5 ensimmäistä askelta työnhaussa

Jaa somessa:

Elämässä johdonmukaisuus on avain. Haluat laihtua ja lopetat roskaruuan syömisen päiväksi. Mitä näet? Et mitään. Menet kuntosalille kerran, ja mitä näet? Et mitään. Mutta kun alat toistamaan tekemistä päivä ja viikko toisensa jälkeen, alat nähdä tuloksia.

Sama asia monissa asioissa, kuten vaikka johtamisessa, jonka Simon Sinek avaa täydellisesti tällä videolla, jonka postasin LinkedIniin viime viikolla: https://www.linkedin.com/posts/teemuruuska_in-life-consistency-is-the-key-you-want-activity-6740208310684852224-yScK Kyse ei ole jostakin yksittäisestä asiasta, kalliista johtamisen kurssista tai hienosta tittelistä, joka tekee jostakin loistavan johtajan. Ei, se on todella monien pienten asioiden summa, joita tekee päivittäin, on aito ja myös osoittaa, että aidosti välittää.

Tällä hetkellä päivittäin häviää työpaikkoja, eikä siihen ole tiedossa vähään aikaan muutosta. Vaikka rokote on nyt olemassa ja ensimmäiset rokotukset alkoivat tällä viikolla Isossa-Britanniassa, tulee menemään vielä kuukausia ennen kuin tilanne alkaa normalisoitua ja näin myös lähtee talous kunnolla elpymään.

Kuluu kuitenkin vuosia, ennen kuin ollaan samassa tilanteessa, missä oltiin ennen pandemiaa. Maittain tulee tässä myös olemaan isoja eroja. Kun katsoo esim. Suomen hallituksen toimenpiteitä, suunniteltuja veronkorotuksia ja yritysvastaisuutta, voidaan olla varmoja, että Suomi tulee taas pitämään häntäpäätä, kun listataan maita Euroopassa ja katsotaan, mitkä maat elpyivät nopeiten.

Tämä kaikki tulee myös tarkoittamaan työnhaun kannalta sitä, että hakijoiden määrät tulevat kasvamaan lähes kaikissa rekrytointiprosesseissa vielä ainakin koko ensi vuoden ajan.

Mutta aivan kuten Simon Sinek tuolla jakamallani videolla kertoi, miten elämässä johdonmukaisuus on avain terveyteen, rakkauteen, parempaan johtajuuteen tai vaikkapa suuhygieniaan, on se myös avain uuden työpaikan löytymiseen. Mutta ennen sitä tarvitsee kuitenkin selkeän suunnitelman.

Nämä ovat viisi ensimmäistä askelta työnhaussa, jotka yleensä kehotan työnhakijoita ottamaan:

1. Katso taaksepäin ja huomaa, mitä olet tehnyt ja saavuttanut. Kirjoita ylös merkittävimmät saavutuksesi ja suurimmat vahvuutesi.

2. Paranna läsnäoloasi verkossa. Työnhaussa sillä isosti tarkoitetaan LinkedIniä ja ennen kaikkea profiiliasi siellä. Voiko rekrytoija nähdä profiilistasi kuinka hyvä olet todella ja miksi heidän pitäisi palkata sinut?

3. Ajattele rooleja, yrityksiä ja aloja, joihin voisit tuoda selkeää lisäarvoa. Tee konkreettinen lista niistä kirjoittamalla ne ylös vaikka ihan paperille.

4. Keskity tuohon listaan ja aloita verkostoituminen LinkedInissä niissä työskentelevien henkilöiden kanssa. Ala myös seuraamaan kaikkia näitä yrityksiä. Ala tykätä ja kommentoida postauksista ja tee näin itsesi näkyväksi. Tähän kohtaan saat myös apua LinkedInin Sales Navigatorista, josta kirjoitin viime viikolla: https://inhunt.fi/2020/12/linkedin-sales-navigator-tyonhaussa/

5. Aloita avoimien työpaikkojen selaaminen LinkedInissä (ja muissa asiaankuuluvissa lähteissä) ja hae enimmäkseen niitä, joihin sinulla oikeasti on mahdollisuudet. Tässä vallitsevassa taloustilanteessa ei kannata käyttää energiaa hakemalla sellaisiin paikkoihin, joihin ei yksinkertaisesti ole realistisia mahdollisuuksia. Kannattaa myös harkita yhden askeleen taaksepäin ottamista urallasi, koska joskus todella on otettava yksi askel taaksepäin, jotta pääsee myöhemmin kaksi askelta eteenpäin.

Työnhaussa on toki todella paljon muuta ja täältä meidän blogista kattavasti vinkit eri tilainteisiin. Klikkaamalla kategoriaa ”työnhaku” löytyy kymmeniä blogeja ja vlogeja, joista on varmasti suuri apu. Pääset niihin myös suoraan tästä linkistä: https://inhunt.fi/category/tyonhaku/

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

CEO

InHunt World – Global Headhunting Network

https://www.linkedin.com/in/teemuruuska

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
InHunt Group logo
CEO, Senior C-level Business Executive
Toiminnanjohtaja
Engagement Director, Public Sector, Nordcloud
Ravintolatoimenjohtaja
Myyntijohtaja, Louhe Oy
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Työnantajat rekrytoivat myös joulukuussa_plain
Työnantajat rekrytoivat myös joulukuussa – näin erotut joukosta
Unelmien työpaikan etsiminen voi tuntua loputtomalta prosessilta. Vaikka et aina voi itse päättää, milloin aloitat työnhaun, voit parantaa mahdollisuuksiasi...
Kiinteä korvaus vai “success fee” rekrytointikumppanille avainhenkilöitä haettaessa. Kuvassa henkilö punnitsee ajatuksia rekrytointia suunnitellessa.
Kiinteä korvaus vai “success fee” rekrytointikumppanille avainhenkilöitä haettaessa
Avainhenkilöiden rekrytointi on aikaa vievä ja haastava prosessi. Lue kolme syytä, miksi kiinteä palkkio voittaa success fee -palkkion.
InHuntBlog_Miten hyödyntää ehdokkaiden arviointia rekrytointiprosessin parantamiseksi_1200px_plain
Miten hyödyntää ehdokkaiden arviointia rekrytointiprosessin parantamiseksi
Miten löydät juuri oikean henkilön työtehtävään? Ehdokkaiden arvioinnin avulla voit tehdä perustellumpia rekrytointipäätöksiä. Lue lisää>>
Hallitustyö kasvun vauhdittajana_Plain
Hallitustyö kasvun vauhdittajana
Tarja Ilvonen puhui EK:n Yrittäjävaltuuskunnan tilaisuudessa ulkopuolisen hallituksen jäsenen tuomasta lisäarvosta yrityksen kehitykseen.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C
    (vastaanotto Äyritie 12 B)
    01510 Vantaa

    Artikkelisarja rekrytointiprosessin parantamiseksi

    Teen itse ja säästän - vai säästänkö?

    Jätä sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle kolme faktantäyteistä työnantajille ja yrityksen päättäjille suunnattua asiantuntija-artikkelia sekä viikottaisen uutiskirjeemme. Voit halutessasi poistua postituslistalta uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.