InHuntin Advisory Board -toimintamalli täydentyy uudella konseptilla, Ambassadorilla

Jaa somessa:

Advisory Board -toimintamallia kehitetään jatkuvasti perustuen käytännön toteutuksiin. Alkuperäiset konseptit Satelliitti, Helikopteri ja Kirittäjä saivat rinnalleen uuden muodon Ambassadorin, joka on vahva mission toteuttaja ja muutoksen aikaansaaja.

Advisory Board -toimintamalli antaa strategisen tason neuvonantajaryhmän suunnittelulle, käynnistämiselle ja johtamiselle selkeät askelmerkit. Toimintamalli itsessään antaa tuen Advisory Boardin suunnittelulle ja käynnistämiselle ja sen perustaja voi keskittyä omaan strategiseen tarpeeseen, olipa se haaste tai mahdollisuus. ”Toimintamalli itsessään on kuin luuranko, ja verenkierto, lihakset ja sydän syntyvät sen ympärille yrityksen omasta tilanteesta ja tarpeesta lähtien,” kiteyttää HAB-kouluttaja ja toimintamallin luoja Tarja Ilvonen. Samaa luurankoa voi hyödyntää, halusipa perustaa pysyvän Satelliitti-mallisen Advisory Boardin, rotaatiomalliselle Helikopterille tai nopeammalle Kirittäjälle.

Nyt Advisory Board -toiminta ottaa merkittävän askeleen kohti uudenlaista hyödyntämisen muotoa: toiminnan keskiössä on missio, tavoite kehittää yrityksen tai organisaation toiminnan kautta jotakin tärkeää asiaa laajemminkin, jopa yhteiskunnallisesti.

Ambassador laajentaa Advisory Board -konseptin hyödyntämisen piiriä

Ambassadorin toiminnassa keskeistä on missio, ja matka kohti määriteltyä tavoitetta. Eikä tarve ole vain Ambassador-mallin mukaisen Advisory Boardin perustavan yrityksen, vaan toteutuessaan missio hyödyntää myös muita, jopa laajasti yhteiskunnassamme.

Kuten kaikkien Advisory Board-mallien toiminnassa, niin tässäkin tulee tehdä jatkuvaa kalibrointia suunnasta. Tämä vaatii laaja-alaista kokonaisnäkemystä, ja ryhmän jäsenet eri taustoillaan ja kompetensseillaan muodostavat sen yhdessä. Mutta kyse ei ole vain mission suunnan tarkkailusta, vaan aidosta ja vahvasta vaikuttamisesta, halutun muutoksen vauhdittamisesta konkreettisilla ja vaikuttavilla tavoilla. 

Metson Women’s Leadership Forum toimii Ambassador-mallilla

Forumin toteutuksesta tehtiin opinnäytetyö kauppakamarin HAB-sertifikaattikurssilla lokakuussa 2022. Se ei vastannut olemassa olevia Advisory Board-konsepteja ja siksi herättikin erityistä huomiota. Siihen perehdyttiin tavanomaista kurssisuoritusta tarkemmin ja arvioitiin toimivuutta konseptuaalisella tasolla. ”Koska toimintamallin soveltaminen oli tässä niin erilainen, ei kurssisuorituksen hyväksyntäkään tapahtunut yhtä nopeasti kuin muiden suoritusten”, kertoo HAB-suoritukset hyväksyvä Tarja Ilvonen. ”Mutta tarkentavien keskustelujen jälkeen Metso Corporation / IP Legal Pirke Fustinonin kanssa minulle valkeani, että meillähän on tässä kertakaikkiaan upea soveltamisen tapa, josta voisi olla merkittävää hyötyä monelle muullekin. Eikä pelkästään Ambassador-muotoisen Advisory Boardin perustajille, vaan mission toteutumisesta hyötyvälle kohderyhmälle. Tässä Metson tapauksessa koko yhteiskunnalle.”

Kuvassa InHunt Groupin Tarja Ilvonen sekä Pirke Fustinoni, Metso Corporation.

Advisory Board on strategisen tason toimija

Idea ja inspiraatio tämän Advisory Boardin luomiseen tuli yhtiön ylimmältä johdolta koska Diversity & Inclusion teemana on jo pitkään ollut yhtiön strategisella agendalla. ”Kuten varmasti monissa yrityksissä, niin meilläkin yhtiön ylin taho panostaa tähän tärkeään asiaan. Pohdittiin aidosti vaikuttavia toiminnan muotoja, joilla saavutetaan konkreettisia tuloksia. Tarkasteltiin kriittisesti myös aiemmin koeistettuja tapoja ja niiden toimivuutta”, kertoo Fustinoni. ”Merkittävä oivallus perustui vahvan ryhmän ja toiminnan laaja-alaisen vaikuttavuuden voimaan, ja siksi päädyttiin suunnittelemaan ja käynnistämään Advisory Board Women Leadership Forumille.”

Ambassadorin toiminta perustuu laajaan ja vaikuttavaan toiminnan kenttään

Ambassador Advisory Boardin jäsenet valitaan pysyvästi kuten Satelliitissakin, mutta puheenjohtajuus on kiertävä jäsenten kesken, esim. vuoden kerrallaan. Toimintaan kuuluu myös Ambassador-verkosto, jonka jäsenten toimintaa boardilaiset tukevat esim. näkyvyyden lisäämiseksi. Boardilla voi olla myös sponsorina merkittäviä henkilöitä.

Metsossa Advisory Boardiin valitut henkilöt ovat SVP, VP tai Director-tasolla. Sponsoreina toimivat johtoryhmään kuuluva HR-johtaja ja talousjohtaja. Metson globaali Women Network -verkosto on avoinna organisaatiossa kaikille ja se on myös keskeinen idealähde Boardille.

Metso on globaali organisaatio ja toimii noin 50 maassa ympäri maailmaa. ”Olemme tehneet erilaisia monimuotoisuutta edistäviä toimenpiteitä, kuten tarkastaneet oikeudenmukaisen palkkauksen käytännöt sekä panostaneet inklusiiviseen rekrytointiin. Lisäksi meillä on naisten mentorointiohjelma ja D & I koulutuksia,” Fustinoni kuvaa. ”Näemme jo hyvää kehitystä henkilöstötutkimusten ja D&I -lukujen paranemisen osalta, mutta haluamme edelleen kehittyä ja se edellyttää jatkuvaa työtä. Kysymys on strategisesti merkittävästä mahdollisuudesta.”

Pirke Fustinonin HAB-suoritus hyväksyttiin syksyllä 2022. Ambassador aloitti toimintansa kesällä 2023. Sen ensimmäisenä puheenjohtajana aloitti Rashmi Kasat, VP Digital Technologies: ”We are a very male dominant industry. The ratio is now around 20 % and we want to play a positive role and inspire women to join and grow into leadership positions here,” Kasat kertoo.

Tutustu Rasmi Kasatin tarinaan ja Metson Women Leadership Forumiin tarkemmin tästä:
Life at Metso – Where planet, passion and performance meet – Metso

Mikä sinun organisaatiosi missio on?

Rashmi Kasat ja hänen tiiminsä.

 

Kirjoittaja
Tarja Ilvonen, HAB-kouluttaja
InHunt Group, Johtaja, Board Competencies, Senior Headhunter

Jaa somessa:
avoin työpaikka ikoni

Rekrytointi tulossa?

Autamme mielellämme. Ota meihin
yhteyttä ja palaamme sinulle 24h sisällä.

Liity sisäpiiriin ja

Tilaa InHunt Groupin Uutiskirje

Vastaanota sähköpostiisi tieto uusista avoimista työpaikoista, blogi-postauksista ja podcast-jaksoista.

Uusimmat työpaikat
Työplus_logo
Toimitusjohtaja
Hallinto- ja talousjohtaja, ETLA
Toimitusjohtaja
Verkställande Direktör
Toimitusjohtaja | FC TPS Turku Oy
Uusimmat

Blogista

Rakennus- ja infra-alan_osaajat_InHuntGroup_plain
Miksi valita InHunt Group rakennus- ja infra-alan rekrytointeihin?
Luotettavaa ja tehokas tapa löytää parhaat osaajat rakennus- ja infra-alan tehtäviin. Ota yhteyttä ja anna meidän auttaa sinua rakentamaan menestyvää tiimiä,...
hankinta-alan_osaajat_InHuntGroup_plain2
Panosta hankintaosaamiseen - vaikutat yrityksesi menestykseen
Hankinnat ovat liiketoiminnan keskeinen osa-alue, joka vaikuttaa suoraan yrityksen menestykseen. Ammattimaisesti hoidetut hankinnat tuovat yritykselle kilpailuetua,...
Perehdytys_haastattelu_tulokset_1200x630px-2
Johdatko sinä yrityksesi perehdytystoimintaa osana menestystarinaanne?
Tutkimme perehdytyksen nykytilaa ja moderneja muotoja kyselytutkimuksella. Tulokset nyt julkaistu
Vastuullisuuteen kuuluu avoimuus_InHuntBlogi_1200x630px_plain
Vastuullisuuteen kuuluu avoimuus, josta päätökset tekee hallitus
Avoin viestintä vastuullisuudesta on olennainen osa toimintaa. Vaikka vastuullisuudesta ei välttämättä tarvitse erikseen kertoa, tämä aika ja yhteiskunnallinen...
yhteistyö kättely ikoni

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja
  palaamme sinulle
  24h sisällä.

  InHunt Group on perustettu vuonna 2008  ja on nyt Suomen suurin suorahakutoimija. InHunt toimii jo kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Lisäksi InHunt Groupilla on oma kansainvälinen suorahakuverkosto – InHunt World, joka kattaa 29 maata ja kokoaa parhaat paikalliset toimijat yhteen. InHunt apunasi – ympäri maailman.

  Tilaa uutiskirje

  YHTEYSTIEDOT

  myynti@inhunt.fi

  Äyritie 12 C (Forte)
  01510 Vantaa