on kuva kuin, että sitä ei olisi. Ihan samalla tavalla kuin rekrytointiprosessissa voi palkkaavalta yritykseltä olettaa avoimuutta, niin ihan samalla tavalla sitä odotetaan myös työnhakijoilta. Kuva voi kertoa hyvinkin paljon hakijasta ja kun kuva on ammattimaisesti toteutettu, on se myös helppo tapa erottautua. Näin ollen en hakijana näkisi kuvaa rasitteena vaan pikemminkin tapana nostaa itseään esiin. Ja jos vielä nyt kiteytetään, niin toinen asia, miksi kuva CV:ssä on tärkeä, liittyy siis avoimuuteen.

 

Tärkeää on myös muistaa, että joissakin maissa kuvan saa laittaa, kun taas joissain ei. Joissain sen puuttuminen voi olla negatiivinen asia ja Suomi mielestäni menee tähän kategoriaan. Tämä on tärkeää aina selvittää, jos hakee töitä jossakin toisessa maassa. Se selviää ihan sillä, kun katsoo mitä aiheesta kirjoitellaan ja keskustellaan. Suomessa kuvan saa laittaa ja mikäli sitä ei ole, voi se siis olla negatiivinen asia. Jos nyt ei kuitenkaan halua sitä syystä tai toisesta laittaa, pitäisi sen olla myös ihan fine. Sen ei nyt pitäisi ketään suoraan prosessista pois tiputtaa, mutta paremman fiiliksen kyllä luo, kun kuva CV:stä löytyy.

 

Kirjoittanut,

 

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014 ja vastaa tällä hetkellä InHuntin kansainvälisestä suorahakuverkostosta InHunt Worldistä. Viime vuodet Teemu on keskittynyt digitalisaatioon ja ennen kaikkea digitaaliseen transformaatioon rekrytointi- ja suorahakualalla.