Harri Roivainen – Miten minusta tuli headhunter?

Henkilökuvassa Harri Roivanen
Jaa somessa:

Taustani on yli 30 vuoden upseerin ura puolustusvoimissa ja valtionhallinnossa monenlaisissa tehtävissä niin koti- kuin ulkomaillakin. Virkavuosien täyttyessä sain mahdollisuuden siirtyä näihin henkilöstön rekrytointihommiin suoraan Suomen suurimpaan suorahakutaloon, mistä olen kovin kiitollinen. Pääsin tuolloin elämäni ensimmäiseen työhaastatteluun toimitusjohtajan kanssa. Arvelin, että eihän sitä tiedä, olenko työhaastattelussa hyvä vai huono, kun en ole koskaan ollut. En ollut niin valveutunut, että olisin tutustunut InHunt Group Oy:n blogiin Asiat, jotka ratkaisevat, valitaanko työnhakija työhaastatteluun, mutta hyvinhän se meni ja nyt on tullut viimeisten vuosien aikana osallistuttua senkin edestä haastatteluihin, joiden lukumäärä on nykyään vähintäänkin kolminumeroinen.

InHuntBlogi_asiat_jotka_ratkaisevat_valitaanko_työnhakija_työhaastatteluun_plain
Asiat, jotka ratkaisevat, valitaanko työnhakija työhaastatteluun
Asiat, jotka ratkaisevat, valitaanko työnhakija työhaastatteluun Työnhakijalla on todellakin mahdollisuus vaikuttaa siihen, tuleeko...

Hankitun kokemuksen hyödyntäminen

Alussa pohdin, että voiko pitkä ura maanpuolustuksen alalla olla hyödyksi henkilöstörekrytoinnissa? Tähän mennessä saadut kokemukset mahdollisesta hyödyllisyydestä yllättivät itsenikin. Sotilasuran alkuvaiheen työ, asevelvollisten koulutuksen johtotehtävissä, antoi käytännön kokemusta ihmistuntemukseen esimerkiksi johtajavalintojen tekemisessä, jota voin hyödyntää vieläkin todella paljon. Pitkästä virkamiestaustasta on myös hyötyä, kun haetaan osaajia julkisen sektorin virkoihin. Lainsäädännön koukerot ovat omakohtaisesti tuttuja. Iso hyöty tulee myös siitä, että olen aina toiminut pääosin turvaluokiteltujen asioiden kanssa.

Tunnen vahvasti, että pääsen edistämään omalta osaltani valtakunnan turvallisuutta, kun haen osaajia tehtäviin, joissa turvallisuuteen liittyvillä ominaisuuksilla on merkitystä.

Robustia ICT:tä kotimaassa ja ulkomailla

ICT-ala, kyberturvallisuus ja kansainvälinen yhteistyö on ollut iso osa työuraani niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Viimeksi mainitussa toimintaympäristössä pääsin tekemään töitä Brysselissä (Nato ja EU) ja Yhdysvalloissa yhteensä viiden vuoden ajan. Kotimaan ICT-alalla olen työskennellyt sodanajan johtamisjärjestelmien käytön suunnitteluun, ylläpitoon ja kehittämiseen liittyvissä johtotehtävissä, ajallisesti pisimpään Pääesikunnassa. Uskon, että kaikissa olosuhteissa toimivat ICT-järjestelmät ovat erittäin tärkeitä niin yritysmaailmassa kuin julkisella tai kolmannella sektorilla. Yksi keskeinen havaintoni henkilöstörekrytoinnin puolelta on se, että robusteja ICT-järjestelmiä ei voi ostaa valmiina kaupan hyllystä. ICT-alalla työskentelevän henkilöstön osaaminen ja tietotaito on keskeisin asia, jotta ICT-järjestelmät voidaan rakentaa ja ylläpitää siten, että yrityksen tai organisaation ydintoiminta ei vaarannu. 

Uskon vakaasti, että osaamisestani on hyötyä ICT-osaajien löytämisessä.

Yhteiskuntamme kokonaisturvallisuus tuli tutuksi, kun olin puolustusvoimista lainassa Turvallisuuskomitean sihteeristössä. Oli hienoa kokea omakohtaisesti, miten kokonaisturvallisuudella voidaan turvata yhteiskunnan erilaisia elintärkeitä toimintoja erilaisissa kriisitilanteissa. Komitea perustettiin sotien jälkeen, koska sodan aikana huomattiin, että ilman koko yhteiskunnan ponnisteluja sodasta ei ole yksinkertaisesti mahdollista selvitä. Puolustuskyky on yksi elintärkeistä toiminnoista ja näinä aikoina sen merkitys on ilmeinen. Keskeistä on myös se, että kriisin aikana myös muut toiminnot kuten esimerkiksi sisäinen turvallisuus, huoltovarmuus, terveydenhuolto, rahaliikenne ja väestön henkinen kestävyys toimivat. Itselleni aika, jonka sain työskennellä sihteeristössä, antoi ymmärryksen tästä kokonaisuudesta. Osaamiseni on käytettävissä, kun näitä osaajia tarvitaan eri hallinnonaloille.

Kyberturvallisuutta edistämässä

Kyberturvallisuus on omalla tavallaan lempiaiheeni, sillä pääsin pohtimaan sen kehittämistä puolustusvoimissa jo 2000-luvun puolessa välissä, kun tehtiin informaatiosodankäynnin kehittämisohjelmaa. Silloinen tietoverkkopuolustus, myöhemmin kyberpuolustus, nähtiin yhdeksi oleelliseksi osaksi informaatiosodankäyntiä.

InHuntPodcast-Harri-Roivanen-Timo-Lehtimaki
Yhteiskunnallinen kyber – haastattelussa Timo Lehtimäki
Kyberin kintereillä -sarjan toisessa podcastissa pohdimme kyberin asemoitumista yhteiskuntaamme – mistä yhteiskunnallinen kokonaisuus muodostuu, julkinen/yksityinen...
Harri Roivanen ja Aki Mauri Huhtinen InHunt Podcastissa
Filosofinen kyber – haastattelussa Aki-Mauri Huhtinen
Pohdimme kyberin asemoitumista maailmaan – mihin kokonaisuuteen se kuuluu? Millainen työkalu se on? Mihin sitä käytetään?

 

Pohdimme näitä kyberin alkulähteitä Sotilasprofessori Aki-Mauri Huhtisen kanssa podcastissa Filosofinen kyber. Sain toimia myöhemmin osana ryhmää, jonka tuotos päätyi valtakunnallisen kyberstrategian ensimmäiseksi versioksi.

Itse näen, että yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyö on ratkaiseva tekijä riittävän valtakunnallisen kyberturvallisuuden tason saavuttamisessa. Julkisen puolen osuutta pääsin pohtimaan Erillisverkot Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtimäen kanssa tässä podcastissa Yhteiskunnallinen kyber.

InHunt Group Oy tarttui haasteeseen omalta osaltaan, joten rakensimme yhdessä Keskuskauppakamarin kanssa yritysjohdon kyberjohtamisen ohjelman. Sen tavoitteena on antaa johdolle ymmärrys mistä puhutaan ja mitä yrityksessä tai organisaatiossa pitää tehdä, että kybermaailmassa selvitään. Konkreettisena lopputuloksena osallistujat saavat mahdollisuuden tehdä kyberturvallisuussuunnitelma yritykselleen tai organisaatiolleen.

Lopuksi vastaus otsikon kysymykseen voiko osaamisestani olla hyötyä henkilöstön rekrytoinnissa? Vastauksen arvaatte, mutta vastaan kumminkin, että omasta mielestäni kyllä! Mielellään jatkan keskustelua, ideointia, sparrausta yms. noista yllä olevista aiheista ja miksei muustakin, ollaan yhteyksissä!

Harri ROIVAINEN
Senior Headhunter
InHunt Group Oy
+358 500 918 939
harri.roivainen@inhunt.fi

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Resort General Manager
Henkilöstöjohtaja
Client Director
Tuotantojohtaja
Toimitusjohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa