Varmista parhaat osaajat kaupan alan tehtäviin – näin onnistut!

Jaa somessa:

Kaupan alalla on tyypillistä saada jopa runsaasti hakemuksia avoimiin tehtäviin. Aktiivisesti työtä hakevien joukosta voi löytyä sopiva ehdokas, mutta mitä jos työnantajana tekisit valinnan laajemmasta potentiaalisten henkilöiden joukosta? Ja miksi tämä on juuri nyt tärkeää?

Kaupan ala tarjoaa monia mahdollisuuksia startupista kasvuyrityksiin ja kokeiluista vakiintuneisiin liiketoimintamalleihin, sekä kotimaisilla että kansainvälisillä markkinoilla. Kaupan toimialaa haastaa tällä hetkellä digitalisoituminen ja sen myötä kansainvälisen kilpailun lisääntyminen. Lisäksi kuluttajien ostovoiman väheneminen hankaloittaa erityisesti käyttötavarakaupan ja investointihyödykkeiden liiketoimintaa.

Asiakkaan odotukset, teknologian kehitys ja globaali kilpailukenttä pitävät kaupan alan muutostilassa. Parhaat johtajat ja asiantuntijat ovat verkostoituneita ja pysyvät ajan tasalla alan trendeistä.

Me InHuntilla käymme jatkuvaa vuoropuhelua kaupan alan toimijoiden ja avainhenkilöiden kanssa. Meillä on henkilökohtainen yhteys parhaisiin osaajiin, tunnemme heidän uratoiveensa ja motivaationsa.

Mitä haastavampi markkinatilanne, sitä olennaisempaa on valita parhaat osaajat tai asiantuntijat kyseisiin tehtäviin. Yrityksen menestyksen kulmakivi on sen kyky tunnistaa ja houkutella parhaita osaajia. Miten onnistua siinä?

Valitse kumppani rekrytointiin viisaasti - InHunt-osaajapooli

Suorahaku tarjoaa modernin ja taloudellisesti tehokkaan tavan houkutella parhaat mahdolliset ehdokkaat prosessiin. InHuntin kaupan alan osaajapooli kattaa laajasti toimialaosaajia vähittäis- ja tukkukaupasta sekä elintarviketoimialalta.

Meillä kaikilla on kymmenien vuosien kokemus toimialalta. Olemme toimineet alan asiantuntija-, esihenkilö- ja johtotehtävissä. Olemme sekä alan konkareita että omaamme laajat verkostot Suomessa ja ulkomailla.

Headhunterin valinta toimialaosaamisen perusteella tuo useita etuja verrattuna tilanteeseen, jossa puuttuu vahva tuntemus kyseiseltä alalta:

 • Toimialaosaamisemme selkeyttää kriittisten menestystekijöiden tunnistamista ja ehdokkaiden soveltuvuuden arviointia.
 • Syvällinen alanymmärryksemme auttaa tunnistamaan parhaiten organisaatiolle sopivat osaajat ja houkuttelemaan heidät oikein.
 • Aktiivinen tiedonhankintamme tuottaa arvokasta benchmark-tietoa, jonka avulla voimme ennakoida alan tulevia suuntauksia ja huomioida ne rekrytoinneissanne.
 • Kommunikoimme sujuvasti sekä palkkaavien esihenkilöiden että ehdokkaiden kanssa, välittäen olennaista tietoa selkeästi.
 • Kuuntelemme ja ymmärrämme yrityksenne tarpeet sekä haastamme tarvittaessa.
 • Tunnemme alan erityispiirteet, trendit, haasteet ja mahdollisuudet, osallistuen aktiivisesti alan tapahtumiin.
 • Henkilökohtainen kokemuksemme alalta auttaa ymmärtämään organisaation kulttuuria ja vaatimuksia.

InHuntin suorahaun kautta palkatut osaajat saavat huomiomme myös sen jälkeen, kun ovat aloittaneet tehtävässään.

 • Käymme määrämuotoisen seurantakeskustelun uudessa tehtävässään aloittaneen henkilön kanssa ja toimimme hänelle aktiivisesti kuuntelevana korvana.
 • Keskustelemme siitä, miten perehdytys on sujunut ja kuinka hyvin tehtävä on vastannut odotuksia sekä siitä, että onhan edellytykset pitkälle ja molempia osapuolia hyvin palvelevalle työsuhteelle olemassa.

Nämä keskustelut ovat sekä palkattujen henkilöiden, että palkkaavien esihenkilöiden erityisesti arvostamia.

Näiden avulla myös kehitämme edelleen sekä yrityksenne toimintaa, että omaa osaamistamme täydellisten matchien löytämisessä, joka on meidän ydintehtävämme ja kunnia-asiamme.

Nyt jos koskaan on syytä varmistua, että yrityksessä on oikeaa strategista osaamista tekemässä oikeita asioita. Tässä me voimme auttaa, sillä olemme jatkuvasti yhteydessä alan avainosaajiin.

Työnantaja, varmista tehtävän sopivuus kiinnostuneille hakijoille

Meille vastuullisina headhuntereina on tärkeää varmistaa, että teidän yrityksenne ja tehtävä on sopiva tehtävästä kiinnostuneelle hakijalle.

Haastammekin toimeksiantajiamme tunnistamaan yrityksen ja tehtävän houkuttelevat tekijät. Kokemuksemme on osoittanut, että onnistuneilla rekrytoinneilla on vaikutusta myös jo joukkueessa olevien osaajien sitoutumiseen.

 

TESTAA, osaatko vastata seuraaviin kysymyksiin:

Mikä tekee teistä kilpailukykyisen?
Mikä on asemanne markkinoilla, millaisia haasteita alan sisäiset ja ulkopuoliset toimijat tuovat, mistä asiakkaanne arvostavat teitä ja ketä huippuosaajia teillä jo työskentelee?
Mikä tekee tehtävästä houkuttelevan?
Tarjoaako tehtävä näkyvyyttä alan kovimmalle osaajalle, viekö se kohti kansainvälistä huippuosaamista, ja onko se seuraava askel osaamisen kehittämisessä? Antaako se monipuolisempia tehtäviä syvälle osaajalle?
Mikä tekee työpaikastanne houkuttelevan?
Mitkä ovat vahvuutenne, kuten sijainti, työsuhde-edut, palkkausjärjestelmä, oppimismahdollisuudet, urapolku, vastuullisuus? Tunnetteko kilpailijoidenne houkuttelevat tekijät?
Mikä tekee yrityskulttuuristanne houkuttelevan?
Kuinka monimuotoisuus, arvot, työelämän tasapaino, ilmapiiri, etä- ja lähityöskentelykäytännöt sekä johtamiskäytännöt näkyvät yrityksessänne?
Mitä uuden työntekijän odotetaan saavuttavan?
Mitä odotuksia on ensimmäisten kolmen kuukauden, vuoden ja seuraavan 2-3 vuoden aikana?
Mikä odottaa uutta uutta työntekijää?
Mitkä ovat johtamisenne kulmakivet? Millaiseen tiimiin ja millaisen esihenkilön alaisuuteen työntekijä on tulossa?

Varaa ilmainen konsultaatio - jutellaan teidän tilanteesta ja tarpeista

Kannattaa käyttää tilaisuus hyväksi ja varata yhteinen aika kaupan ja elintarvikealan headhuntereiden kanssa. Käymme mielellämme kanssasi läpi yrityksenne tilannetta sekä ajatuksia aiemmin mainituista aihepiiristä. Ja tarvittaessa autamme seuraavan rekrytointihaasteenne kanssa.

Vahvalla ammattitaidollamme yhdessä varmistamme, että löytämillämme henkilöillä on paras mahdollinen sopivuus ja osaaminen haettavaan tehtävään.

InHuntilla ymmärretään, että rekrytointi ei ole vain tehtävänkuvan määrittelyä. Se edustaa investointia tulevaisuuteen, joka vaatii osaamisen ja strategisen suunnan yhteensovittamista. Suorahaku yhteistyössä rekrytointikumppanin kanssa, joka hallitsee kyseisen toimialan, on avain menestyksekkääseen rekrytointiprosessiin.

Helpoiten otat yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta: varaa maksuton konsultaatio, klikkaa toimialaksi Tukku- ja vähittäiskauppa tai Elintarvikeala ja täytä yhteystiedot. Yhteydenotto on ilmainen, eikä sido sinua mihinkään.

Meidät InHuntilla on headhuntattu suorahakukonsulteiksi jonkun erityisosaamisemme perusteella. Meillä on kaikilla syväosaaminen tietyltä tehtäväkentältä sekä tietyltä toimialalta. Kysy lisää!

Terhi_Ahokas_InHuntGroup_2023_4
Emmekö vielä tunne toisiamme?
Terhi Ahokas, Kaupan ja elintarvikealan osaajapoolin vetäjä, InHunt Group Oy
terhi.ahokas@inhunt.fi
+358 50 388 9600

Ota ensimmäinen askel kohti ratkaisua! Maksuttoman konsultaation avulla löydämme yhdessä ratkaisuja haasteisiin. Lisäksi saat ainutlaatuisen tilaisuuden liittyä huipputason verkostoomme ja kuulet mitä kentällä tapahtuu juuri nyt.

Jaa somessa:
Uusimmat

Blogista

InHuntBlog_Kesäloma_headhunterin-soitto_1200x630px_plain
Kesäloma, laiturinnokka ja kuikan reviirillä soidinhuuto – ja Headhunterin soitto
Lue blogista, kuinka luottamukselliset keskustelut headhunterin kanssa voivat avata uusia uramahdollisuuksia ja miksi proaktiivinen rekrytointi tuottaa parhaat...
Hallituksen rotaatio, onko sitä_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Hallituksen rotaatio, onko sitä?
Hallitustyö on suuressa murroksessa ja hyvä niin. Hallitusten merkitys yritysten uudistumisen voimavarana on parhaimmillaan niin suuri, ettei hallitustyöskentelyn...
InHunt Janne_Ilomäki_kyber_1200x630px_plain_2
Kumpi tulee kalliimmaksi: kyberhyökkäys vai kyberturvallisuus? 
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäisessä alumnitilaisuudessa kuultiin hyviä asiantuntijapuheenvuoroja, joista yksi koski päivänpolttavaa aihetta sekin:...
InHunt Alumni_HannaKivela-Fujitsu_1200x630px_plain-2
Kestävä digitaalinen murros hallituksen agendalla
Hallituspaikan haku -valmennusten ensimmäinen alumnitapahtuma sai suuren suosion. Sali oli täynnä, tunnelma korkealla ja upeat puheenvuorot herättivät keskustelua...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa