Rekrytointi muuttuu – 5 mielenkiintoista faktaa

Jaa somessa:

 

Tom Laine, tuo kaikkien tuntema LinkedIn -guru, antaa www-sivuillansa tammikuun aikana yhden uuden vinkin jokainen päivä sosiaalisen median käyttöön.

Muutama päivä sitten silmiini osui yksi hänen postauksensa, joka käsitteli hakijakokemuksen merkitystä. Sen johdosta siirryin hänen sivuillensa ja syvennyin tarkemmin asiaan. Kun aloin lukemaan kirjoitusta, niin selvisi, että ei ollut kyse vain yhdestä mielenkiintoisesta faktasta, vaan pidemmästä listasta erilaisia faktoja.

Jos ymmärsin oikein, niin tätä listaa Tom tulee jatkamaan aina yhdellä kohdalla tammikuun loppuun asti. Seuraavassa kuitenkin muutama ihan mielenkiintoinen poiminta tuosta kirjoituksesta jo tässä vaiheessa:

 

1.  86% HR ammattilaisista on sitä mieltä, että rekrytointi alkaa muistuttaa koko ajan enemmän markkinointia. (iCIMS2016)

 

2.  Yritykset uskovat, että sosiaalisen median markkinointitaidot ovat eniten kysyttyjä HR-taitoja vuoteen 2020 mennessä. Toisena tulee datan analysointi. (Career Arc 2017)

 

3.  Lähes 60%:lla hakijoista hakijakokemus on ollut heikko ja 72% heistä jakavat kokemuksensa, joko verkossa tai jonkun kanssa suoraan. (CareerArc, 2017)

 

4.  Ehdokkaat luottavat työntekijöihin kolme kertaa enemmän kuin työnantajiin, kun on kyse tiedosta, minkälaista yrityksissä on työskennellä. (LinkedIn, 2016)

 

5.  78% ehdokkaista uskoo, että hakijakokemus on suoraan verrannollinen siihen, miten yritys arvostaa sen työntekijöitä. (Talent Adore 2017)

 

Itselleni osa näistä oli jo tuttuja, mutta oli siinä mukana pari uuttakin. Kaiken kaikkiaan, nuo kohdat vain vahventavat sitä käsitystä, että rekrytointi on aidosti isossa murroksessa ja se laittaa, niin HR-ammattilaiset, kuin yrityksetkin ihan tosissaan uusiutumaan, mikäli haluavat pysyä vielä kilpailussa mukana.

 

Alkuperäiseen artikkeliin pääset tästä: http://www.tomlaine.com/top-31-important-employer-branding-statistics/

 

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

http://fi.linkedin.com/in/teemuruuska/ 

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014 ja vastaa tällä hetkellä InHuntin kansainvälisestä suorahakuverkostosta InHunt Worldistä. Viime vuodet Teemu on keskittynyt digitalisaatioon ja ennen kaikkea digitaaliseen transformaatioon rekrytointi- ja suorahakualalla.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Resort General Manager
Henkilöstöjohtaja
Client Director
Tuotantojohtaja
Toimitusjohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa