Kolme nostoa alkuvuodesta 2021

Jaa somessa:

Viime viikolla oli meillä InHunt Worldin ns. klusteriviikko, jossa neljän päivän aikana pääsen keskustelemaan kaikkien verkostoomme kuuluvien maiden ja Partnereiden kanssa. Näin sain jälleen erittäin arvokasta tietoa siitä, miten asiat ovat lähteneet liikkeelle nyt kun noin kuusi viikkoa on tätä uutta vuotta takana. 

Seuraavassa kolme asiaa, jotka nousivat monta kertaa esiin:

Nyt tapahtuu taas

Pohjoismaissa on alkanut tapahtua kiihtyvällä tahdilla ja yritykset rekrytoivat jälleen ​​ja selkeästi valmistautuvat parempaan huomiseen. Rekrytointimarkkinat ovat todella aktiiviset Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja myös Baltiassa (Viro, Latvia, Liettua). Virossa näyttäisi olevan täysi draivi päällä, jossa paikallinen Partnerimme (CVO) palkkaa koko ajan lisää rekrytointikonsultteja, jotta he pystyvät toimittamaan kaikki projektit ajallaan. Suomessa InHuntilla oli historiansa paras tammikuu, ja se oli myös kaikkien aikojen toiseksi paras kuukausi laskutuksellisesti. Saksa, Alankomaat, Iso-Britannia, Balkan ja USA ovat kaikki osoittaneet erittäin vahvoja signaaleja siitä, että nyt ollaan tulossa takaisin, ehkä paljon nopeammin, mitä useimmat meistä uskalsivat edes odottaa.

Ainoat maat, jotka näyttävät olevan edelleen ahdingossa, ovat Tanska, Tšekki ja Portugali, joissa talous odottaa edelleen käynnistymistä ja voimakkaiden koronarajoitusten hellittämistä.

Ehdokkaat eivät lähde vaihtamaan työpaikkaa ihan helpolla 

Tämä oli asia, joka tuli esiin ja kumppanimme eri maista toistivat tätä useaan kertaan.

Kun asiat menevät hyvin, parhaat ehdokkaat vaihtavat työpaikkaa nopeasti, koska he eivät pelkää tai edes ajattele siihen liittyvää riskiä. Taantuman tai pandemian aikana tämä muuttuu paljon. Kumppanimme useista maista, kuten Ranskasta, Italiasta ja Yhdysvalloista puhuivat kaikki tästä. Ihmiset ovat nyt todella varovaisia ja jos heillä on turvallinen työpaikka, he usein pysyvät siinä, vaikka se ei olisikaan se unelmien työpaikka. Raha ja turvallisuus ovat nyt riittävät syyt pysyä tällä hetkellä vanhassa työpaikassa. 

Ehdokkaiden houkuttelu toiseen maahan on tullut huomattavasti vaikeammaksi 

Jos ehdokkaiden houkuttelusta uuteen työpaikkaan on tullut huomattavasti vaikeampaa, on varmasti kaikille selvää, että vaikeudet vain lisääntyvät, kun ehdokas pitäisi saada muuttamaan vielä johonkin toiseen maahan. Nyt joudutaan tehdä moninkertaisesti työtä sen eteen, että saadaan hyvä ehdokas lopulta pakkaamaan tavaransa ja muuttamaan uuteen maahan ja kaupunkiin. 

Henkilökohtaisesti olin keskusteluissa yhden erittäin mielenkiintoisen espanjalaisen yrityksen kanssa, jolla on pääkonttori Barcelonassa. He ovat kohdanneet valtavia ongelmia löytääkseen kokeneita myyjiä Isosta-Britanniasta ja Saksasta. Myyjiä, jotka olisivat halukkaita muuttamaan Barcelonaan ja työskentelemään heidän pääkonttorilta käsin.

Kun Barcelona oli aiemmin monien unelma, pandemian myötä kaikki on muuttunut. Espanjan tai Barcelonan koronalukemat eivät ole mitenkään erityisen mairittelevia, baarit ja ravintolat saattavat olla kiinni, on laitonta liikkua ulkona klo 22.00 jälkeen, on käytettävä maskia kodin ulkopuolella, matkustusrajoitukset ovat voimassa jne. Näin ollen ne upeat rannat, lukuisat huippuravintolat ja vilkas yöelämä ovat kaikki kadottaneet merkitystään. 

Joka tapauksessa nyt näyttäisi siltä, että useat maat ovat lähteneet toipumaan ja se on hieno uutinen meille kaikille! Kaikkien asiantuntijoiden mukaan pandemian pitäisi olla hallinnassa koko Euroopassa heinä-elokuussa, ja vuoden 2021 jälkipuolisko voisi näin olla jo jotain hyvin erilaista, mitä olemme nyt nähneet ja eläneet viimeisten 12 kuukauden aikana.

Teemu Ruuska

CEO

InHunt World

https://www.linkedin.com/in/teemuruuska/

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Resort General Manager
Henkilöstöjohtaja
Client Director
Tuotantojohtaja
Toimitusjohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa