Onko strategiatyön huominen hallussa?

Jaa somessa:

Yhdysvalloissa kysyttiin yli 500 yrityksen hallituksen jäseneltä National Association of Corporate Directors’n (NACD) tutkimuksessa, miten hallituksen toimintaa voisi parhaiten kehittää. Strategiatyö ja strategian jalkauttaminen nousivat kärkisijoille. Toimintaympäristön muutosvauhti ja ennakointi huutavat strategisen ja pitkäjänteisen fokuksen perään. Strategiatyöstä vastuullisen henkilön nimittäminen on konkreettinen osoitus sitoutumisesta strategiseen ajatteluun ja strategian konkretisoimiseen.  

Fear of missing out eli FOMO on tuttu käsite ja tunne ehkä monenkin meidän elämässä. Kysymys on siitä, jäikö joku tapahtuma tai uutinen näkemättä tässä medioiden ‘golfvirrassa’, jäimmekö jostakin paitsi. Yritysten elinkaaren aikana sama kysymys ja pohdiskelu ovat eetterissä yhä useammin. Jäikö joku heikko signaali huomaamatta asiakastarpeiden muuttumisessa, jokin liiketoimintamahdollisuus kokeilematta sen riskisyyden tai valinnanvaikeuden takia. 

Onko meillä joku, joka tuntee strategiatyön, tuntee sen omakseen ja ottaa siitä koppia haastaen päättäjiä?

Outthinkers Networks, globaali strategian ammattilaisten verkosto pohtii laajasti strategiaroolia ja sen tarvetta artikkelissaan ja toteaa, että strategiaprosessit ovat muuttumassa staattisista vuosikellon ajoittamista prosesseista ja rituaaleista, jatkuvaksi ja keskeytymättömäksi prosessiksi. Se vaatii omistajuutta hallituksessa mutta myös johtoryhmässä. Kuten markkinointi (CMO) tai talous (CFO) ovat ottaneet paikkansa yrityksen johtamisrakenteessa viimeisten vuosikymmenten aikana, on tullut strategian (Chief Strategy Officer, CSO) aika tehdä sama. 

Strategiatyön vastuuttamisen ensiaskeleiden ja CSO-position hiljalleen yleistyessä, myös sen rooli hiljalleen vakiintuu. Strategiajohtaja ei ole taivaanrannanmaalari vaan vision ja arvojen tulkki, joka auttaa yrityksiä tekemään strategisia valintoja. Valinnoissa usein korostuu ihmisten ja kulttuurin syvä analyysi. Hän on rohkea ja tulevaisuusorientoitunut.

 

Strategiajohtajan rooli vaihtelee, mutta Outthinkers Networksin asiantuntijoiden mukaan tietyt kyvykkyydet korostuvat:

Strategiajohtaja voi tuoda yrityksen johtamiseen paljon lisäarvoa sekä yrityksen johdon että hallituksen kumppanina. Lisäarvo voi syntyä siitä, että:

Hallitus on sekä olevan että tulevan mikrokosmos, joka yhdessä yrityksen johtoryhmän kanssa toisiaan täydentävä, haastava ja sparraava ryhmä. Niin myös strategiatyössä.

Parhaimmillaan yrityksen johtamisessa ja hallinnossa on sekä leveyttä että syvyyttä, toimialaosaamista, toimintaympäristön tuntemusta, mutta myös erilaisella riskinottokyvyllä varustettuja ihmisiä.

Kirjoittaja Mikko Knuuttila, Senior Headhunterisi avainhenkilö- ja hallitustason suorahakuihin.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
InHunt Group logo
Headhunter
Country Retail Manager
Markkinointijohtaja, Varusteleka
Sales Manager, Abena Finland Oy
Aluejohtaja
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog__1200x630px_plain
InHuntin Advisory Board -toimintamalli täydentyy uudella konseptilla, Ambassadorilla
InHuntin Advisory Board -toimintamalli täydentyy uudella konseptilla, Ambassadorilla, joka on käytössä Metson Women’s Leadership Forumilla.
InHunt_hallitushakuDSC00328_HD
Hallituspaikan haku -valmennus: Suuri suosio ja innostuneita osallistujia
InHunt Groupin Hallituspaikan haku -valmennus on saanut suuren suosion ja vuoden 2024 ensimmäinen tilaisuus oli jälleen täynnä.
Kaupan ja elintarvike- alan osaajat_InHuntGroup_plain2
Varmista parhaat osaajat kaupan alan tehtäviin - näin onnistut!
InHuntin kaupan alan osaajapooli kattaa laajasti toimialaosaajia vähittäis- ja tukkukaupasta sekä elintarviketoimialalta.
Liitot, yhdistykset ja säätiöt_pooli_InHuntGroup_plain3
Miten välttää kymmenien tuhansien eurojen virheinvestointi liiton, järjestön tai säätiön rekrytoinnissa?
Suomessa kolmas sektori on täynnä monipuolisia toimijoita, jotka tarvitsevat parhaita osaajia menestyäkseen. Miten suorahaku voi olla avain onnistuneeseen rekrytointiin...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa