Luin jokin aika sitten jutun, jossa neljä suomalaista julkkista oli hakenut töitä romaninimillä ja vain yksi oli saanut kutsun työhaastatteluun. Hakemukset olivat osa Diakonia-ammattikorkeakoulun koordinoimaa Työnimi-kampanjaa, jonka tavoitteena on edistää romaniväestön työllistymistä.

Toimittaja Tuomas Enbuske, malliuransa jälkeen graafikkona ja yrittäjänä työskennellyt Anne Kukkohovi, catering-yrittäjä ja juontaja Meri-Tuuli Väntsi sekä yritysvalmentaja Jari Sarasvuo hakivat tänä syksynä töitä kenenkään tietämättä.

Nelikko vastasi avoimiin työpaikkailmoituksiin käyttäen tyypillisiä romaninimiä kokeillakseen, miten nimi vaikuttaa työnsaantimahdollisuuksiin. Hakemuksia lähetettiin yhteensä 54 ja hakijat käyttivät omia ansioluettelojaan. Vain yksi sai kutsun haastatteluun.

Jutussa todettiin, että syrjintä liittyy juurikin nimeen ja monille on jopa työvoimaviranomaiset ehdottaneet nimen vaihtamista, kun haetaan töitä. Tästä myös juontuu kampanjan nimi, työnimi.

 

 

Siinä kun monissa muissa maissa peräänkuulutetaan diversiteetin tärkeyttä, niin moni rekrytoija Suomessa sivuttaa täysin henkilöt, joiden sukunimi ei viittaa Suomeen.

Nimen lisäksi toinen suurimmista syrjintään vaikuttavista yksittäisistä asioista on henkilön ikä. Tuntumalta voin sanoa, että siinä vaiheessa, kun henkilön syntymävuoden ekat numerot ovat 1,9 ja 6 katsoo rekrytoija CV:tä jo ihan eri silmällä ja herkästi siirtää sen siihen toiseen ei niin kiinnostavien pinoon. Toki sekin täytyy mainita, että nuorien hakijoiden kohdalla tapahtuu täysin vastaavaa ja heitä syrjitään iän puolesta ihan samalla tavalla.

Onneksi kuitenkin rekrytointikin on muutoksen kourissa ja monille yrityksille ja rekrytoijille riittää jo pelkkä LinkedIn profiili, jossa esim. henkilön ikä ei tule niin selkeästi esille vaan huomio on taidoissa, osaamisessa, kokemuksessa ja potentiaalissa, aivan kuten pitäisikin.

 

Kirjoittanut,

 

Teemu Ruuska

Digitaalisuus | Kansainväliset toiminnot

InHunt Group & InHunt World

www.linkedin.com/in/teemuruuska

 

Kirjoittaja Teemu Ruuska tuli InHuntiin vuonna 2009 ja on siitä asti toiminut rekrytoinnin parissa. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014 ja vastaa tällä hetkellä InHuntin kansainvälisestä suorahakuverkostosta InHunt Worldistä. Viime vuodet Teemu on keskittynyt verkkoliiketoimintaan, digitalisaatioon ja digitaaliseen transformaatioon rekrytointi- ja suorahakualalla.

 

Kirjoituksessa käytetyt lähteet: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005883842.html