Mikä sinusta tulee isona? 10 vinkkiä uravalintaan

Jaa somessa:

Toimin palveluliiketoiminnan kaupallisissa johtotehtävissä lähes parikymmentä vuotta, kunnes minut irtisanottiin ja olin tilanteessa, jolloin minun piti lähes viisikymppisenä löytää uutta mielekästä, merkityksellistä ja hauskaa tekemistä ja millä kaiken lisäksi piti elättää itsensä ja perheensä.

Tämä vuoden kevään 2016 ajankohta palautui eilen vahvasti mieleeni, kun kohtasin Matkamessuilla entisiä kollegoita sekä nykyisiä yhteistyökumppaneita ja asiakkaita. Aiemmin keskustelu näissä kohtaamisissa meni aina lähes suoraan asiaan, eli kaupallisuuteen, joka toisaalta oli ihan ymmärrettävää, sillä olihan minulla aina ollut kaupallinen vastuu oman osaston tai ketjun liiketoiminnasta. Eiliset keskustelut kumpuilivat paljolti kaupallisuuden lisäksi teknologian ja yleisten kuulumisten sekä henkilöstön saatavuuden ja toimialan haasteiden ympärillä. Tämä on toisaalta ihan ymmärrettävää, sillä suorahakukonsulttina meillä on näköalapaikka kaikkiin näihin osa-alueisiin.

Laaja-alainen kokemus ja ymmärrys johtajan arjesta ohjasivat headhunterin uralle

Laaja-alainen kokemus, liiketoimintalähtöisyys ja ymmärrys johtajan arjen haasteista olikin yksi syy miksi aikoinaan päädyin Headhunteriksi. Nyt hieman vanhempana ja lähes 200 suorahakua eri toimialaoille ja tehtävätasoille hakuja tehneenä ja lukuisia johtajia haastateltuani tiedän, että liikkeenjohdon ”trusted advisorina” toimiminen hyvässä porukassa oli aikoinaan se juttu, mitä tavoittelin. Kuinka oikeassa olinkin, vaikka en sitä silloin tiennyt, mutta jokin vaisto sanoi, että tähän kannattaa tarttua, sillä näissä tehtävissä vaikutat kaikilla tasoilla.

Aikuisena uravalinnan tekeminen voi olla haasteellista, mutta samalla se tarjoaa mahdollisuuden tarkastella omia kiinnostuksen kohteita, vahvuuksia ja arvoja.

Mitä sitten uutta uravalintaa valittaessa pohdin? Tässä 10 vinkkiäni, jotka auttavat löytämään unelma-ammatin:

Kiinnostuksen kohteet

Mieti, mikä saa sinut innostumaan ja mistä aiheista olet kiinnostunut. Se, että työ liittyy johonkin, mikä kiinnostaa sinua, voi tehdä työstä mielekkäämpää.

Vahvuudet ja taidot

Arvioi omia vahvuuksiasi ja taitojasi. Mitä olet hyvä tekemään? Voisitko hyödyntää näitä taitoja tulevassa työssäsi? Pohdi myös, miten voit kehittää tarvittavia taitoja, jos huomaat puutteita esim. kieli- tai IT-taidoissasi.

Arvot ja periaatteet

Mieti omia arvojasi ja periaatteitasi. Onko sinulle tärkeää työskennellä organisaatiossa, joka jakaa samat arvot kanssasi? Vai onko esimerkiksi työelämän tasapaino sinulle ensiarvoisen tärkeää? Itseäni resoni fiksut, hauskat ja auttavaiset kollegat.

Elämäntilanne

Huomioi oma elämäntilanteesi. Onko perheessäsi muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa uravalintaasi? Esimerkiksi sijainti, matkustaminen, palkkataso tai työajat voivat olla tärkeitä huomioitavia asioita.

Koulutus ja uudelleenkoulutus

Pohdi, tarvitsetko lisäkoulutusta tai uudelleenkoulutusta saavuttaaksesi tavoitteesi. Monet aikuiset tekevät menestyksekkäästi uudelleenkouluttautumisen ja siirtyvät uusille urapoluille.

Mentorointi ja neuvonta

Harkitse mentorin tai neuvonantajan hakemista, joka voi auttaa sinua selventämään tavoitteitasi ja tarjota käytännön neuvoja uravalintoihisi liittyen. Tähän löytyy osaavia firmoja ja LinkedInistä löytyy myös loistavia yksilövalmentajia.

Tutustu eri aloihin

Tutki eri aloja ja ammatteja. Saatat löytää sellaisia työtehtäviä, joita et ole aiemmin harkinnut, mutta jotka vastaavat hyvin kiinnostuksen kohteitasi ja taitojasi.

Verkostot

Luo kontakteja ja verkostoidu. Osallistu alan tapahtumiin, seminaareihin tai verkostoitumistapaamisiin saadaksesi tietoa eri mahdollisuuksista ja kuullaksesi muiden kokemuksia.

Pitkän aikavälin suunnitelma

Harkitse, mihin haluat päätyä pitkällä aikavälillä. Vaikka et voikaan suunnitella kaikkea, voi olla hyödyllistä miettiä, mitkä askeleet vievät sinua kohti pitkän aikavälin tavoitteitasi.

Riskinottokyky

Ole valmis ottamaan riskejä ja tekemään muutoksia. Uuden polun valitseminen saattaa vaatia muutoksia, ja riskinottokyky voi olla avain onnistumiseen.

Muista, että uravalinnan ei tarvitse olla lopullinen päätös. Elämässä tapahtuu muutoksia, ja voit aina sopeutua ja oppia uusia asioita. Muista myös pitää huolta omasta hyvinvoinnista ja jaksamisestasi. Ole avoin uusille mahdollisuuksille ja pidä mielessä, että urapolku voi olla joustava ja monimuotoinen.

 

Mikä Sinusta tulee isona?

Jan-Erik Lagerström
Senior Headhunter,
InHunt Group

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Viimeisimmät

Uutiset

Henkilökuvassa

Headhunterimme

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Business Development Manager
Toimitusjohtaja
Chief Commercial Officer
Head of Marketing and Communications
Myyntijohtaja
Uusimmat

Blogista

ICT-ja kybertoimialapooli_InHuntGroup_sivu_upd
Tarvitseeko yrityksesi ICT-alan ja kyberturvallisuuden huippuosaajia?
ICT-alan ja kyberturvallisuuden headhunterimme eivät ole vain alansa konkareita, vaan heillä on myös laajat kotimaiset ja kansainväliset verkostot. Esimerkiksi...
Vastuullisuus_valot_päälle_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Viimeistään nyt ne pitkät valot päälle, hallitus
Vastuullisuusosaaminen hallitustyössä on uusi perustaito, eikä enää vain asiantuntijoiden erityiskenttää.
InHuntBlogi_Ari_1200x630px_plain
Tätä et tiennyt: miksi valinta ei kohdistunut sinuun
Senior Headhunter Ari Rahkonen kertoo työnhakuprosessin haasteista ja yllättävistä syistä, miksi et etene haastatteluprosessissa
Energiatoimiala_toimialapooli_InHuntGroup_sivu_upd2
Headhunter huolissaan energia-alan murroksesta ja tarpeesta uusille osaajille
Energiatoimialan murros käy vahvana yhteiskunnan siirtyessä kohti kestävämpiä energiaratkaisuja ja tämä murros näkyy selkeästi energia-alan rekrytoinneissa.
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa