Headhunter paljastaa: näin löydät huippuosaajat finanssitoimialalle

Jaa somessa:

Testaa valmiutesi parhaiden ehdokkaiden tavoittamiseen - katso headhunterin kuusi kysymystä

Finanssitoimiala – pankit, vakuutusyhtiöt, varainhoito ja sijoittaminen – on jatkuvassa, vahvassa murroksessa. Toimialaa haastaa teknologinen kehitys ja regulaation lisääntyminen. Toimialaa haastaa myös sen asiakkaiden toimintaan vaikuttavat voimat ja ilmiöt. Finanssiyrityksen menestykselle on olennaista löytää nopeasti strategisesti oikeanlaista osaamista. Toimialan asiantuntijoille ja johtajille tärkeää kehittää osaamistaan ja ylläpitää työmarkkina-arvoaan. InHuntin headhunterit ovat jatkuvasti yhteydessä alan avainosaajiin.

InHuntissa ymmärretään, että rekrytointi on enemmän kuin pelkkä tehtävänkuvaus. Se on investointi tulevaisuuteen, joka edellyttää osaamisen ja tekemisen sovittamista strategiaan. Suorahaku rekrytointikumppanin kanssa, jolla on vahva toimialaosaaminen, on avain menestyksekkääseen rekrytointiin. 

Miten finanssitoimialan osaaminen näkyy rekrytoinnissa?

Asiakkaan odotukset, lainsäätäjä ja valvova viranomainen, teknologia ja disruptiiviset toimijat pitävät finanssitoimialaa jatkuvasti varpaillaan. Parhaimmat johtajat ja osaajat ovat hyvin verkostoituneita ja pitävät tuntosarvet jatkuvasti virittyneinä. Ala tarjoaa mahdollisuuksia startupeista kasvuyrityksiin, rohkeista kokeiluista vakiintuneempiin liiketoimintamalleihin, kotimaisiin ja kansainvälisiin toimijoihin.

Headhuntereiden valitseminen toimialaosaamisen perusteella tuo monia etuja verrattuna tilanteeseen, jossa vahvaa kokemusta tai tuntemusta kyseiseltä toimialalta ei ole. Headhunterit, joilla on toimialaosaamista, tuntevat kyseisen alan erityispiirteet, haasteet ja mahdollisuudet. Tämä syvällinen ymmärrys auttaa heitä tunnistamaan parhaiten organisaatiolle sopivat osaajat, tietämään mistä heidät löytää, sekä houkuttelemaan heitä oikealla tavalla.

Headhunterit, jotka tuntevat toimialan, pystyvät kommunikoimaan tehokkaammin sekä toimeksiantajien että ehdokkaiden kanssa.

He ymmärtävät alan kielen ja pystyvät välittämään relevanttia tietoa selkeästi. He osaavat ennustaa toimialan tulevia trendejä. He todennäköisesti saavat aikaan onnistuneempia rekrytointeja, koska he ymmärtävät , mitkä ovat tehtävän kannalta kriittiset menestystekijät ja millainen osaaminen ehdokkaalla tulee olla nyt, ja millaista kapasiteettia hänellä täytyy olla tulevaisuutta varten.

Omakohtainen toimialan työkokemus auttaa headhuntereita ymmärtämään paremmin organisaation kulttuuria ja vaatimuksia. Prosessissa pystytään tekemään syvällisempiä arviointeja ehdokkaiden substanssiosaamisesta. Tämä nopeuttaa valintaprosessia ja varmistaa, että ehdokkaat sopivat organisaation tarpeisiin. Yhdistämme nopeasti alan parhaat osaajat ja kiinnostavimmat uudet työpaikat.

Huippuosaaminen haussa – osaatko vastata näihin kuuteen kysymykseen?

Käymme jatkuvaa vuoropuhelua avainhenkilöiden kanssa kaikissa finanssitoimialan yrityksissä, kaikkein suurimmista pienempiin. Meillä on henkilökohtainen yhteys parhaimpiin osaajiin, tunnemme heidän uratoiveensa ja motivaationsa. Osaamme haastaa toimeksiantajiamme tunnistamaan yrityksen ja tehtävän houkuttelutekijät. Tiedämme kokemuksesta, että onnistuneiden rekrytointien lisäksi tällä on vaikutusta myös jo joukkueessa olevien osaajien sitouttamiseen.

Voidaksemme houkutella parhaat ehdokkaat mukaan hakuprosessiin, meillä täytyy olla kerrottavana kiinnostava ja houkutteleva tarina. Siihen tarvitsemme eväät sinulta. Tehtävän profiloinnissa liikumme seuraavien aihepiirien ympärillä.

TESTAA, osaatko sinä vastata näihin kysymyksiin:

Mikä tekee teistä kilpailukykyisen?
Mikä on positionne markkinassa, mitkä alan ja sen ulkopuoliset toimijat haastavat teitä, mistä asiakkaat kiittävät teitä ja mistä kilpailijoitanne? Keitä huippuosaajia teillä työskentelee jo nyt?
Mikä tekee tehtävästä houkuttelevan?
Onko paikka kirkkain näkymisen alan kovimmalle osaajalle, mahdollistaako se näkymän kansainväliseen alan huippuosaamiseen? Onko tämä tulevaisuuden toivolle seuraava konkreettinen steppi osaamisessa eteenpäin? Mahdollistaako tämä monipuolisemmat tehtävät syväosaajalle? Onko moniosaajan tässä mahdollista syventää osaamistaan?
Mikä tekee työpaikasta houkuttelevan?
Mieti vahvuuksianne työpaikkaan liittyen, esimerkiksi sijainti, työsuhde-edut, palkka, palkitseminen, oppiminen, uranäkymät, vastuullisuus. Tiedätkö, millä kilpailijat houkuttelevat?
Mikä tekee yrityskulttuurista houkuttelevan?
Miten yrityksessänne näkyy työyhteisön diversiteetti, arvot, työ-elämä-tasapaino, tunnelma, etä- ja lähityöskentelykäytännöt ja johtamiskäytännöt?
Mitä uuden ihmisen odotetaan saavan aikaan?
Mitä uudelta työntekijältä odotetaan ensimmäisten kolmen kuukauden, vuoden ja seuraavan 2-3 vuoden aikana?
Millainen esihenkilö uutta ihmistä odottaa?
Mistä esihenkilö tulee ja mitä hän tavoittelee – millaiset johtamisen kulmakivet hänellä on?

Kokemusta suoraan kentältä ja verkostojen voima

InHuntin finanssitoimialan osaajapoolista tavoitat toimialaosaajia pankista, vakuutusyhtiöstä, varainhoidosta tai sijoittamisesta. Meillä on yhteensä kymmenien vuosien kokemus alan johto- ja asiantuntijatehtävistä. InHuntin headhuntereilta löytyy myös osaamista kaikkein vaativimmista, huoltovarmuutta tukevista teknologisista ja tietoturvaan liittyvistä ratkaisuista. Yhdessä muodostamme vaikuttavan osaajajoukon, joka on valmis tuomaan lisäarvoa yrityksesi menestystarinaan.

Kokemuksemme tuo perspektiiviä toimialamurroksiin sekä käytännöllistä tuntumaa liiketoiminnan arkisista haasteista. Olemme olleet perustamassa yrityksiä ja käynnistämässä uutta liiketoimintaa, tekemässä kasvua ja myyntiä sekä tehostamassa toimintoja. Olemme nähneet ja johtaneet lukuisiä järjestelmä- tai liiketoiminnan kehityshankkeita.

Tunnemme finanssialan henkilö- ja yritysasiakkaiden tarpeita. Tiedämme, mitä lainsäätäjä edellyttää riippumattomalta valvonta- ja tarkastusorganisaatiolta mutta olemme myös kokeneet, millaista positiivista merkitystä sujuvalla yhteistyöllä on liiketoimintaan.

Meitä innostaa nähdä, miten asiantuntemuksen siirtyminen valvovalta viranomaiselta liiketoimintaan tai toisinpäin parantaa ratkaisujen toimivuutta toimialalla laajasti.

InHuntin osaajapooliin kuuluvat headhunterit eivät ole vain alan konkareita, vaan heillä on myös mittavat verkostot Suomessa ja ulkomailla. Tämä tuottaa keskusteluihin sellaista benchmark-tietoa, joka ei ainoastaan paranna yksittäisen rekrytoinnin onnistumisen todennäköisyyttä vaan tuo arvoa  myös silloin, kun akuutti rekrytointitilanne ei ole käsillä. Me olemme oikea keskustelukumppaninne silloin, kun pyritte tunnistamaan tulevaisuuden kriittisiä osaamisia juuri teidän toiminnassanne, juuri teidän asiakkaillenne tärkeissä toiminnoissa.

Varaa maksuton konsultaatio finanssitoimialan huippuosaajilta

Menestyksekäs suorahaku vaatii paljon enemmän kuin pelkkää rekrytointiosaamista. Se edellyttää syvää toimialaosaamista, kokemusta ja vahvoja verkostoja. Olemme sitoutuneet varmistamaan, että headhuntereillamme on kaikki nämä elementit, sekä lisäksi syvää tehtäväosaamista useista toimialan tehtävistä.

Kannattaa käyttää tilaisuus hyväksi ja varata yhteinen aika finanssialan headhuntereiden  kanssa. Käymme mielellämme kanssasi läpi ajatuksia aiemmin mainituista kuudesta aihepiiristä. Ja tarvittaessa autamme seuraavan rekrytointihaasteenne kanssa. 

Helpoiten otat yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta: varaa maksuton konsultaatio, klikkaa toimialaksi finanssiala ja täytä yhteystiedot. Yhteydenotto on ilmainen, eikä sido sinua mihinkään.  

Tuuli_Paasilehto_InHunt_group
Emmekö vielä tunne toisiamme?
Tuuli Paasilehto, Senior Headhunter, InHunt Group Oy

Ota ensimmäinen askel kohti ratkaisua! Maksuttoman konsultaation avulla löydämme yhdessä ratkaisuja haasteisiin. Lisäksi saat ainutlaatuisen tilaisuuden liittyä huipputason verkostoomme ja kuulet mitä kentällä tapahtuu juuri nyt.

Olemme toteuttaneet useita onnistuneita finanssialan hakuja mm. seuraavista nimikkeistä ja verkostomme kattaa näissä tehtävissä toimivat alalla laajasti:

Jaa somessa:
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

    Ota yhteyttä ja
    palaamme sinulle
    24h sisällä.

    InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

    Tilaa uutiskirje

    YHTEYSTIEDOT

    myynti@inhunt.fi

    Äyritie 12 C (Forte)
    01510 Vantaa