Asiat, jotka ratkaisevat, valitaanko työnhakija työhaastatteluun

Jaa somessa:

Asiat, jotka ratkaisevat, valitaanko työnhakija työhaastatteluun

Työnhakijalla on todellakin mahdollisuus vaikuttaa siihen, tuleeko hän valituksi työhaastatteluun. Kun paneutuu asiaan sen vaatimalla vakavuudella ja käyttää hieman aikaa työnhakuprosessiin, on iso mahdollisuus, että oma CV nousee pinon päälle ja kutsu työhaastatteluun heltiää. Seuraavassa listaamme niitä asioita, jotka työnhakijan olisi syytä ottaa huomioon, kun tavoittelee pääsyä työhaastatteluun. Lista perustuu omiin havaintoihimme vuosien varrelta.

Oikeanlainen osaaminen

Jos työnhakijalla on juuri oikeanlaista työpaikkailmoituksessa mainittua osaamista, on erittäin iso mahdollisuus, että hän tulee saamaan kutsun työhaastatteluun. Tämän lisäksi, jos työnhakijalla on joku oikea kontakti tai suhde, joka voi mainita pari positiivista sanaa hänen puolestaan, on työhaastattelukutsu aina varmempaa.

Oikeanlainen kokemus

Rekrytoijat etsivät usein CV:stä ja työhakemuksesta tiettyjä avainsanoja ts. työpaikkailmoituksessa listattuja asioita. Näitä asioita ovat mm. oikeanlainen koulutus, kokemus ja osaaminen. Mikäli työnhakijalta löytyy näitä oikeita työpaikkailmoituksessakin mainittuja asioita, on suuri todennäköisyys, että hän tulee saamaan kutsun työhaastatteluun.

Hyvä CV

Oikein laaditulla ja visuaalisesti nykyaikaisella CV:llä on erittäin iso rooli työnhakemisessa. Oikein laadittuna se antaa etulyöntiaseman muihin hakijoihin nähden ja huonosti laadittuna se taas jättää parhaimmatkin ja kompetensseiltaan oikeammat henkilöt ilman kutsua työhaastatteluun. Hyvän CV:n tulisi vastata suoraan avoimesta tehtävästä kertovan työpaikkailmoituksen kriteereihin. Tämän lisäksi hyvän CV:n tulisi herättää lukijan mielenkiinto, luoda hyvä ensivaikutelma ja tuoda esiin hakijan tärkeimmät taidot selkeästi ja ytimekkäästi.
Myös hakijan LinkedIn-profiililla on erittäin iso merkitys siinä, tuleeko hän valituksi työhaastatteluun vai ei, joten myös siihen kannattaa panostaa. Aiheesta lisää blogiartikkelissa Hyvän LinkedIn-profiilin 14 elementtiä.

Aina kannattaa soittaa

Kontaktin ottaminen lisätietojen antajaan puhelimitse on tärkeää. Se kuitenkin kannattaa tehdä myös ajatuksella. Todella paljon tulee soittoja, joissa kysytään sellaisia asioita, jotka jo työpaikkailmoitus on kertonut. Ohjeena voisi olla, että esitä 2 – 3 ennalta mietittyä sellaista kysymystä, jotka eivät ole nousseet esiin työpaikkailmoituksessa tai ei helposti selviä esim. yrityksen nettisivuilta. Pyri saamaan selville. mitkä ovat kyseisen tehtävän tärkeimmät vaatimukset ja tuo ne esille hakemuksessasi.

Hyvä hakemuskirje

Hakemuskirjeen keskeinen rooli on toimia vastauksena työpaikkailmoitukseen sekä tukea CV:tä antamalla ns. lihaa sen luiden ympärille. CV:ssä näkyy koulutuksen, työkokemuksen ja osaamisen kokonaisuus, hakemuskirjeessä kannattaa nostaa tarkemmin esille osaaminen haettavan paikan tärkeimmissä vaatimuskohdissa. Siis niissä kohdissa, jotka selvitit soittamalla lisätietojen antajalle.

Edellä käytyjen asioiden lisäksi, vielä nämä olisi hyvä pitää mielessä: noudata annettuja ohjeita, pysy aikataulussa, lähetä CV ja hakemus tunnetussa tiedostomuodossa (esim. pdf) ja ennen kaikkea ole rehellinen itsellesi. Sadat muutkin saattavat hakea ko. työpaikkaa ja näin täytyy oikeasti osua työpaikkailmoitukseen, sekä tehdä vielä töitä sen eteen, jotta tulee valituksi työhaastatteluun. Ja jos jokin yksi kanava pitäisi tärkeydeltään nostaa esiin, on se tietysti LinkedIn. InHuntin blogeista löydät useita kirjoituksia, neuvoja ja videoita Linkediniin liittyen.

Henkilökuvassa Harri Roivanen
Harri Roivainen – Miten minusta tuli headhunter?
Voiko pitkä ura maanpuolustuksen alalla olla hyödyksi henkilöstörekrytoinnissa? Tähän mennessä saadut kokemukset mahdollisesta...

Artikkeli on päivitetty tammikuussa 2023. Alunperin artikkeli on julkaistu 15.1.2014.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Business Development Manager
Toimitusjohtaja
Chief Commercial Officer
Head of Marketing and Communications
Myyntijohtaja
Uusimmat

Blogista

ICT-ja kybertoimialapooli_InHuntGroup_sivu_upd
Tarvitseeko yrityksesi ICT-alan ja kyberturvallisuuden huippuosaajia?
ICT-alan ja kyberturvallisuuden headhunterimme eivät ole vain alansa konkareita, vaan heillä on myös laajat kotimaiset ja kansainväliset verkostot. Esimerkiksi...
Vastuullisuus_valot_päälle_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Viimeistään nyt ne pitkät valot päälle, hallitus
Vastuullisuusosaaminen hallitustyössä on uusi perustaito, eikä enää vain asiantuntijoiden erityiskenttää.
InHuntBlogi_Ari_1200x630px_plain
Tätä et tiennyt: miksi valinta ei kohdistunut sinuun
Senior Headhunter Ari Rahkonen kertoo työnhakuprosessin haasteista ja yllättävistä syistä, miksi et etene haastatteluprosessissa
Energiatoimiala_toimialapooli_InHuntGroup_sivu_upd2
Headhunter huolissaan energia-alan murroksesta ja tarpeesta uusille osaajille
Energiatoimialan murros käy vahvana yhteiskunnan siirtyessä kohti kestävämpiä energiaratkaisuja ja tämä murros näkyy selkeästi energia-alan rekrytoinneissa.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa