Kun keskustellaan palkoista ja palkkatoiveista, hyvin usein työnhakijat käyttävät nykyistä palkkaansa lähtötasona. Tämän lisäksi koulutus, kokemus, osaaminen ja tehtävän vastuullisuus ovat sellaisia asioita, joilla usein perustellaan omaa palkkapyyntöä. Silti hyvin harvat osaavat oikeasti pukea sanoiksi sen, mitä yritys tulee saamaan palkatessaan ko. henkilön. Puhumattakaan siitä, että pystyisi perustelemaan oman arvonsa yritykselle euroissa. Vuosien varrella olen ollut lähinnä ihmeissäni, miten harvoin työhaastatteluissa puhutaan konkreettisista tuloksista ja saavutuksista. Yllättävää myös on se, miten usein ehdokkaalla menee sormi suuhun näitä kysyttäessä.

Jokin aikaa sitten hyvä ystäväni lähestyi minua kysyäkseen neuvoa. Hänen nykyinen työnantajansa oli tarjonnut hänelle paikkaa heidän uudesta Dubain toimistosta. Ystäväni oli itselleen uudessa tilanteessa, joten hän kääntyi minun puoleeni kysyäkseen neuvoa mm. siihen, miten hänen kannattaa tilanteessa edetä ja mitä mahdollisuuksia hänellä olisi neuvotella tulevasta paketista.

Yritys oli tarjonnut jo alustavasti pienen palkan korotuksen sekä luvannut hoitaa muuttoon liittyvät kustannukset. Ystäväni mielestä tämä ei ollut kuitenkaan tarpeeksi. Dubaissa pelkästään asumiseen ja elämiseen liittyvät kustannukset olisivat enemmän, mitä tuo korotus loppujen lopuksi hänelle tarkoittaisi.

Ystäväni oli myös jonkun verran tehnyt taustatyötä ja kertoi minulle, että samassa roolissa olevat tienaavat Dubaissa yleensä x.xxx€ kuukaudessa. Siihen totesin hyvin nopeasti, että tuo on väärä tapa ja se osoittaa ainoastaan hänen kokemattomuutta. Kerroin, että meidän kaikkien olisi hyvä pystyä perustelemaan oma arvomme nykyiselle työnantajalle tai uudelle mahdolliselle ihan eri tavalla.

Ystäväni on ollut nykyisen työnantajansa palkkalistoilla vasta vuoden verran. Näin pyysin häntä lähestymään asiaa eri tavalla aloittaen faktoista. Hän ei tulisi muuttamaan Dubaihin yksin, vaan hänellä olisi mukana vaimo sekä heidän vuoden vanha tytär. Näin jo hyvänä pohjana keskusteluille toimii se, kun laskee mikä on sellainen summa kuukaudessa, jolla perhe asuu mukavasti, kuukauden kulut tulee katettua ja rahaa jää vielä muuhunkin. Tuo toimii siis tässä tilanteessa vain pohjana ja sillä pystyy jo perustella helposti sen, miksi palkka pitäisi olla enemmän, mitä hänen työnantajansa oli alun perin tarjonnut.

Tuon jälkeen päästäänkin siihen, miten hän määrittää oman arvonsa yritykselle. Hän on työskennellyt yrityksessä siis vasta vuoden, mikä kuitenkin tarkoittaa sitä, että yritys on jo investoinut häneen 12kk:n ajan niin ajallisesti kuin rahallisestikin. Se, että he haluavat siirtää hänet Dubaihin tarkoittaa myös sitä, että hän on hoitanut työnsä hyvin eikä ole varmasti ihan niin helposti korvattavissa. Yritys tietää tämän ja palkitsee hänet nyt tarjoamalla erittäin mielenkiintoista mahdollisuutta uudessa ympäristössä.

Nuo ovat kaikki hyviä signaaleja, mutta silti on hyvä pitää jalat maassa ja se mielessä, että kukaan ei ole lopulta korvaamaton. Näin ei kannata ryhtyä liian ahneeksi tässä tilanteessa, vaan olla myös kiitollinen siitä mahdollisuudesta, jota nyt tarjotaan. Kun Dubaissa hoitaa asiat hyvin ja sinne pääsee asettumaan, tulee se myös avaamaan lukuisia muita ovia myös muissa yrityksissä, mikäli niin haluaa. Näin neuvoin ystävääni katsomaan asiaa hyvin pitkäjänteisesti, eikä niin, että nyt pyrkii maksimoimaan taloudellisen hyödyn. Olemalla liian ahne, sillä saattaa olla myös kohtalokkaita seurauksia tässä kohtaa. Toki sanoin, että alipalkattukkaan ei tarvitse olla ja näin olisi hyvä, jos hän jotakin kautta pystyisi selvittämään, mitä muut yrityksen työntekijät tienaavat Dubain toimistolla saman tyyppisissä tehtävissä. Tämä voi olla hankalaa selvittää, mutta ei suinkaan aina mahdotonta.

Näiden lisäksi palasin kuitenkin tämän kirjoituksen alussa mainittuun asiaan ja pyysin ystävääni kertomaan, mitkä ovat ne asiat, joita hän pystyy tarjoamaan yritykselle ja joissa hän kuvittelee olevansa parempi, mitä monet muut ovat. Mitkä ovat ne syyt, miksi hänelle tarjotaan tätä mahdollisuutta? Mikä on se konkreettinen lisäarvo, mitä hän pystyy tuottamaan tehtävässä? Noihin kysymyksiin, kun löytää vastauksen, on paljon vahvemmilla myös neuvottelutilanteessa.

Teemu Ruuska