Avainhenkilö irtisanoutui – ota mahdollisuudesta kiinni

Jaa somessa:

”Avainhenkilö irtisanoutui – ota mahdollisuudesta kiinni”. Tällaista reaktiota harvemmin kuulee toimitusjohtajalta tai vaikkapa hallituksen puheenjohtajalta.

Monelle meistä on tullut vastaan tilanne, jolloin sitoutunut ja menestynyt työntekijä irtisanoutuu. Harmi ja yllätys voi olla suuri. Häneen on satsattu, hänet on koulutettu ja häneen on luotettu. Ennen kaikkea hän on ollut takuuvarma firman mainos ja tunnettu henkilö markkinoilla. Avainhenkilön ura yrityksessä on ollut nousujohteinen, eikä hänen sitoutumistaan ole epäilty kymmeniin vuosiin. Hän on toiminut menestyksekkäästi johtajana, hoitanut hommansa itsenäisesti ja menestyksekkäästi.

Mutta nyt tämä ”kiittämätön” henkilö irtisanoutuu ja jättää koko yrityksen pulaan.

Menikö tunteisiin?

Luottohenkilön irtisanoutuminen voi tuntua hylkäämiseltä ja aiheuttaa pahimmillaan suurta epävarmuutta tulevaisuudesta – ainakin hetkellisesti. Voi tulla jätetyksi tulemisen tunneryöppy. Pettymyksen, surun ja ahdistuksen tunteetkin ovat mahdollisia.

Iskikö paniikki?

Seuraavaksi voi iskeä paniikki ja päässä pyöriä esimerkiksi seuraavanlaisia ajatuksia: Mitä tämä tarkoittaa yrityksen maineelle? Entä työyhteisön ilmapiirille? Viekö irtisanoutunut asiakkaat mukanaan?

On luonnollista, että pelko tietotaidon katoamisesta ja uuden henkilön rekrytoinnin haasteellisuudesta valtaa mielen. Hänellä on voinut olla erittäin tärkeä rooli organisaatiossa ja valtava määrä tietotaitoa.

Tässä on hetki, jolloin yritys voi uusiutua. Mutta ensin on hyvä pysähtyä pohtimaan irtisanoutuneen avainhenkilön roolia yrityksessä: 

Tämä on myös se hetki, jolloin on tärkeää miettiä työtehtävän rooli yrityksen kriittisten menestystekijöiden näkökulmasta ja miettiä menestyikö henkilö yrityksen ehdoilla vai vuoksi.

On tärkeää nostaa pohdintaan ne tekijät, jotka vaikuttavat pitkällä aikavälillä yrityksen menestykseen ja mitkä näistä tekijöistä on ollut eroavan henkilön vastuulla.

Ota aikalisä!

Älä lamaannu. Vaikka tilanne ei olisi helppo, hyväksy irtisanoutuminen ilman katkeruutta. Yhteistyö irtisanoutuneen kanssa voi jatkua tulevaisuudessa hyvinkin erilaisissa muodoissa. Ei ole myöskään varmaa, että tietotaito katoaa hänen mukanaan.

InHunt Groupin Senior Headhunter Pirjo Aalto summaa:

Tässä hetkessä ei kannata hötkyillä, vaan arvioida rauhassa irtisanoutuneen jättämä aukko, sekä tiimin kapasiteetti, että tutustua sen rooliin liiketoiminnan menestymisen näkökulmasta. Avainhenkilön irtisanoutuminen voi toimia herätyksenä yritykselle parantaa sisäisiä prosessejaan ja vahvistaa organisaation toimivuutta.

Tämä on oivallinen hetki miettiä jälleen yrityksen strategiaa, sekä johtoryhmän ja organisaation rakennetta. Ovatko painopisteet oikeilla kohdilla? Ovatko oikeat henkilöt oikeissa paikoissa? Entä onko strategian päivittämisen jälkeen pohdittu yrityksen kriittisiä rooleja ja kehitetty suunnitelmia tulevaisuuden haasteiden varalle?

Suuntaa ajatukset tulevaan - uusi rekrytointi!

Juuri tällaisista hetkistä kannattaa ottaa kiinni tulevaisuuden pohdinnassa ja analysoida yrityksen tarvitsemaa osaamista. Minkälainen persoona pärjää juuri tässä yrityksessä ja millaista asennetta ja arvomaailmaa uudelta henkilöltä kaivataan? Entä millaisilla ominaisuuksilla uusi henkilö voisi parhaimmillaan tukea yrityksen kulttuuria ja menestystä? Uusi henkilö tuo parhaimmillaan uusia näkökulmia, ideoita ja mahdollistaa myös uusille innovaatioille.

Siispä vinkit rekrytoinnin alkuun:

Kaikki tämä vaatii työtä, aikaa ja oikeanlaisen kumppanin sparraamaan ja pohtimaan tilannetta. Nyt on aika laittaa headhunter töihin. Älä myöskään hyväksy headhunterilta yksioikoista ja helpointa tapaa auttaa sinua, vaan haasta hänet mukaan pohtimaan tehtävän ajankohtaisuutta ja roolia yrityksessänne. InHuntin headhunterit auttavat löytämään menetyksen positiiviset puolet. 

Blogiartikkelin kirjoittaja

Pirjo Aalto
Senior Headhunter

 

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Toimitusjohtaja
Asiakkuusjohtaja
Commercial Director - CollectiveCrunch
Maajohtaja, Finfact Oy
Resort General Manager
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa