Onko strategiatyön huominen hallussa?

Jaa somessa:

Yhdysvalloissa kysyttiin yli 500 yrityksen hallituksen jäseneltä National Association of Corporate Directors’n (NACD) tutkimuksessa, miten hallituksen toimintaa voisi parhaiten kehittää. Strategiatyö ja strategian jalkauttaminen nousivat kärkisijoille. Toimintaympäristön muutosvauhti ja ennakointi huutavat strategisen ja pitkäjänteisen fokuksen perään. Strategiatyöstä vastuullisen henkilön nimittäminen on konkreettinen osoitus sitoutumisesta strategiseen ajatteluun ja strategian konkretisoimiseen.  

Fear of missing out eli FOMO on tuttu käsite ja tunne ehkä monenkin meidän elämässä. Kysymys on siitä, jäikö joku tapahtuma tai uutinen näkemättä tässä medioiden ‘golfvirrassa’, jäimmekö jostakin paitsi. Yritysten elinkaaren aikana sama kysymys ja pohdiskelu ovat eetterissä yhä useammin. Jäikö joku heikko signaali huomaamatta asiakastarpeiden muuttumisessa, jokin liiketoimintamahdollisuus kokeilematta sen riskisyyden tai valinnanvaikeuden takia. 

Onko meillä joku, joka tuntee strategiatyön, tuntee sen omakseen ja ottaa siitä koppia haastaen päättäjiä?

Outthinkers Networks, globaali strategian ammattilaisten verkosto pohtii laajasti strategiaroolia ja sen tarvetta artikkelissaan ja toteaa, että strategiaprosessit ovat muuttumassa staattisista vuosikellon ajoittamista prosesseista ja rituaaleista, jatkuvaksi ja keskeytymättömäksi prosessiksi. Se vaatii omistajuutta hallituksessa mutta myös johtoryhmässä. Kuten markkinointi (CMO) tai talous (CFO) ovat ottaneet paikkansa yrityksen johtamisrakenteessa viimeisten vuosikymmenten aikana, on tullut strategian (Chief Strategy Officer, CSO) aika tehdä sama. 

Strategiatyön vastuuttamisen ensiaskeleiden ja CSO-position hiljalleen yleistyessä, myös sen rooli hiljalleen vakiintuu. Strategiajohtaja ei ole taivaanrannanmaalari vaan vision ja arvojen tulkki, joka auttaa yrityksiä tekemään strategisia valintoja. Valinnoissa usein korostuu ihmisten ja kulttuurin syvä analyysi. Hän on rohkea ja tulevaisuusorientoitunut.

 

Strategiajohtajan rooli vaihtelee, mutta Outthinkers Networksin asiantuntijoiden mukaan tietyt kyvykkyydet korostuvat:

Strategiajohtaja voi tuoda yrityksen johtamiseen paljon lisäarvoa sekä yrityksen johdon että hallituksen kumppanina. Lisäarvo voi syntyä siitä, että:

Hallitus on sekä olevan että tulevan mikrokosmos, joka yhdessä yrityksen johtoryhmän kanssa toisiaan täydentävä, haastava ja sparraava ryhmä. Niin myös strategiatyössä.

Parhaimmillaan yrityksen johtamisessa ja hallinnossa on sekä leveyttä että syvyyttä, toimialaosaamista, toimintaympäristön tuntemusta, mutta myös erilaisella riskinottokyvyllä varustettuja ihmisiä.

Kirjoittaja Mikko Knuuttila, Senior Headhunterisi avainhenkilö- ja hallitustason suorahakuihin.

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Toimitusjohtaja
Asiakkuusjohtaja
Commercial Director - CollectiveCrunch
Maajohtaja, Finfact Oy
Resort General Manager
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa