Onko strategiatyön huominen hallussa?

Yhdysvalloissa kysyttiin yli 500 yrityksen hallituksen jäseneltä National Association of Corporate Directors’n (NACD) tutkimuksessa, miten hallituksen toimintaa voisi parhaiten kehittää. Strategiatyö ja strategian jalkauttaminen nousivat kärkisijoille. Toimintaympäristön muutosvauhti ja ennakointi huutavat strategisen ja pitkäjänteisen fokuksen perään. Strategiatyöstä vastuullisen henkilön nimittäminen on konkreettinen osoitus sitoutumisesta strategiseen ajatteluun ja strategian konkretisoimiseen.  

Fear of missing out eli FOMO on tuttu käsite ja tunne ehkä monenkin meidän elämässä. Kysymys on siitä, jäikö joku tapahtuma tai uutinen näkemättä tässä medioiden ‘golfvirrassa’, jäimmekö jostakin paitsi. Yritysten elinkaaren aikana sama kysymys ja pohdiskelu ovat eetterissä yhä useammin. Jäikö joku heikko signaali huomaamatta asiakastarpeiden muuttumisessa, jokin liiketoimintamahdollisuus kokeilematta sen riskisyyden tai valinnanvaikeuden takia. 

Onko meillä joku, joka tuntee strategiatyön, tuntee sen omakseen ja ottaa siitä koppia haastaen päättäjiä?

Outthinkers Networks, globaali strategian ammattilaisten verkosto pohtii laajasti strategiaroolia ja sen tarvetta artikkelissaan ja toteaa, että strategiaprosessit ovat muuttumassa staattisista vuosikellon ajoittamista prosesseista ja rituaaleista, jatkuvaksi ja keskeytymättömäksi prosessiksi. Se vaatii omistajuutta hallituksessa mutta myös johtoryhmässä. Kuten markkinointi (CMO) tai talous (CFO) ovat ottaneet paikkansa yrityksen johtamisrakenteessa viimeisten vuosikymmenten aikana, on tullut strategian (Chief Strategy Officer, CSO) aika tehdä sama. 

Strategiatyön vastuuttamisen ensiaskeleiden ja CSO-position hiljalleen yleistyessä, myös sen rooli hiljalleen vakiintuu. Strategiajohtaja ei ole taivaanrannanmaalari vaan vision ja arvojen tulkki, joka auttaa yrityksiä tekemään strategisia valintoja. Valinnoissa usein korostuu ihmisten ja kulttuurin syvä analyysi. Hän on rohkea ja tulevaisuusorientoitunut.

 

Strategiajohtajan rooli vaihtelee, mutta Outthinkers Networksin asiantuntijoiden mukaan tietyt kyvykkyydet korostuvat:

Strategiajohtaja voi tuoda yrityksen johtamiseen paljon lisäarvoa sekä yrityksen johdon että hallituksen kumppanina. Lisäarvo voi syntyä siitä, että:

Hallitus on sekä olevan että tulevan mikrokosmos, joka yhdessä yrityksen johtoryhmän kanssa toisiaan täydentävä, haastava ja sparraava ryhmä. Niin myös strategiatyössä.

Parhaimmillaan yrityksen johtamisessa ja hallinnossa on sekä leveyttä että syvyyttä, toimialaosaamista, toimintaympäristön tuntemusta, mutta myös erilaisella riskinottokyvyllä varustettuja ihmisiä.

Kirjoittaja Mikko Knuuttila, Senior Headhunterisi avainhenkilö- ja hallitustason suorahakuihin.

Jaa somessa:

avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Vesiliikelaitoksen johtaja
Rahoitusjohtaja, SSA Rakennus Oy
Talousjohtaja
Palvelujohtaja, Söderberg & Partners
Toimitusjohtaja, Kuopion Palloseura
Uusimmat

Blogista

Hallituksen jäsenhaku – hakujen aatelia_InHuntBlogi_1200x630px_plain_1
Hallituksen jäsenhaku – hakujen aatelia
Hallitustyöskentelyn tulevaisuus vaatii muutosta, ja me InHuntilla olemme valmiina tähän muutokseen.
InHuntBlogi_Jukka Marttila – uudenlainen tapa tehdä headhunttausta_plain
Jukka Marttila – uudenlainen tapa tehdä headhunttausta
Jukka Marttila lähti rohkeasti kokeilemaan työurallaan uutta, jolloin pohdintaan nousivat myös omat arvot ja työskentelytavat.
Työnhaun hankaluudet- 7 yleistä virhettä ja niiden välttäminen_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vältä näitä virheitä, jos haluat tulla valituksi
Tässä lista sellaisia virheitä, joihin ehdokkaat aika ajoin sortuvat rekrytointiprosessin aikana ja joiden takia heikentävät omia mahdollisuuksiaan tulla valituksi...
Placementilla rakennetaan työnantajabrändiä_InHuntBlogi_1200x630px_plain_1
Placementilla rakennetaan työnantajabrändiä
Placement-palveluilla edistetään henkilön uudelleen työllistymistä.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa