Asiat, jotka ratkaisevat, valitaanko työnhakija työhaastatteluun

Asiat, jotka ratkaisevat, valitaanko työnhakija työhaastatteluun

Työnhakijalla on todellakin mahdollisuus vaikuttaa siihen, tuleeko hän valituksi työhaastatteluun. Kun paneutuu asiaan sen vaatimalla vakavuudella ja käyttää hieman aikaa työnhakuprosessiin, on iso mahdollisuus, että oma CV nousee pinon päälle ja kutsu työhaastatteluun heltiää. Seuraavassa listaamme niitä asioita, jotka työnhakijan olisi syytä ottaa huomioon, kun tavoittelee pääsyä työhaastatteluun. Lista perustuu omiin havaintoihimme vuosien varrelta.

Oikeanlainen osaaminen

Jos työnhakijalla on juuri oikeanlaista työpaikkailmoituksessa mainittua osaamista, on erittäin iso mahdollisuus, että hän tulee saamaan kutsun työhaastatteluun. Tämän lisäksi, jos työnhakijalla on joku oikea kontakti tai suhde, joka voi mainita pari positiivista sanaa hänen puolestaan, on työhaastattelukutsu aina varmempaa.

Oikeanlainen kokemus

Rekrytoijat etsivät usein CV:stä ja työhakemuksesta tiettyjä avainsanoja ts. työpaikkailmoituksessa listattuja asioita. Näitä asioita ovat mm. oikeanlainen koulutus, kokemus ja osaaminen. Mikäli työnhakijalta löytyy näitä oikeita työpaikkailmoituksessakin mainittuja asioita, on suuri todennäköisyys, että hän tulee saamaan kutsun työhaastatteluun.

Hyvä CV

Oikein laaditulla ja visuaalisesti nykyaikaisella CV:llä on erittäin iso rooli työnhakemisessa. Oikein laadittuna se antaa etulyöntiaseman muihin hakijoihin nähden ja huonosti laadittuna se taas jättää parhaimmatkin ja kompetensseiltaan oikeammat henkilöt ilman kutsua työhaastatteluun. Hyvän CV:n tulisi vastata suoraan avoimesta tehtävästä kertovan työpaikkailmoituksen kriteereihin. Tämän lisäksi hyvän CV:n tulisi herättää lukijan mielenkiinto, luoda hyvä ensivaikutelma ja tuoda esiin hakijan tärkeimmät taidot selkeästi ja ytimekkäästi.
Myös hakijan LinkedIn-profiililla on erittäin iso merkitys siinä, tuleeko hän valituksi työhaastatteluun vai ei, joten myös siihen kannattaa panostaa. Aiheesta lisää postauksissa Hyvän LinkedIn-profiilin 14 elementtiä sekä vinkkejä jotta headhunter löytää sinut LinkedInissä.

Aina kannattaa soittaa

Kontaktin ottaminen lisätietojen antajaan puhelimitse on tärkeää. Se kuitenkin kannattaa tehdä myös ajatuksella. Todella paljon tulee soittoja, joissa kysytään sellaisia asioita, jotka jo työpaikkailmoitus on kertonut. Ohjeena voisi olla, että esitä 2 – 3 ennalta mietittyä sellaista kysymystä, jotka eivät ole nousseet esiin työpaikkailmoituksessa tai ei helposti selviä esim. yrityksen nettisivuilta. Pyri saamaan selville. mitkä ovat kyseisen tehtävän tärkeimmät vaatimukset ja tuo ne esille hakemuksessasi.

Hyvä hakemuskirje

Hakemuskirjeen keskeinen rooli on toimia vastauksena työpaikkailmoitukseen sekä tukea CV:tä antamalla ns. lihaa sen luiden ympärille. CV:ssä näkyy koulutuksen, työkokemuksen ja osaamisen kokonaisuus, hakemuskirjeessä kannattaa nostaa tarkemmin esille osaaminen haettavan paikan tärkeimmissä vaatimuskohdissa. Siis niissä kohdissa, jotka selvitit soittamalla lisätietojen antajalle.

Edellä käytyjen asioiden lisäksi, vielä nämä olisi hyvä pitää mielessä: noudata annettuja ohjeita, pysy aikataulussa, lähetä CV ja hakemus tunnetussa tiedostomuodossa (esim. pdf) ja ennen kaikkea ole rehellinen itsellesi. Sadat muutkin saattavat hakea ko. työpaikkaa ja näin täytyy oikeasti osua työpaikkailmoitukseen, sekä tehdä vielä töitä sen eteen, jotta tulee valituksi työhaastatteluun. Ja jos jokin yksi kanava pitäisi tärkeydeltään nostaa esiin, on se tietysti LinkedIn. InHuntin blogeista löydät useita kirjoituksia, neuvoja ja videoita Linkediniin liittyen.

Artikkeli on päivitetty tammikuussa 2023. Alunperin artikkeli on julkaistu 15.1.2014.

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Toimitusjohtaja
Commercial Director
Factory General Manager
Toimitusketjun johtaja | Supply Chain Director
Liiketoimintajohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntBlogi_johtamisen_vaikutus_tyovoiman_saatavuuteen
Johtamisen vaikutus työvoiman saatavuuteen
Tänä päivänä osaajien houkuttelussa töihin yritysten ja organisaatioiden maine ja työnantajamielikuva ovat koko ajan tärkeämmässä asemassa.
Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen
Kullanarvoiset vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen
Etsitkö uutta työtä? Headhunterin vinkit avoimen työhakemuksen kirjoittamiseen.
InHuntBlogi_Kyberturvallisuus koetaan turvallisuuden tunteena-tai turvattomuuden_plain
Kyberturvallisuus koetaan turvallisuuden tunteena – tai turvattomuuden
Kyberturvallisuus koetaan turvallisuuden tunteena – tai turvattomuuden Helsingin Sanomien Turvallisuus -liitteen (viikko 48/2022) Puheenvuorossa Jarno Limnéll...
Asiakaspalautteet osana työntekijäkokemusta
Asiakaspalautteet osana työntekijäkokemusta
Asiakaspalautteet osana työntekijäkokemusta Haastattelimme tutkimusyritys Sailerin toimitusjohtaja Hannu Uotilaa. Pääset kuuntelemaan podcast-haastattelun täältä....
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group logo

  InHunt Group perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 45 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa